תשובה קטנה,
תשובה מלאה שמחתי לתת לך במסנג'ר, אך לטובת כלל קוראי הפורום: AIRAC מהווה את ה-DATABASE לכל הנתיבים, נקודות ושדות בעולם כולו. בלעדיו לא תוכל להכניס שום נתיב ואפילו שום שדה ל-CDU, משום שהוא לא מכיר אותם, ללא AIRAC הם אינם ב-DATABASE שלו. אתר NAVDATA בעבר סיפק AIRAC מעודכן חינמי, מאז החורף האחרון (מטעמי שרתים, כמדומני), ה-AIRACים שלו בתשלום. ניתן להוריד את העדכון החינמי האחרון מאבסים (0611 למיטב זכרוני). אגב, אני עד היום טס עם תכניות טיסה שקיבלתי מאבי בקיץ 2005. כמובן שאני אבקש ממנו חדשות, בשביל ההרגשה הטובה שלי, אך יש לציין שהתכניות עובדות ללא רבב גם היום. המשמעות היא שמאמצע 2005 לא השתנה כמעט שום דבר במערכת הנתיבים של אירופה, ואני בטוח שמעט מאוד השתנה גם בשאר העולם. העדכונים החודשיים הם לרוב מינוריים. ולסיום, מלבד עדכון AIRAC, רצוי מאוד להוריד תוסף (נפרד) של SID/STAR לשדות. למרות שם העדכון, זה לא רק SID ו-STAR, אלא גם מסלולים, חניות וגישות שונות לאותו השדה. מעדכני ה-AIRAC אינם יכולים לדייק במאה אחוז לגבי כל השדות בעולם (עומס עבודה אדיר), ולכן אתר NAVDATA השאיר את האופציה לפרסם עידכוני הליכים לשדות, כך שכל אחד יפרסם את ההליכים לשדה האהוב עליו, ומן הסתם גם ישקיע בכך את מלוא תשומת הלב ולכן גם ידייק הרבה יותר מאשר מעדכני ה-AIRAC הבסיסי (שהוא יותר לנתיבים ונקודות, אך לא להליכים לשדות). בקיצור ולעניין, באתר NAVDATA, רצוי מאוד להכנס ללשונית SID/STAR - DOWNLOAD, ולהוריד עדכון עבור השדות אליהם בכוונתנו לטוס. בהצלחה!