למידה מתקנת

xpose1

New member
למידה מתקנת

הבת שלי בת 10 (4 שנים מאובחנת כאפילפטית) סובלת מלקויות למידה בעיקר באנגלית ומתימטיקה. מה עושים?

מורה פרטי? עזרה מהבצפר?

לי היה בעיות עם תנך/היסטוריה/ספרות.. אז פעש בשבוע או משהו היתה לי חונכת שאיתה הייתי עושה שיעורים במקצועות האלו.. ולקויות למידה זה לא משהו מיחד לאפי'... לא חסרים אנשים שאני מכירה עם ליקוי למידה..(כולל אותי חח)

חייםלוי

Member
מנהל
תפני ליועצת בית הספר

יש מורות מתי"א בבית הספר והיועצת תעזור לך ותפנה את הילדה למורה המתאימה.

הי

יש פורום לקויות למידה, ששם יש אנשים ומנהלים נהדרים. אני מבין שאת כבר מטפלת בנושא. לקויות למידה ב-"..." . זה לא אומר עדין הרבה, כי בתוך זה יש מיגוון, כאשר המיגבלה היא ערוצי קליטת ידע משובשים, וצריך למצוא את הדרכים העוקפות. כל אחד יש לו שיבושים שונים ובעוצמות שונות, והדרכים לפיתרון שונים. הבעיה לעשות איבחון מדויק, למצוא מורה פרטי שישלב בתוכו , אישיות , הבנה לקשיים ודרכים לפיתרון מקוריות שגם תוך כדי העבודה עם הילד ידע להמשיך לחפש את נקודת הקושי ולפתור אותה. כל זה, מה זה מסובך. בנוסף צריך לתווך בין האיבחון ומורה הפרטי לבין בית-הספר לקבל הקלות עזרה והבנה. גם זה, מה זה מסובך. יש לי מלא חברים/ות הורים ששקועים בזה. כן, סטטיסטית אנשים לקויי למידה יש להם יותר חלקי אחוזים מאוכלוסיה הרגילה, עם אפילפסיה. ולא כמו שאנשים חושבים שבגלל האפילפסיה נוצר הליקוי למידה. עכשיו מה השאלה?

aerox

New member
גם אני לקוי למידה ../images/Emo13.gif

מה שאת צריכה לעשות אבחון דידקטי אצל מומחה כל 4 שנים בערך לתת לה מורה פרטי לאנגלית מתקנת ובמתמטיקה ביצפר רגיל הם לא יודעים להגיע לתלמידים ליקויי למידה וזאת הבעיה פה , אם יש לך כסף וממון הייתי ממליץ לך לקחת שוב מורה פרטי בכל המקצועות שהיא מתקשה אני סבלתי מכיתה ה-י"א ליקוי למידה עשו אבחונים אבל בית הספר לא התיחס לכן זה ממש לא משנה ומה שאני אמרתי לך חשוב לעשות אבחון זה דבר ראשון אצל מומחה לספר לו הכל ודבר שני מורה פרטי לימוד מתקן ואם הגיל ככל שמתבגרים מבינים ואז החוסר לקוי למידה יורד וחולף אצל חלק מהאנשים

ו.. כמו שאמא אחת אמרה לי

לעודד , להעלות את הביטחון העצמי. כי לפעמים רע להם. תדעו, שהחברה הצעירים מסביב לוקחים את הענין בטיבעיות, ולא עושים ענינים. כי יש הקבצות ועוד. מאוד חשוב הרצון של הבחור/ה , כי זה ממש עוזר להתגבר.

aerox

New member
אבא של אפי תראה ../images/Emo13.gif

הביצפר לא מעודד תלמידי ליקויי למידה הם רצים עם החומר לילדים ששוה להם לרוץ זה מתחיל מהיסודי ומגיע לתיכון מה שחשוב לבתי הספר זה ההמוצע הארצי ככל שהממוצע הארצי גבוהה יש לביצפר שם טוב לכן בית הספר נותן הקצבה כספית או כיתות לימוד איטיות שזה בכלל הורס את הילד בגיל צעיר ומכניס אותו לסרטים וזה הורס אותו , ורק בגיל מתקדם הוא מבין שבעצם הוא חכם במשהו אחר אבל מפחד מבית ספר שלומדים בו מתמטיקה אנגלית ומקצועות תאורתיות זה המצב שקרה אצלי לא אהבתי ללמוד אבל במחשבים אני סופר דופר היה לי קשה לא הבינו אותי בביצפר כולם אמרו עצלן לא עצלן הייתי נכנס לסרטים וככה זה גם אצל כמה חברים שלי חלקם עובדים במוסכים ועושים ימבה כסף נחשבים לאחד התותחים באיזור הצפון ועוד כמה עובדים בשיווק מוצרים וכולם ליקויי למידה שנה הבאה אני חושב שאני יכנס למכינה באוניברסיטת חיפה למכינה לליקויי למידה , קיצור ולעניין צריך לעודד לעזור לתת בטחון ולהקשיב במיוחד לילד ולתת לו מורים פרטיים ולא בכוח , כי מה שהולך בכוח לא הולך בכלל !

למעלה