למה?

הצופה.

New member
למה?

למה אנחנו לא שומעים על תוכנית פלשתינית לשלום? למה אנחנו מתווכחים בתוך עצמינו כל הזמן? אין צד שני?

smile2life

New member
בהחלט "למה"

למה אתם מנסים לנגח אותנו בגלל שאנחנו מקיימים ציווי אלוהי, למה אתם מסיתים נגדנו כי אנחנו מקיימים את "ואהבת לרעך..."? למה אתם לא פוקחים את עיניכם ורואים שרוב רובם של הפלסטינאים נגד מה שקורה והם מחפשים קצת עבודה, פרנסה, דירה ארבעה כיווני אוויר ושלושה מיפלסים :) נמאס לי להגיד את זה בדיוק כמו שנמאס לכם לשמוע: המלחמה היא לא בין עמים ותרבויות אלא בין מנהיגים ועד שלא תקלטו את זה טוב טוב אתם שם ברדיו למעלה ימשיכו להיות הרוגים מפיגועים. את\ה לא רואה תנועת שלום אצל העם הפלסטינאי כי את\ה לא מחפש\ת. וידוע הוא שמה שלא מחפשים גם לא מוצאים. ולכן אני ממחליץ ליצור קשר עם תנועת שלום עכשיו 03-5663291 02-5660648 ולהצטרף למפגשי שלום בין ישראלים לפלסטינאיםשנערכים בצורה קבועה. יהללוכם מלאכים

הצופה.

New member
אתה פלשתיני?

למה שוב אתה מדבר בשמם? כאשר אנשים מוכנים לאבד את חייהם למען מטרה זה מלחמת תרבות ולא בין מנהיגים...... ד.א ואהבת לרעך זה לא צווי אלוהי לא תרצח זה ציווי אלוהי חוץ מזה גם אני רוצה פרנסה ודירה ארבע כיווני אוויר אבל לא מוכן לא להרוג בשביל זה ואפילו לא לזרוק אבנים. יודע מה גם לקל אני לא מוכן אגב אני אתאיסט פוליטי

smile2life

New member
ואני שוב מפנה אתכם למקורות

בכדי להוכיח שאהבת לרעך זה ציווי אלוקי. המשפט השלם הוא: "ואהבת לרעך כמוך כי אני השם אלוקך" אני מצטער אם הרסתי לך את האידליה אבל ככה חונכתי וזה המשפט השלם שלמדתי, בתור ילד קטן בבית שומר מצוות (כן הייתי פעם לפני הרבה זמן עם כיפה ואפילו שמרתי שבת) - אז אותי לימדו בבית ספר אלשייך שמהשפט השלם הוא כמו שציטטתי. ובכן לגבי הטענה השנייה שלך שאני מדבר בשם הפלסטנאים ("אתה פלסטיני"): הדיון הזה נטול כל תוכן ובמיוחד מהכיוון שלך - מכיון שאני לא סגור על זה שאתה יודע בדיוק איך חיים הפלסטינאים או אי פעם היית נוכח במפגש לא מהצד של הישראלי הכובש ובלתי אמצעי עם פלסטינאי. ובכלל מה אכפת לך מה אני עושה? אני לא מסתכל לך בצלחת ואתה - אני מבקש יפה אל תכנס לחיים שלי ולא לצלחת או לאמונות. בהנחה שאתה יהודי אני מפנה אותך שוב אל המקורות ולפסוק הנפלא "אהב שלום ורדפהו" שזה באמת ציווי אלוקי שעליו אין עוררין. למה אתם לא מדברים על הדברים שבאמת חשובים כמו כלכלה, איכות סביבה, חינוך, אלימות במשפחה וכד´? זה מה שכואב באמת ומרצ עושה יותר בתחומים האלה מאשר בכיוון הפלסטינאי אז אנא ממך תתייחס לדברים החשובים באמת. (וכן אני החלטתי שאתה זכר עד שאתוקן) יהללוך מלאכים, מני

El Duche

New member
יש להבדיל בין העיקר לתפל

צודק אתה באומרך כי כלכלה, איכות סביבה, חינוך, אלימות במשפחה וכד´ דברים חשובים, אך להבדיל את העיקר מהטפל. העימות הנוכחי גובה כמות עצומה של קורבנות (משני הצדדים) מאשר כל הנושאים המוזכרים לעיל. מה גם שנראה כי ניתן לסיים את העימות במהירות, אם רק תתגבש תוכנית מדינית כלשהי (תוכנית דטרמיניסטית ועקבית, שם לב לכך שאיני מפרט מאיזה צד של המהפה הפוליטית). זוהי הסיבה שכמעט כל המבקר בפורום פוליטי עסוק בשיכנוע (או בכפיה - בהתאם לאופיו) לדרך מסוימת לפטור את הסיכסוך. זהו פצע מדמם, וקשה לפנות לתחומים אחרים מבלי לסגור פצע זה. בנוגע ל"משל הצלחת" - הצלחת במקרה זה היא מידת ההבנה של הצד הפלשתינאי. לגטימי ונכון לערער על כך שרק מחנה אחד מבין צד (למרות שכנראה כך זה במציאות, עם יוצאי מהכלל אחדים), ולכן אתה הייתה הראשון אשר שלך מבטו לצלחת חברך כאשר ציינת את חוסר בקיעותו בנושא. להבא - אל תתעצבן כ"כ
קבל את זה בכיף
יהללוך מלאכיות

