למידת לאדינו

למידת לאדינו

שלום, אמי תמיד אהבה מאוד את שפת הלאדינו ורצתה ללמוד אותה. לכבוד יום הולדתה הקרב אני מחפשת ספר או קורס או קלטת, או משהו שיוכל ללמד אותה את השפה, או לפחות לטעום ממנה. מישהו יכול לעזור? תודה רבה.

רותי ב.

New member
אלישבע, שלום וברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

לגבי ה"טעימות" יש דווקא ספרים נחמדים, וכוונתי לספריה של מתילדה כהן סראנו - שמצד אחד כתובים הסיפורים עברית, ומצידו השני של הדף בלאדינו (אותיות לועזיות), כך שאפשר להזכר בהרבה מילים, או לבחור באיזו שפה לקרוא את הסיפורים. בין הספרים ניתן למנות את סיפורים ומעשיות - קונסז'אס אי קונסז'יקאס סיפורים מהווי המשפחה - קואינטוס החצר הקסומה ג'וחה - מה הוא אומר ועוד ספרים - וראי גם בקישור. לגבי ספרי לימוד, אני מציעה לך לפנות אל מרכז משה גאון לתרבות הלאדינו, באוניברסיטת בן גוריון - טל. 08-6479677 ידוע לי שיש ספרי לימוד בהכנה ואולי כבר הם מוצעים למכירה ונסי גם בראשות לתרבות הלאדינו או במכון מעלה אדומים לתעוד השפה הספניולית ותרבותה, לברר על ספר הלימוד של משה שאול הטלפון של הראשות לתרבות הלאדינו - 02-6235995 , 02-6243068 עוד קצת על לימוד השפה יש בשאלות הנפוצות
מזל טוב לאמא, אריכות ימים ובריאות טובה. ספרי לה גם על הפורום, נשמח

רותי ב.

New member
עוד משהו -

יש גם קורסים במקומות שונים בארץ, מבוססים על מפגשים של פעם בשבוע. ידוע לי בסביבות חיפה על 3 קורסים למתחילים, ועוד שניים לשיחות ולמתקדמים. וכך יש גם במקומות אחרים, אז אולי גם לזה יוכלו להפנות אותך מהראשות לתרבות הלאדינו בירושלים.

למעלה