למורןא

למורןא

יקירה, אני לא יכולה משום מה לקרוא מסרים פרטיים. אשמח לשמוע מה שלומך ואיך הדברים מתקדמים עם אמא. רציתי גם לומר לך שבאחד הדברים שכתבת הוספת שהיא כבר לא בגיל שיש בו אפשרות להבריא. רציתי להגיד לך ששום גיל הוא לא מתאים. המחלה הזו היא לנצח. ככה זה. עד שלא קיבלתי את העובדה הזו, לא התחלתי "להבריא". אשמח לשמוע שוב את תגובתך לדבריי הקודמים, אין לי מושג למה אני לא מצליחה לקבל את ההודעה. שיהיו ימים יפים!

מורןא

New member
../images/Emo140.gifהיי

הבנתי, אז נוכל בנתיים להתכתב מפה. כרגע אין משהו חדש עם אמא שלי. לגבי מה שכתבתי על גיל שאפשר להבריא. אז יש הפרעות נוירוטיות שאם תופסים אותם בזמן ובגיל צעיר אפשר להבריא מהם. טיפול יעיל יכול לשפר את המצב פלאים ואף להביא לידי תפקוד רגיל ובריאות נפשית. כתבתי על אמא שלי את זה כי היא כבר סבלה לא אחת ולצערי גם לא שתיים מדיכאונות, ואחרי כמה פעמים של סבבים שכאלה יש סיכוי קלוש להוציא את האדם לגמרי מההפרעה. אני מניחה שגם אם היא תתחזק ולכאורה נראה שזה קורה לה היום, היא תיפול שוב לאיזה מצב דכאוני. היא אישה לא צעירה ושסבלה מכך בעברה. מורן

הבנתי

אני מצטערת שאת צריכה לראות אותה עולה ויורדת, מתחזקת ומתפרקת. איך את דואגת לעצמך? זה באמת מדאיג אותי כי ראיתי את אחת מאחיותיי מתמוטטת בגללי (היא מצאה אותי ב"קומה" לאחר תופעה פסיכוטית קשה), וראיתי גם את ההורים שלי על הסף. את מטפלת בעצמך? מקבלת יעוץ? יש לך תמיכה? דואגת!!!!

מורןא

New member
איך אני דואגת לעצמי?

אני לא יודעת אם סיפרתי לך אבל יש לי פסיכולוגית גם. ובמהלך השנים האחרונות רכשתי כלים להתמודד עם אמא שלי. מה שאומר שבמצבים קשים אני מנסה לשנן לעצמי שזה לא אני שם בדיכאון אלא היא , ואני מציבה לעצמי גבולות כדי לא להיסחף לכך ולהרוס לעצמי את הנפש. זה לא ק ולא תמיד הולך. אבל באמת בתקופה הרעה עם אמא שלי הלכתי לפסיכולוגית שלי יותר מתמיד והיא תמכה בי. אני מניחה שבלעדי האישה המקסימה הזאתי היום הייתי חייה בסרט שחור... תודה על הדאגה. מורןא

אני שמחה

זה טוב. אני ממש שמחה לשמוע שאת דואגת לעצמך, זה חשוב. אני לא יודעת אם ספרתי לך, אבל בן זוגי לחיים (אנחנו בקרוב מתחתנים), חולה נפש ולפתע, בימים האחרונים, גם אני מרגישה בת משפחה של חולה נפש. הוא במצב טוב כבר שנה (יש לו סכיזופרניה) והוא יציב ומתפקד. בשבועות האחרונים, כמו שקורה הרבה בזמן חילופי עונות, הוא מדוכא. אני לא מצליחה כמעט להזיז אותו מהספה ואני מרגישה שאני קצת מאבדת אותו. לא תמיד יש לי את האנרגיה להיות "מפיקת ארועים". כלומר, לנסות ולהפוך את העולם למקום שמעניין אותו לחיות בו. אתמול דיברתי על זה עם הפסיכיאטר שלנו. הוא העלה לו את המינון של התרופה האנטי דיכאונית שלו ואמר לי לשמור על כוחותיי. הרופא אומר שהכוחות המפתיעים שלי נובעים מהדאגה לבן זוגי. הוא אומר שבגלל הפחד שלי מנפילה שלו אני חוסמת נפילה של עצמי. בזה הרגע אני כותבת אלייך ומרגישה כ"כ מותשת ומנוצלת ומי כמוני יודע שאני לא יכולה וגם אסור לי, לבוא אליו בטענות. אני אוהבת אותו ויודעת שאני חייבת לאהבה שלנו חלק גדול מהשיקום שלי. אבל האמת היא שלפעמים אין לי כח ואני לא יודעת אם זה שווה את זה.

../images/Emo53.gifהוי אלוהים

מורן, אני לא יודעת למה אני פונה אלייך. אני פשוט לא יודעת אל מי לפנות. חבר טוב שלי התאבד אתמול. אני מרוסקת לגמרי. תוך שנה נפטרו 3 מחברי, שניים מהם התאבדו. ה"קהילה" שאני שייכת אליה היא מקום מאוד קשה לחיות בו. מעטים האנשים שניקשרתי אליהם במהלך שנות מחלתי אך דווקא הטובים שבהם.. הוי אלוהים. אני מנסה להתנחם בכך ששנים של סבל ניגמרו ברגע של פחד נורא, בדידות איומה ואומץ גדול. אני נגעלת מעצמי על האגואיזם שאני מוצאת בי בתוך הצער הזה. האם אני חושבת על חברי הטוב? לא, אני חושבת על הכאב שלי. האם אני מתאבלת? לא, אני עסוקה בלעכל, לנסות לקלוט. אני לא קולטת. הלב שלי מכווץ בתוכי, כואב לי. פיזית. נפשית. הוי אלוהים.

