למיקטל אוספולוט וריווטריל

2356078

New member
למיקטל אוספולוט וריווטריל

ביתי בת השלוש וחצי סובלת מאפילפסיה עקב חוסר מוחלט של קורפוס קאלוסוםופגיעה נרחבת בצד שמאל וימין של המוח עם מוקד אפילפטי ברור. היא מאוזנת כרגע על 200 מ"ג למיקטל 100מ"ג אוספולוט ו 6 טיפות ריווטריל היא סובלת מעיקוב התפתחותי ניכר אך מתקדמת לאט לאט עקב מאמצים רבים המושקעים בתהליך הלמידה שלה. אני מודאגת מההשפעה של התרופות על יכולת הלמידה ועל התפתחות המוח אך לא מעזה לבקש מהרופאה להוריד מינונים מפחד לחזור לחוסר איזון. האם משהוא מכיר ילד במצב דומה? תודה יעל

עדוש

New member
הי

גם בתי היא בת 3.5 וסובלת מאפילפסיה קשה, אך עם תסמינים שונים. אני מבינה שהמצב שלה די קשה אם היא מקבלת כל כך הרבה תרופות. זה נכון שהתרופות משפיעות על המוח, אך כך גם פרכוסים. זו מלחמה שקשה לדעת מה עדיף. אני לא מכירה את המקרה שלך, אבל זה שיקול מאד רציני. אם יש לה תופעות לוואי רבות מהתרופות, שווה לדבר עם הרופא על החלפת תרופות. מה גם אם מורידים מינון והילדה מגבירה את הפרכוסים זה גם מאד משפיע על ההתפתחות. אם את/ה רוצה לפנות אלי במסר אישי, אשמח לדבר איתך.

aerox

New member
בדרך כלל :

תרופות נגד התקפים אפילפטיים אחת תופעות לוואי הם תופעות לוואי קונקטיביות ובעיות זכרון אני חושב שיש קשר לזה ולבתך נסי לברר עם הנוירולוג שלכם ולבדוק מה אפשר לעשות לחפש אותו חולה כמו בתך זה קשה והתופעת התרופות שונה מאדם לאדם , זה כמו שאני יגיד שחלק מאנשים שצורכים למיקטל מרזים ויש להם חוסר תיאבון ואצלי זה ההפך לי יש השמנת יתר בגגל התרופות שוב זה שונה ואין לקחת מידות ונסיונות מאדם לאדם!

באותה סירה

גם דן צורך 4 תרופות וגם עליו זה משפיע אבל גם הפירכוסים משפיעים ולכן קשה להחליט מה עדיף. הכי טוב, לדעתי, להתייעץ עם הרופא המטפל ולאחר דיון בנושא לשבת ולקבל החלטה.

uv111

New member
גם אצלנו הבן מקבל ארבע תרופות

הבן שלנו בן השלוש כרגע מקבל ארבע תרופות: דפלפט, טופמאקס, ריבוטריל ולמיקטל. אובחן עם אפילפסיה קשה, עדיין לא מאוזן ואנחנו מנסים למצוא את קוקטיל התרופות שיתאים לו. מהריבוטריל אנחנו יורדים, כי הוא גורם לתופעות לוואי התנהוגותיות נוראיות וגם לא הוכיח את עצמו בהפסקת ההתקפים. טופמאקס בעליה במינון, אם לא יהיה שיפור, גם ממנו נרד כי תופעות הלוואי שלו גם לא משהו ( פגיעה בדיבור,ברצץ החשיבה ותופעות התנהגותיות קשות). למיקטל גם בעליה מאוד איטית במינון, עקב חשש מתופעות לוואי קשות מאחר והוא גם מקבל דפלט. אולי ננסה גם אוספולוט, ואישור לקפרה כבר יש לנו, אבל אנחנו נחכה לראות איך משפיעות התרופות. בנתיים אנחנו מתפללים שיהיו כבר רצף של יותר מיומיים ללא התקף התנתקות , כי מאז שהתפרצה המחלה לא היו לו יותר מיומיים ללא התקף.

גליה0

New member
מאוד מוכר

גם הבת שלי בת 3.5 מקבלת טגרטול אוספולוט ודפלפט מקבלת תרופות מגיל חודשיים ועדיין לא מאוזנת יש לה מוקד בצד שמאל ובעיות תפקודיות של צד ימין, בעיקר היד. ומעיקוב התפתחותי כולל ) יש לה טוברוס סקלרוזיס( אין ספק שהתרופות משפיעות גם על קצב הלמידה אבל מצד שני ההתקפים בכלל לא עוזרים. אנחנו מרגישים היטב מתי התרופות משפיעות "לרעה" ומצד שני מתי ההשפעה שלהם פוחתת והיא צריכה איזון מחודש, אנחנו רואיםאת זה ביכולות הריכוז שלה, העצבנות וההתקדמות הכוללת. עם זאת אל תשכחי שאחרי כל התקדמות יש רגיעה והפנמה ואז מתקדמים שוב

aerox

New member
למה שלא תנסו ?

