משהו בנימה
שבה אני שומעת את הדברים שלך צורם לי ומעורר בי התנגדות. אני פניתי אל האנושי שבך, הרך, האישי, ואתה בורח משם ועונה לי ב"העניין הוא..." ו"למה צריך..." כלומר, יוצא שוב מהפרטי אל הכללי. מהחיבוטים הפנימיים אל הרמה האקדמית. ואתה בונה מסמך עם ציטוטים מכל שנכתב ונותן תשובות ענייניות כביכול לכל טיעון ואז, בסוף, נפל לי האסימון... אתה שואל, מהם הארגומנטים (טיעונים, בעברית) של שכל של בן אדם מודע להולדת ילדים? ופה, מבחינתי, יש כשל. כי הולדת ילדים לא נמצאת על המישור השכלי, הלוגי. ולמען האמת, גם המודעות לא. מבחינת מודעות - תשמע, אני אדם מאוד מודע ואני מודעת לזה שאני מביאה ילדים בשל צורך אגואיסטי שלי. באמת שאני מודעת לזה. זה מניח את דעתך? ומבחינת המציאות - אני מביטה אל העולם ואני רואה בו ילדים ומכאן, שמישהו הוליד אותם. יש ילדים. ונדמה לי גם שאי אפשר להתווכח על העובדה, שאם לא יהיו ילדים, הרי שזה קיצו של המין האנושי, בסופו של דבר, נכון? אלה שתי עובדות שאי אפשר להתווכח איתו. הן ה"יש". הרחבת המודעות, כך על פי התפישה שלי, היא לא לבקש "ארגומנטים לוגיים" לפעולה כל כך אנושית, כל כך טבועה, כל כך רגשית; לא, הרחבת המודעות תיעשה כשניגש אנחנו, כהורים או כהורים פוטנציאליים, אל המקום הזה, ה"אגואיסטי" בפיך, הרך והרוטט, שמייצר בנו את הרצון לילד, ונברר מה יש לנו שם. האם אני רוצה ילד כי אני בודדה? האם אני רוצה ילד כי אימא שלי אמרה לי שהגיע הזמן ואני רוצה לרָצות? האם אני רוצה ילד כי אני מפחדת שבנזוגי יעזוב אותי אם לא ארצה? האם אני רוצה ילד כי אני מבקשת לי המשכיות? האם אני רוצה ילד כי יש לי צורך עז לתת? אולי לקבל? ורשימת האפשרויות עוד גדולה ורחבה ומסועפת... אבל, כאן נעשית הרחבת המודעות. המפגש עם עצמי. עם הרגשות שלי. עם המניעים שלי. עם האמונות שבבסיס הקיום שלי. ממה מורכב, איש איש לעצמו, הדבר הזה שאתה קורא לו "אגואיזם". וכשמטילים לשם אור, ורואים את הסיבות, אז נמצאים במקום של מודעות, במקום של בחירה. השכל לא יביא את זה. ההתבוננות פנימה כן. "ארגומנטים של שכל", כבודם במקומם מונח, אני לא מזלזלת בהם. אבל במקרה הזה, המקום שלהם צר מאוד. ולבקש להחיל לוגיקה על מקום של רגש זה כמו להכניס ריבוע לתוך עיגול. זה לעולם לא ימלא, לעולם לא יתמלא. א י ל ה עומדת על שלה