מורןא

New member
../images/Emo24.gifחמודה שלי

זה זאת חושבת על עצמך זה משהו לגמרי טבעי ונורמלי. \אין בכך רע, כולנו בסופו של דבר חושבים על עצמנו. גם כשאת אוהבת מישהו זה בשביל עצמך. אז כן יכול להיות שאנחנו חיות אגואיסטיות, אבל ככה זה. זה ברור שהיה לך אכפת ממנו וכואב לך עליו, אבל זה ברור גם שכואב לך עצמך. אין בזה רע להתאבל על מישהו. תמיד שאנחנו מתאבלים על מישהו אנחנו מתאבלים על עצמנו, על מה שאנחנו איבדנו. אל תרגישי עם עצמך רע. זה בהחלט לא קל להיקשר לאנשים עם קשיים נפשים עצומים. וגם בזה אני רואה סוג של כוח, יכולת גם להיסגר לעצמך ולא להיקשר לאף אחד. אין לי הרבה מילים מעודדות להגיד במצב הזה חוץ מלשלוח לך חיבוק חם של כתהיי חזקה מורן

היי הלילות שלנו!

מצטערת שאני נדחפת להתכתבות שלכן. רק אני רוצה להשתתף בצערך ובצער של המשפחה של הבחור. כנראה שהוא באמת סבל ורצה לשים קץ ליסוריו! תיהי חזקה ובריאה רויטל.

תודה רויטל (וכמובן גם מורן!)

אני אחרי לילה בלי שינה והלב שלי פשוט מרוסק לרסיסים. בן זוגי, גם חבר של הבחור המקסים הזה ע' יהי זיכרו ברוך, מרגיש כמוני. אנחנו שפוכים פה בבית ולא יודעים מה לעשות עם הרגשות שלנו. לי לפחות יש את המחשב. תודה לכן!!!

מורןא

New member
ולו יש אותך...

מקווה שזה לא מטיש מידי לדאוג לשניים בו זמנית . תהיי חזקה!

מור ורויטל

אני גמורה כרגע. פשוט אבודה לגמרי. ולי, הרי, אסור להיות חלשה. פשוט אסור. אז אני עושה "שריר", ואין ספק שאתן עוזרות. תודה. אני אחרי לילה בלי שינה. הלב שלי מכווץ וכואב. אני רוצה שמישהו יחבק אותי. ולישון.

מורןא

New member
אני מחבקת אותך !!! ../images/Emo24.gif

אני יודעת שעכשיו הכל נראה רע אבל זה יעבור... אולי תנסי ללכת לישון. לפעמים כשעייפים אז קשה להתמודד... יש דברים שלא תוכלי לעזור לחברך ורק פסיכולוג יוכל...

לישון. נכון

והלוואי והייתי מצליחה. אבל עוד מעט אני פשוט אפול לי למיטה, כי אין ברירה. שיהיה המשך טוב, יקירה. את נותנת לי נחמה גדולה.

nooshi3

New member
לילות, אני מקווה שהכל בסדר...

נכנסתי במיוחד בשבילך לאינטרנט. אני מקווה שאת מרגישה קצת יותר טוב... לילה טוב מורן

nooshi3

New member
אופסססס ../images/Emo4.gif

נושי זו חברה שלי שנכנסה מקודם לתפוז על הניק שלה ושכחתי לשנות... מורן

הי מורן-נושי...

את לא מאמינה איך נפלתי אתמול... כל הלחץ הזה עם בנזוגי שהולך לי לאיבוד, ועם ע' שהלך שהלך למקום שאני מקווה שכולו טוב... נרדמתי על הספה בסלון, בכלל לא טרחתי לעבור למיטה מהפחד שתברח לי השינה. ישנתי וישנתי וישנתי. אני מרגישה היום הרבה יותר מאלת אנרגיה, חוסר השינה לקח ממני את כל הכוחות שעוד היו לי. אני חושבת שיש לי גם סיבה להיות אופטימית - התרופה נגד דיכאון שבנזוגי לוקח מתחילה לדעתי להשפיע. הוא התעורר בבוקר וממש יזם, הציע, לנקות יחד את הבית. הייתי מאושרת. הוא לא היה לצידי כבר המון זמן. שיהיה סופשבוע יפה!!

אני שמחה ש

את מרגישה יותר טוב ומלאת אנרגיה, המשיכי לנוח ולמלא מצברים העסיקי את עצמך בדברים טובים כדי לא לשקוע בדיכאון ! שתיהיה לך שבת שלום החזיקי מעמד רויטל.

../images/Emo20.gif../images/Emo51.gif

תודה תודה תודה. אני הולכת למיטה, לא אגע יותר היום במיטה אני ממש צריכה מנוחה. שבת שלום

למעלה