../images/Emo23.gifאיזה שרשור רומנטי../images/Emo99.gif
הכרתי את החצי כאשר הייתי בת 15, בפסח, במחנה + טיול של התנועה. לא השלתי אותו לרגע, כבר אז הוא סחב אותי בעליה. הוא עמד אז לפני גיוס, ושמרנו על קשר מכתבים
, ולדעתי, אין עוד חייל בארץ שעשה כל כך הרבה שכיבות סמיכה עבור מכתבים וחבילות ממי שהיא אפילו לא החברה שלו. לקח לנו שנה וחצי (בהן לו הייתה חברה ולי היה חבר) עד שהפכנו חברים ממש. הוא היה ברגילה, הודיע שהוא מגיע לביקור (אחרי המון זמן שלא ראיתי אותו) וחשבנו ללכת לסרט. למזלו (טוב, נו, גם למזלי) לא היה אוטובוס בחזרה, כך שוויתרנו ונשארנו ספונים בחדרי ל"שיחת נפש" לפנות בוקר כבר היינו זוג.
אני הבנתי שזה "זה" עוד לפני שהיינו חברים. אמרתי לחברה שהוא מסוג האנשים שאני יכולה לחיות איתם כל החיים (בניגוד, למשל, לחבר הקודם שלי, עליו דיברתי במונחים של "כשנפרד",אפילו לא "אם נפרד", היה ברור שזה משהו זמני). במהלך החברות שלנו אני לא יכולה לשים את האצבע על הרגע בו ידענו שננשא, כי אני חושבת שלשנינו היה ברור עוד לפני ההתחלה שזה, כמאמר מנסחי המודעות, "למטרות נישואין".
כאמור, היה די ברור כל הזמן שננשא, אבל בגיל 17 זה לא ממש היה בתוכניות האופרטיביות של שנינו. אחרי שהשתחררתי מהצבא נסענו יחד לדרום אמריקה ולארצות הברית לשמונה חודשים אינטנסיביים ומהנים מאוד וחזרנו משם ישר לדירה משותפת בבבאר שבע, בה למדנו. אחרי שנה, כאשר הייתי כבר בת 22 וחצי והשעון שלי
כבר תיקתק במרץ
הנושא הועלה ב"דרך אגב" מספר פעמים (נחשו על ידי מי) אבל לזכותו יאמר שהוא קולט מהר. הצעת הנישאין היא ספור בפני עצמו: במסגרת קורסים שונים במדעי המחשב
הוא אמור היה להכין מטלות שונות. אחרי שהוא היה גומר לתכנת, הוא היה נותן לי "לשחק" עם התוצאה כדי לראות שאין באגים. שסופשבוע אחד של קיץ, כאשר היינו אצל הורי, הוא הטיל עלי שוב את המשימה המשמימה הזו. נעניתי לאתגר בחשק של דג הפוגש קרס. ה"תוכנה" הייתה בנויה משאלות טריויה פשוטות מאוד, שלמרבה ההפתעה ידעתי את התשובות לכולן. לקראת הסוף נשאלה שאלת מליון הדולר "התנשאי לי?". כמובן שעניתי "לא"
, אבל המסך הודיע לי "תשובה לא מתקבלת, נסי שנית", אז בלית ברירה נענתי
סתם סתם, ברורררררררר שעניתי מיד "כן" נלהב, והמסך נמלא זיקוקי דינור, אבל כמובן שהייתי חייבת לברר מה החצי, שתמיד חושב על הכל, בחר לעשות עם האפשרות התאורטית שאענה "לא". לפני שבועיים סידרתי את האלבוים שלנו ומצאתי תמונות שלי שצולמו מיד אחר כך. כמה אני זורחת שם. מדהים.
החתונה נערכה שנה אחר כך (השבוע לפני 11 שנה) בגן ארועים בקיבוץ, והייתה, בעיני, מקסימה (השכנים של ההורים של החצי עדיין מזכירים לנו כמה נהדרת היא הייתה). מה הייתי משנה
משהו שטותי בתסרוקת, משהו טכני בקליפ שעשינו ובעיקר, לא הייתי מחכה עם החופה עד ששלושת חצאי האחיות של החצי יגיעו מהצפון. כיום, הייתי פחות בצד של "לא נעים" ויותר בצד של "מי שחשוב לו, מגיע בזמן". ועוד משהו מהותי: הייתי מעדיפה ששני הורי יובילו אותי לחופה ושני הוריו אותו מאשר המצב השגרתי בו האמהות מלוות אותי והאבות אותו. הרב בחופה הוא אחיו של החבר הכי טוב של החצי ומאוד ריגש אותי שמישהו שמכיר אותנו משיא אותנו. אגב, בחתונה היו המון חברות וחברים שלי, כמעט כולם התחתנו שנתיים אחרי, ולא הייתי באף חתונה כי הייתי בשמירת הריון עם הסופגניה. כולם זוכרים לה את זה עד היום.