למידת הוראה

naamafr

New member
למידת הוראה

שלום, אחותי בשנות ה30 לחייה, נשואה, אמא ל2 ילדים. בעלת תואר ראשון בתחום של תכנון עירוני לא הצליחה למצוא עבודה בתחום שתהיה גם "משרת אמהות". לאחרונה חשבה על רעיון ללמוד שנה הוראה כדי להיות מחנכת או מורה למקצוע מסוים כמו מדעים וזאת על-מנת שתוכל להרוויח שכר הגון במשרה שתתאים לצרכי ילדיה. חששותיה העיקריים הם שהיא לא תימשך לעולם ההוראה ואולי בעתיד תרצה לעסוק בתחומים נוספים שיקדמו אותה. חשבתי על כך שבוודאי הלימודים יבואו לה לעזר במקצועות כמו פיתוח הדרכה, או הנחיית קבוצות.. משהו בסגנון. היא טיפוס מאד דינאמי, תקשורתי, חברתי מאד וממגנט. האם היא עושה צעד נכון? זו תהיה שנה שבה היא לא תוכל לעבוד.. והיא לוקחת סיכון כלכלי אדיר.. אשמח לשמוע כל המלצה או חוות דעת בנושא. תודה :)

rozmari100

New member
גיל 30 זה צעיר...

עוד יהיה לה זמן לעשות שתי הסבות
אני אתחיל בזה שאני מגיעה מתחום החינוך ולכן יכול להיות שדעתי מעט משוחדת. אני חושבת שלהוציא תעודת הוראה אכן נותן כלים לא רק לעמוד מול כיתה אלא גם בהחלט בתחום של הנחייה (והובלה) של קבוצות, בנייה של מערכי שיעור ובהתאם לשכבת הגיל בה מתמקצעים – גם ידע על התפתחות הילד/נוער. כמו כן, חשוב לציין שהשכר במערכת החינוך אכן הולך ומשתפר והתגמול של המורים על עבודתם המסורה בהחלט במגמת עלייה! מה שכן – אם היא לא בטוחה אני מציעה לה לבדוק את עצמה טוב טוב לפני. זה אכן יהיה בזבוז של שנה אם היא תעשה זאת ותגלה רק לאחר מכן שזה לא מעניין אותה. נתחיל מזה שהיא צריכה לשאול את עצמה שאלות – האם היא רואה עצמה עומדת מול כתה ? עם איזה גילאים היא מעוניינת לעבוד ? איזה מקצוע מעניין יהיה לה ללמד ? רצוי גם להתייעץ עם כמה שיותר אנשים העוסקים בתחום – אם היא מכירה מורים אז מצוין. אם היא מכירה מורים שעשו הסבה ממקצוע אחר – זה עוד יותר טוב אפילו שכן הפרספקטיבה שלהם תהייה שונה ובהכרח יותר מתאימה לסיטואציה בה היא נמצאת. כמו כן – אני ממליצה בחום לבקר במכללות להוראה ולנסות לדבר עם סטודנטים במסלול הסבת אקדמאים. בד"כ בימים פתוחים יש נציגים של המסלולים הרלוונטיים וגם סטודנטים במסלולים אלו שניתן לשאול אותם שאלות (אני עצמי הגעתי כסטודנטית לחינוך שבאה לייעץ למתעניינים בימים הפתוחים בבית ברל). ועוד נקודה למחשבה – אם יש לה נתונים גבוהים (ציוני התואר הראשון) יש מסלול חדש ויוקרתי שנקרא M.Teach שהוא תואר שני ותעודת הוראה לעל יסודי. התואר נלמד בשנתיים אבל מי שמתקבל לתכנית מקבל מימון שכ"ל ממשרד החינוך וגם מלגות קיום. מבחינה כלכלית זה יתרון אמיתי כמובן. אם היא רוצה לשמוע פרטים נוספים – אני אשמח לעזור.

האם לעשות הסבה להוראה?

יפה שאת מתעניינת עבור אחותך א. יש בבית ברל מסלול של הסבת אקדמאים להוראה שלוקח שנה אחת. מומלץ- ולא השקעה גדולה מדי, מה גם שאפשר להתחיל מאמצע השנה לעבוד בעבודה חלקית. ב. היא יכולה לעשות קורס של הנחיית קבוצות, אבל תצטרך למצוא תחום שתוכל להדריך בו, וזה סיפור שונה מחיי בית ספר. ג. מערכת החינוך עוברת ליום עבודה ארוך במסגרת אופק חדש אז הוראה הופך להיות מקצוע שתובע שעות עבודה לא פחות משאר המקצועות. לגבי חופשים עם הילדים- כן, יש צ'ופר. אוכל לעזור לה להבחין מהם נטיות לבה בעזרת שיחות וכלים אימוניים: 050-9005452. אתר www.dr-nitzan.co.il בהצלחה ד"ר ניצן ברוקס, יועצת חינוכית, מאמנת ויועצת לדיני עבודה

למעלה