smile2life

New member
הארה

אתחיל מהסוף, דווקא, אני שמח ומודה לך על הסמיילי המחבק, הקורץ והמחייך - בשביל זה אנחנו כאן הרי בכדי להחליף דעות - וחורה לי שאנשים תוקפים את מרצ בגלל שהם האמונה הרווחת שחלש לא מחזיר ולצורך העיניין מרצ הוא החלש "כי חברי מרצ לא תורמים למדינה". אני מבחינתי לשבת בבית רגל על רגל - מכיוון שהן בינכה לא עובדות - וכל היום לשבת מול המחשב ולבכות לאנשים שאני לא מכיר כמה רע לי ולחיות בתוך העולם הסובייקטיבי שלי אבל לא ככה גדלתי. אני כשקשה לי אני עוזר לאחרים. ו"אני" זה מטאפורה לחברי מרצ המרכזיים.... מסכים אני איתך כי פתרון שיצליח לא חשוב מאיזה צד של המפה הפוליטית יגיע ולכן אני מופתע מאותם אנשים שמחפשים מלחמה - כי מלחמות כבר ניסינו לרוב ותהליך שלום שלם וארוך עדיין לא ניסינו לגמרי - התחלנו תהליך אבל לא מיצינו אותו לגמרי. (שלום בין עמים לא מסתכם בחתימה על נייר - שלום, כבר הזכרתי בעבר, זה מצב תודעתי שצריך להתפתח בין העמים: תראו את צרפת ובריטניה לפני 300 שנה נלחמו והיום הן חלק מהאיחוד האירופי, שאיחד את כל מדינות אירופה שהיו שסועות במלחמות ומלחמות עולם. אי"ה גם המזרח התיכון יהיה כזה בעוד חמישים עד מאה שנה. וכן זו תופת הזמן שלוקח להשיג שלום) אז תעשו לי טובה ותהייו עינייניים וכשאתם מדברים על "שלום שווא" קחו בחשבון שהתהליך הוא ארוך מאוד ולא ניתן להשיג אותו בתנאים של שבעה ימי שקט לוחמה. ולסיום אני רוצה להודות לך על המלאכיות ששלחת אליי קבל חיבוק

galia.

New member
אף אחד לא נכנס

אם הוא שונא את מרץ.ואם כן אז הם כותבים הודעה מפגרת ויוצאים. מי שנכנס ונשאר פשוט רוצה לשמוע דעות נוספות ולהשמיע את שלו. תאמין לי שלא שונאים אותך או מזלזלים בך.

smile2life

New member
ושוב גליה מפרגנת ../images/Emo24.gif

כמו שאנחנו אוהבים בסוציאל דמוקרטיה האקולוגית של מרצ יהללוך מלאכים, מני

galia.

New member
צריך לאמץ את עיניין הפירגון

זה מתחיל להיות נחמד אחרי כמה פעמים. אבל צריך להתרגל לאט לאט

הצופה.

New member
פרה פרה../images/Emo13.gif

ואהבתלרעך כמוך אמר רבי עקיבא אולי הלכת עם כיפה אבל זה לא עזר הרבה קדושת החיים הינה במקום הראשון לפני הכל ....לא תרצח זה צו אלוקי. תקרא את עשרת הדיברות פעם נוספת. לא מכיר אדם ששמח לסיבלם של הפלשתינים רק לדמיין להיות פלשתיני ולהתעורר כל בוקר ולראות את המציאות מזכיר לי קצת את הסרט דמעות של שתיקה ממלכת הפחד והמאפיה של ערפת וחבר מרעיו רק תגיד מילה אחת נגד השילטון ואתה עלול למצוא עצמך מוצא להורג אכן סבל נוראי להיות פלשתיני אין ויכוח על כך. אני לא צריך את המפגשים שלך כדי להכיר את הערבים יש לי חברים וגם שותפים לעסקים ערבים הם יגידו לך את האמת............ אני לא נכנס לצלחת שלך לא מעניינת אותי איש באמונתו יחיה אהוב שלום ורדפהו אכן נכון אבל הקם להרגך השכם להרגו נקודה.. בקשר לעניים עניי עירך קודמים אכן למרץ יש דברים טובים אבל צורת העברת הדברים אינה דרכי נועם אלא דרך פרובוקטיבית אולי בדרך אחרת היתה קונה יותר קולות. כל מי שלא בדעת מרץ הינו בוגד או רוצח ואו לא מספיק אינטיליגנט כמו שאמרתי איש באמונתו יחיה דבר נוסף גם אם נוותר על כל השטחים על הכל עדיין הפלשתינים יחיו בזבל כל עוד עדת מאפיונרים שולטת בהם ראה את חשבונות הבנק שלהם כל עוד אתה מתעסק עם תרבות שיכולה לחסל ללא משפט חצי מהעם שלה "הנשים" על רקע כבוד משפחה לא תוכל לעשות שלום איתם ואל תנסה תבצע את ההפרדה ואת המלחמה שלך תפנה לבניית המדינה שלך אולי הזמן יעשה את שלו והדמוקרטיה תפרוץ שם עד אז אולי תערבב קצת מיים זה אותו הדבר. הצופה .

למעלה