למחנכים המנוסים, פעמים בהם הענשתם..

Twinsen2005

New member
למחנכים המנוסים, פעמים בהם הענשתם..

היום ליצ'י עברה את הגבול, היא ישבה לי על הברכיים ומתוך משחק עם האצבעות שלי הגיע למצב שנאחזה לי עם השיניים באחת האצבעות בצורה שממש כאבה... צעקתי עליה בצורה מאוד ברורה שאסור, ודחפתי אותה עם אותה האצבע, במטרה להראות שהאצבע הזאת גם יודעת להגיב. המסר כנראה לא ממש נקלט, ואז היא נתפסה בה במכוון עוד פעם חזק, הפעם ממש דחפתי אותה והוספתי מכה על האף שהייתה לא פחות ברורה, הרמתי אותה בעודי ממשיך לדבר אליה בטונים גבוהים, שמתי בכלוב וסגרתי את הדלת שלו. היא ישבה בכלוב כמה דק' ארוכות בוכה שאתן לה לצאת ומשתוללת, ואני לא התייחסתי. לבסוף חזרתי אל הכלוב, הוצאתי אותה, והעמדתי אותה מול כמה מבחני אצבע ברורים מאוד כדי לוודא שהמסר הועבר. היא לא העזה לנשוך וגם עכשיו בדקתי שוב, בזמן שהיא משחקת, והיא גם אז לא הרשתה לעצמה אפילו לרמוז לכיוון נשיכות. איך אתם התמודדתם או מתמודדים עם החמוסים שלכם כשהם עוברים את הגבול?

skarlet ohara

New member
כמו שאתה התמודדת....

ואני ננשכת המון!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מענישים, היא מנסה שוב, מענישים שוב. ככה 3-5 פעמים. אם היא לא קולטת את המסר, ישר לכלוב לעונש! ככה היא מבינה שאם היא נושכת, היא מקבלת עונש ולא חופשיה להסתובב בחדר. תחזיק מעמד... זה יעבור לה (עד שיתחיל החורף ואצבעות רגליים בגרביים ייראו לה מפתות....) בהצלחה!

Lovable Stray

New member
תגובה

לבחזיק בעורף, לצעוק "לא!" ולהחזיק לכלוב לכ-10 דקות. חמוסים (גם כלבים אבל לא קשור) יכולים להיכנס למצב של התלהבות כשה"יריב" למשחק מחזיר (היא נושכת -אתה מפליק לה על האף - היא תנשך יותר חזק). חמוסים משחקים באלימות, הם נושכים אחד את השני, גוררים אחד את השני ובצורה כזאת יכול להיות שלא תעביר את המסר שהיא עשתה משהו לא בסדר. הרבה יותר יעיל להראות שנשיכה גוררת אחריה שיעמום=כלוב. היא גם נרגעת בזמן הזה ולא מלהיבה את עצמה עוד יותר.

וואלה, ואני חטפתי חתיכת נשיכה

שבוע שעבר, אחרי שהכנסתי את היד לתוך הכלוב שלה כדי לנקות את הצרכים שלה. ממש נעצה בי שינים, וירד לי דם. אולי בגלל שהיינו אחרי נסיעה למקום אחר והיתה בכלוב הקטן יותר, לא יודעת. אבל די כעסתי עליה וגם צעקתי לה לא מאד ברור. ראיתי לפני כמה זמן, שמומלץ למי שמגדל חמוסים לעשות חיסון טטנוס, זה נכון?

Sweet Fantasy

New member
לא..

איפה ראית את זה? חיסון טטנוס עושים מחשש לכלבת לחמוסים אין כלבת בדר'כ מי שמקבל חיסון שכזה זה אנשים שנשרטים או ננשכים ע"י חתול\כלב רחוב

Lovable Stray

New member
אין קשר בין טטנוס לכלבת

מתוך ויקיפדיה: טטנוס (Tetanus) היא מחלה קשה של מערכת העצבים המרכזית, שגורמה הוא חיידק - מתג הטטנוס. מתג הטטנוס (Clostridium Tetani) הוא חיידק אנארובי הנפוץ מאוד בקרקע, ומסוגל להתקיים בה תקופות ארוכות בצורת נבגים. הוא חודר לגוף בעיקר דרך פצעים הנגרמים על-ידי חפצים מזוהמים בחיידקים. משחדר החיידק לגוף, הוא מפריש בו רעלן (טוקסין). הרעלן נישא בדם אל מערכת העצבים. למידע נוסף - http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%98%D7%A0%D7%95%D7%A1

Twinsen2005

New member
סוף עונה...

