למומחי רשתות ו- Windows 2000!!!

למומחי רשתות ו- Windows 2000!!!

הצילו אחרון לפני פירמוט השרת! השרת שלנו מתחבר לאינטרנט באמצעות כרטיס ISDN של חברת FRITZ שבאופן כללי הוא אחלה כרטיס. רק מה, אני חכם ורציתי להתקין פקס כשירות על השרת. כדי לעשות זאת הפקס לא מסתפק בכרטיס ה- ISDN, והיה עלי להתקין CAPI PORT DRIVER של היצרן. ההתקנה אמורה ליצור מודמים וירטואליים, אלא מה, הפעם היא אמנם יצרה אותם, אבל כל האייקונים של כרטיסי הרשת שלי נעלמו. בפעמים הקודמות שעשיתי זאת הכל עבד כהלכה, אבל עכשיו אני עושה לחצן ימני על שכנים ברשת, מאפיינים, והתיקייה ריקה למרות שיש לי 2 כרטיסי רשת של אינטל. הכרטיסים עובדים, ויש פינגים לרשת, רק אני לא יכול לראות אותם או להגדיר אותם בשום אופן או צורה. אם אני מסיר אותם ממנהל ההתקנים, עושה ריסטרט ומתקין מחדש זה לא עוזר. הם עובדים אבל נעלמים לי מהתיקייה. ההודעה שאני מקבל אחרי שאני עושה F5 לתיקיית המאפיינים של השכנים ברשת: The network connection folder was unable to retrieve the list of network adapters on your machine. והיא אומרת שאני צריך לבדוק אם ה- Network Connections Service עובד. הוא עובד, בדקתי. גם איתחלתי אותו וזה לא עוזר. אני גם חייב לומר שכבר ניסיתי להסיר את ה- CAPI PORT DRIVER מהמחשב, אבל זה לא עוזר. האייקונים לא חוזרים. האם מישהו נתקל בבעיה כזו, ואם כן מה אני עושה לפתור אותה? אני לפני יאוש ולפני פירמוט השרת, מה שאומר ששוב פעם אני לא חוזר הביתה בזמן...

siftach

New member
ניחוש פרוע

תבדוק אם יש binding בין פריצי ללקוח/שרת מיקרוסופט (File and print sharing for Microsoft Networks ו-Client for Microsoft Networks). אם כן, נסה לבטל אותו. אם זה לא עובד, תעיף את כל מרכיבי הרשת ותתקין מחדש. אגב, שליחת פקס ב-ISDN, לפי מיטב ידיעתי, עובדת רק אם בצד השני יש מודם ISDN. אבל יכול להיות שאני טועה, זה קרה בעבר פעם או פעמיים.

עמרי 24

New member
לא זוכר את הנושא כ"כ טוב

אבל נדמה לי שרק כרטיס FRITZ יודע לשלוח פקס לכל מכשיר פקס אחר...תשובה בערבון מוגבל... לגבי הבעיה,קצת גדול עלי,אבל אולי באמת הסרה של כל רכיבי התקשורת (פרוטוקולים+חייגנים+מתאמים) והתקנה מחדש בסדר נכון תסדר את המצב...

תודה על התגובות אבל זה לא עוזר.

אני לא יכול לגשת למאפייני הפרוטוקולים או הכרטיסים. הם פשוט לא מופיעים בשום מקום. אני יכול להסיר את הכרטיסים ואת ה- CAPI, אבל ברגע שאני מחזיר אותם הם פשוט לא נמצאים בשום מקום. רק דרך מנהל ההתקנים ניתן בכלל לראות שהם קיימים. איך אפשר לשנות BINDING אם אין לי בכלל לחצן ימני על הכרטיס או אין לי גישה לפרוטוקולים? דבר נוסף, אפילו האייקון של Make a New Connction נעלם. זה כאילו אין כלל גישה למאפייני הרשת. (הערה: אכן כרטיס הפריץ יכול להתנהג כמודם אנאלוגי לכל דבר, והוא עושה זאת באמצעות אותם התקני CAPI שיוצרים מודמים וירטואליים על המחשב, איתם כמעט כל תוכנת טלפוניה יודעת להסתדר. למשל אם אתה רוצה להשתמש בפונקציית הפקס הבנוייה בתוך 2000 היא חייבת מודם רגיל, ומכיוון שכרטיס ISDN אינו מודם, אתה לא יכול לשלוח או לקבל פקסים דרכו. אז התקנת ה- CAPI DRIVERS פותרת את הבעיה - לא לי, למישהו אחר... פחחחח...) נו טוב. אין מנוס. אני מנסה Repair באמצעות ERD ואדווח אם הצליח.

siftach

New member
נסיון אחרון

מאוד מעניין, משהו נדפק בווינדוז. סתם לשם נסיון, אם לא עובד הריפייר, נסה לשחק עם הכרטיסים בסלוטים שונים, או להוציא את אחד מהם. הייתי מנסה את המודם קודם. ולגבי CAPI - נכון, זה מאפשר לך לראות את המודם בתור מודם סטנדרטי, אבל לדעתי הוא פשוט לא מסוגל להתחבר למודם אנאלוגי בחיוג. לפחות ככה אמרו לי פעם בבזק. ולמה לך להשתמש בו בתור פקס? לא חבל לבזבז ערוץ?

מיצו

New member
אלי, נסה את המאמר הבא של MS:

Some Network and Dial-Up Connections Icons May Be Missing

למעלה