למומחי מדיטציות

lady parket

New member
למומחי מדיטציות

אני אשמח לשמוע על טכניקות של שחרור מאדם כלשהוא.. יש לי כל הזמן מחשבות ממש המוח מציף אותי על אדם שהסתכסכתי איתו וזה מתבטא בהמון בכי וכל הזמן עולים אצלי זכרונות ורגשות וזה קורה לי בפורום של אנשים לפעמים, שפתאום אני בוכה ואף אחד לא מבין למה.

drall

New member
זאת לא טכניקת מדיטציה

אבל היא מצויינת, קיבלתי אותה מטיוהאר לפני 8 שנים או משהו והיא פועלת מדהים. כל פעם שעולות לך המחשבות , צאי לטיול ואל תחזרי עד שיגמרו. אם עולות שוב , שוב טיול. אמצע הלילה , גשם , סערות , לא משנה. תחשבי כרצונך כל זמן שאת בתנועה.

guyavva

New member
תרגולי מדיטציה

הי ליידי תוכלי למצוא באתר www.space2b.co.il כמה טכניקות פשוטות יותר ופשוטות פחות שאת יכולה לנסות חוץ מזה הזמן יעשה את שלו... ואולי הצעה משונה- תנסי שעה שלמה רק לחשוב על אותו אדם, בלי להפסיק, אולי גם לכתוב כל מה שיעלה... מעניין מה זה יעשה... בהצלחה גיא

ריקוד חפשי

יש מקומות שזה מאורגן. מוסיקה, והכוונה בקווים כלליים לרקוד איך שבא לך. פעם היה בסטודיו B בתל אביב. זה משחרר מאד. ואפילו מוסיף מימד של אושר לחיים. בעצם גם אירובי יכול לעשות את זה. גם שחיה. כולנו עוברים דברים כאלה לפעמים, ומבינים גם את האחרים :)

אינקה

New member
חילוץ שורשים

לא טכניקת מדיטציה, אבל משהו שאולי יכול לעזור. כשאנו נקשרים באדם אחר חלקים אנרגטיים ממנו נתפסים בנו ולהיפך. ברגע הפרידה האנרגיה הרגשית שהשקענו ולא קיבלנו חזרה נגדעת מאיתנו. בו בזמן נשארים בתוכנו חלקים שקרעו מהגוף האנרגטי של האחר. האנרגיה של האחר מתגעגת ורוצה לחזור אליו - היא כואבת בתוכנו. האנרגיה שלנו שהשארנו אצלו מושכת אותנו אליו והואקום החסר מכאיב בתוכנו. לתרגיל שני שלבים: האחד להחזיר לעצמך את החלקים שהשארת אצלו, השני לשלוף מתוכך את האנרגיה שלו שנשארה בך. רצוי לבצע את התרגול במקום מבודד, בלבוש מינימלי או בעירום, רצוי קרוב לטבע. אם נין לספק תנאי של אוהל הזעה אינדיאני מה טוב. התהליך נמשך במשך ערב שלם. בשלב הראשון עליך לדמיין שיש שורשים זרים בתוכך וממש לשלוף אותם במקום שהם נעוצים בך כמו שפנטומימאי מושך חוטים בלתי נראים. לאט תוך תוך שאיפה וכוונה עזה לאחוז כל שורש כזה ולשלוף אותו מהמקום בו חשים אותו כואב - מהלב, מהבטן, ומכל מקום שבו חשים את חסרונו של האחר. זהו תהליך ארוך ויש למצות אותו עד תום, עד שמרגישים נקיים. בבוקר יש להתקלח, מים קרים, מים חמים, מים קרים. את השלב השני רצוי לעשות עוד באותו היום ולפחות ביום למחרת. לאחר שהשבת לו את מה ששלו קיימת האפשרות לקבל חזרה את את מה ששלך. יש לדמיין את האדם האחר וממש למשוך באותה הצורה מתוכו בידייך את האנרגיה שנתת לו, את התחושה שעושה אותו חשוב ומיוחד עבורך - למשוך מתוכו את החוטים באותה השיטה ולהחזיר אותם תוך שאיפה לתוכך. לשלב הראשון רצוי להשתמש בכל דבר שיוצר חום ופתיחה: חימום, לחות, צבעים חמים, תאורה כתומה, שמנים וריחות שפותחים את הסימפונות. לשלב השני רצוי מזג קריר ומיושב יותר, פחות רגשי וטראנסי. לאחר התהליך רצוי להמנע מכל מגע עם האדם למשך 40 יום.

היי ...

על פי המשקל שמורגש בדברים שלך אני חושב שאת צריכה להבין קצת יותר לעומק מדוע את נמצאת במצב כזה ולא לנסות לפתור אותו "בעקיפין" על-ידי מדיטציה (אם יש בכלל דבר כזה לפתור משהו בעזרת מדיטציה)

dharmax

New member
->

את מדברת על שחרור מאדם כלשהו... מי הוא זה שכבול? מיהו האדם? אם תחקרי, את תגלי שהתשובה לשניהם היא אותה תשובה: רעיון. לא יותר. תמונה מנטלית אצלנו בדמיון. תמונה מנותקת מהמציאות. כשזה מתברר, מושג חופש. אז - בגישה של נגרג'ונה, אחד מהפילוסופים הבודהיסטים הגדולים - נסי פשוט לחקור כל מחשבה שעולה לך לגבי האדם ובעיקר לגבי עצמך: זהי את האבסורד במחשבה, את טבעה שמתיימר להיות ממשי אך איננו באמת. את טבעה החולף, כמו אדווה על פני המים. שבי, לא למשך זמן רב מדי, לא קצר מדי... נסי.... אני חושב, שזו טכניקה שתעבוד אם יש מידה מספקת של ריכוז וצלילות. שילוב של התבוננות אם "מדיטציה אינטלקטואלית". אם יש מספיק סבלנות, הצלילות תתפתח מהתרגול הזה. אולי צריך יותר. לא יודע. אפשר לנסות :) ברות

למעלה