טיפול נתורפתי וטבעי , יש הרבה מתמחים בזה!

חייםלוי

Member
מנהל
כבר נאמר בפורום כמה וכמה פעמים

שאין טיפול אלטרנטיבי לאפילפסיה. דיאטה קטוגנית כבר לא נחשבת לטיפול אלטרנטיבי.

aerox

New member
טעות בידך חיים !

אני מכיר נטורופתית שהוציאה מישהו עם אפילפסיה כללית זה אומר פרכוסים+פחד והיום הוא ללא כדורים

rosmarin

New member
טיפול נטורופתי היו מקרים שזה עזר

נכון שהדבר אינו ממוסד ומקבל אסמכתא רפואית גרידא יש ממצאים שטיפול נטורפתי על ידי רופאים שהוסמכו לכך כן יכול לעזור במקרים מסוימים כמו שחולים לא מאוזנים יש בשפע בתרופות קוונציונליות רוב התרופות האפילפטיות הם תרופות נוגדי אלפא וביתא שמטופלים "נפגעי נפש" נוטלים מהם בשפע והם בעלי תגובות לואיי של הפרעות קוגנטיביות והפרעות מטבוליות כאלה או אחרות קשות חיים מה הבדל מריחואנה גם היא דופקת אבל משפיעה ומרגיעה המון חולי אפילפסיה בארה"ב והם מאוזנים מישהוא אומר שהתרופות האנטי אפילפטיות מזיקות פחות- פשוט לא יודע מספיק טוב לצערינו רובנו קוראים מאמרים רפואים שנוטים לטובת חברה כזאת או אחרת אין פו לצערינו דעה אוביקטיבית שתשקף נאמנה תוצאות קליניות לפני שיוצאים כדאי לבדוק חזור ונשנה דברים מסוימים שיהיה לכם כל טוב ובריאות

aerox

New member
אחת הסיבות לכך :

שלא צריך לשלול דרכים ולהגיד שטיפול נטורופתי אינו עוזר כלל וכן אני מכיר אנשים שמתמשים במריחואנה לטיפול באפילפסיה ואפילו יצאו מזה .

חייםלוי

Member
מנהל
אין לי שום בעיה להודות בטעות

אם טיפול כזה או אחר עוזר צריך לחשוב עליו ברצינות. באתר epilepsy.com שהוא אחד האתרים החשובים ביותר העוסקים באפילפסיה יש התייחסות קצרה לנושא http://www.epilepsy.com/articles/ar_1066716443.html הטיעון במאמר הקצר כאן הוא שלא נעשו כמעט מחקרים מדעיים רציניים על תירפיות אלטרנטיביות ועוד פחות על השפעתן על אפילפסיה. בכל מקרה כותב המאמר ממליץ למי שרוצה להתנסות בטיפול אלטרנטיבי לדווח גם לנוירולוג המטפל משום שייכן ויש אינטראקציה בין התרופות האלטרנטיביות לבין התרופות הקונבנציונליות. בטאגליין יש שרשור על השפעת אי שימוש בגלוטן ומוצרי חלב על אפילפסיה. ושוב כל מה שעוזר יש להשתמש בו בזהירות הנדרשת כמובן.

aerox

New member
נכון ...

אבל עדיין טיפול נטורופתי נוטה להיות לאנשים שאינם מאוזנים מבחינה תרופתית כמובן אז כך או כך זה לא משנה איך התרופות ישפיעו כי במילא הם לא משפיעות
בכל מקרה בהצלחה למי שחושב על טיפול נתורופתי

rosmarin

New member
חיים אין צורך בכך

לצערינו אין רופאים המתמחים בנטורפתיה+נוירולוגיה בארצינו אז פעם אם תפנה לניורולוג אז הוא יצעק עליך.............(בורות). לכן קשה לאנשים מהישוב לבדוק משהוא אחר שאינו ממוסד או ממוסחר אז לסיכום מי שלא מאוזן בתרופות קונבנציונליות רצוי וממולץ לעבור לתרפיה אחרת זאת ברירת מחדל ישנם בסיפרות הרבה חומר על תרופות צימחיות נגד פירכוסים שחלקם עזר עד מאוד אל כל מקרה לגופו ואין להשליך לגבי כל המקרים ואין פו להמליץ בכל אופן על טיפול זה או אחר מילבד לפתוח את העינים לא תמיד התרופות טובות יותר ואף במקרים רבים פוגעות מאוד ואנשים בפורום כותבים ושומעים זאת יום אחר יום ולפעמים יצאנו מגדרנו בפורום זה וכדאי לעשות הפסקה בנושא פשוט הרייטינג יורד וחבל

למעלה