חשוב מאוד לנסות להבין ו-"לקרוא" את החמוס שלך לפי ההתנהגות שלו. מאוד חשוב לדבר לחמוס בקול שהוא יזהה, קול שיסמל שיגרה יומית בשבילו.. אם הוא רגיל אליך זאת אומרת שלשמוע אותך ירגיע אותו ויכין אותו לעבודה שאת מכניסה את היד לכלוב... עם חיות מאוד חשוב לדבר איתם לפני שבאים במגע מכיוון והם לא רואים טוב ויכולים להבהל מגוף זר שנכנס לכלוב, חשוב שהם ישמעו מי זה וכך יזהו אותך. אם את יודעת שיש לך ריח זר ביד הקול שלך עוד יותר חשוב כי אז הם בכלל יבהלו. בקטע הזה ליצ'י בסדר גמור, היא מזהה אותי ממזמן ורודפת אחרי באובססיה לכל מקום, הקטע עם הגבולות מאוד חשוב ולפעמים אני תוהה אם בכלל לתת לה לנשוך אותך (גם לא בתור משחק)... עם כל זאת אני זוכר שהיא עדיין גורה וזכותה לטעות...

בחיי שאני מדברת איתה, כדי שתתרגל

לקול שלי עד מתי ניתן לה זכות כי היא גורה? עכשיו היא משוחררת בבית, וניסתה לגנוב לי הנעל בית חחחחחחחחחח תגיד,למה למזל יש פרצוף ארוך??? לפי התמונות שראיתי אצל כולם הפרצוף שלהם עגלגל יותר, או שאני טועה?

skarlet ohara

New member
דבר אחד למדתי- לא להאשים את עצמך!!!

מיכל, פליזזז תקני אותי אם אני טועה. אבל חמוס לא נושך!!!! כמו שכלב לא צריך לנשוך את בעליו, ככה החמוס. רק! אם אלו נשיכות משחק והן באמת לא מכאיבות, ואם הוא/היה מגזים/ה, צריך להעניש על פי האמור לעיל!. אין דבר כזה חמוס נושך, ואני אומרת את זה לכל הסובבים אותי, הוא לא צריך לנשוך, והוא לא ינשך (ינשך? ינשוך?). ואם הבנתי נכון את מיכל, אין תירוצים של "הצקתי לו", "היא עדיין גורה", ובלה בלה בלה. יום אחד מיכל שמעה אותי צורחת וזה אחרי שמוסי נתן לי את הביס של חייו, (זה היה הכי נוראי שחטפתי ממנו מימי), ואז הסברתי את זה שכל היום הצקתי לו ולא נתתי לו לישון למרות שהוא ניסה (לא עשיתי את זה מרוע או משהו, זה היה נחוץ), אז מיכל אמרה לי שחמוס לא צריך לנשוך, לא משנה מה. קיצר מיכל, תקני אותי, כן או לא. שאני לא אפליל אותך סתם...

Sweet Fantasy

New member
לא זה נכון

אין תירוצים אם הוא עצבני שילך ממך באלגנטיות כמו החתול שלי שימי שמציקים לו, הוא הולך להרביץ לכלב
בכל אופן אצל גורים זה יותר נסלח כי הם עוברים שלב שכזה אבל בשום פנים ואופן אין לוותר

Sweet Fantasy

New member
עכשיו היא צריכה כבר ללמוד

אבל חמוס שלא חינכו אותו כראוי (כמו עם מוסי) יהיה נשכן.. החינוך במיוחד עכשיו חשוב מאוד מאוד..

skarlet ohara

New member
פוערת את פי בזעזוע!!!!!

מוסי הוא הכי מקסים בעולם, הרגע שיחקנו קצת, הוא סמר את השיער ופער את פיו ושיחקתי איתו וקירבתי את הידיים והוא לא נשך למרות שהוא הגיב לתנועות שלי! מוסי מותק, והוא ממש ממש ממש בסדר, ולא נושך, הוא בונבון. מיכל..... ד"א, רק שתדעי לך שמכל החמוסים במפגש, מוסי הוא הכי פחדן, והוא גם הכי מיוחד כי הוא יודע לצרוח כמו שאף חמוס לא יודע. קיצור הוא מקסים והוא מיוחד והוא שלי!!! אף מילה רעה על מוסטפא שלי....

Sweet Fantasy

New member
התכוונתי לשלב שהוא הגיע

חמוס בגיל שנה+ אמור להיות מחונך והוא הגיע בדיוק ההפך..

למעלה