נראה לי שהתייחסתי לזה בתגובה לשאלה דומה...
אההא!
כאן.
יתרונות וחסרונות מפורטים לעיל.
אני חושב שהחסרון הכי גדול הוא בעיקר הגעגוע למגע של הקלף ביד, אבל זה אין בכל מקרה אם בוחרים לניילן בכל דרך שהיא.
העלות של מכונת למינציה היא זו שבד"כ הופכת את החלופה הזו ליקרה,
אבל במידה ויש מכונה זמינה, ו/או במידה ויש לה שימוש אחר מלבד ניילון קלפים, הטיעון פחות רלוונטי.
לגבי העלות לחבילה, היא נעה בין 8 ל-'יותר מידי', כתלות בספק, אבל אני בטוח שתמצאי מישהו שיסכים לתת לך הנחה קבועה, בעבור רכישות מסיביות.
אני כרגע קונה ב-8-10, תלוי בפירמה שיש לו במלאי באותו זמן, ומקבל הנחה של 10%.
במחירים כאלה, זה נע בסביבת השרוולים הזולים, אבל אופציה איכותית בהרבה מהם, וזמינה בארץ.
מנסיוני עם קלפים מנויילנים, אני מוצא את הלמינציה מוצלחת הרבה יותר, בעיקר למטרת השמירה על הקלפים (לשלמה עושים את כל העניין, להוציא נטיות OCD כאלו ואחרות...
), למרות שמידי פעם, בעיקר במשחקי shuffle , (כדוגמת Dominion) יש צורך בחידוש הניילון, אבל זה באמת אחרי אתגור פיסי רב של העטיפה של הקלף הספציפי (ורק של אלה המעורבבים יותר, estate ו- coppers כבדוגמה).
יש אלטרנטיבה מוצלחת, ממה ששמעתי לשרוולים איכותיים, אבל הם יקרים משמעותית, ומבטלים את מימד הכדאיות.
חסרון אחרון (או יתרון, תלוי בפרספקטיבה): הגודל סטנדרטי, ואין 'התמחות' למשחקים חריגים יותר (Wonders 7, Dixit). מצד שני, יש שרוולים בגדלים שונים, שניתן להתאים למקרים הייחודיים, ובמצבי קיצון, תמיד אפשר לניילן עם שרוול A4, ולקצץ בגיליוטינה, למי שממש מפריעים לו אזני החמור (או הילדים המטונפים האלה שנוגעים לי במשחק ומקמטים לי אותו....
מה? אה? לא, כלום, אני אוהב ילדים...
) בעזרי שחקן למיניהם, חלקי לוח, או כל דבר שנכנס במכונה ואפשר לנמלץ (לא אני... זה בשביל חבר שלי...).