למה?

• פותח הנושא iaeel
  • פורסם בתאריך

iaeel

New member
למה?

אני בת 30 ומשהו, נכה כתוצאה מתאונת דרכים בילדות, ויש לי שאלה, ואני מחכה לתגובה לגביה, למה נכה תאונת דרכים, או כל נכה אחר, מלבד נכי צה"ל, צריך ל"הרוג" את עצמו כדי לקבל משהו מהמדינה? ולמה על נכים "מהעם" מערימים קשיים כדי להעלות בקצת את דרגת הנכות? אני מודעת לכך שיש מתחזים, אבל גם אצל נכי צהל יש, ולא מערימים עליהם שום קושי, למה?

ערב טוב לך...האמת שאת צודקת

ותאמיני לי שגם נכי צה"ל נלחמים והמון על מנת לקבל דברים וזכויות שבעצם מגיעות לנו...חלילה אני לא מזלזל בנכויות אחרות... אבל שאתה שייך למשרד הביטחון אז בדרך כלל ואני מדגיש בדרך כלל אתה מקבל יותר תנאים והטבות מאשר נכה אחר.אין מה לעשות לא אנחנו קבענו את החוקים...אני בהחלט מבין אותך נכים של ביטוח לאומי למשל שיש להם לדוגמא 100% נכות מקבלים מהמדינה משכורת רעב. ואילו נכים כאלה של צה"ל מקבלים המון...אין מה לעשות... וגם אנחנו נכים מהעם.ולא שונים מאף אחד אחר. תאמיני לי שגם אנחנו נילחמים וממש לא מקבלים הכל בקלות. לי אישית הייתה מלחמה ענקית מולם לפניי כמה שנים והפסדתי לצערי. אז זה ממש לא נכון לומר שכאילו לנו הכל בא בקלות.הלוואי וזה היה ככה. שתהייה לך שבת נפלאה...

עומר י

New member
חשוב לדייק!../images/Emo91.gif

נכים ככלל מתחלקים לספר קבוצות: 1. נכי ת"ד (בלבד או ביחד עם נכות מעבודה). 2. נכי תאונות עבודה 3. נפגעי פעולות איבה 4. נכי ביטוח נכות (נכות כללית) 5. נכי זרועות הביטחון (צה"ל) עקרונית, ישנם נכים שהם גם נכי ת"ד וגם נכי עבודה, או כאלה שהינם נכי נכות כללית ונכי ת"ד וכדומה (בהתייחס לנסיבות הפגיעה). איני מסכים ככלל כי נכי הביטוח הלאומי מופלים לרעה אופיינית, הואיל ויש נכי ביטוח לאומי הזכאיים לקיצבת נכות+שירותים מיוחדים+נידות, אשר עולה כדי סכומים נכבדים. מצבם של נכי ת"ד אינו רע, אין עליהם להוכי נזק או אחריות (החוק מטיל אחריות מוחלטת על חברות הביטוח ואבנר) והם זכאיים לפיצוי העולה פעמים כדי מליוני שקלים בפציעות קשות ולתשלום תכוף מייד עם התאונה מקום בו יש אובדן התכרות. חוק נפגעי ת"ד בישראל הינו אחד החוקים המעולים והנחשבים בעולם המערבי ביתרונותיו ושיטת הפיצוי הכלכלי שנקבעה בו - לידיעתכם! נכי העבודה, זכאיים לקיצבה מן הביטוח הלאומי, בנוסף לזכות לפיצוי מן המעביד, העולה כדי סכומים גדולים והמשולמת עד גיל פרישה. נכי האיבה מקבלים זכויות זהות לחלוטין לנכי צה"ל; אלה זכאיים לפיצוי בגובה אחוזי הנכות וכמענה לצרך (המשמעות היא שלא כולם זכאיים באותה נקודת זמן לדיור או למענקים שונים), ואין אין הם עומדים על זכויותיהם - יתכן שיקבלו רק את התגמול הבסיסי וזו בלבד. נכון עקרונית כי נכי הנכות הכללית נמצאים בתחתית הסולם, והסיבה היא החלטת המדינה להעניק לקבוצה זו פיצוי לפי מבחני השתכרות הקבועים בחוק, אולם יש לשכור כי המצ"ב אצלינו אינו רע יותר לדעתי מן המצב בארה"ב בעניין זה (שזה לא אומר שהוא טוב
). סופו של דבר - הדשא אצל השכן תמיד נראה ירוק יותר, ולא תמיד זה כך. תהיו רק בריאים
.

ברק 188

New member
עומרי תודה על ההסבר.

אם כי אני בטוח שלכל אחד יש עוד הרבה שאלות אישיות .

ברק 188

New member
יעל שלום

אני יודע ומודה לכך שנכה צה"ל יש תנאים טובים יותר מהביטוח לאומי.לא אנחנו החלטנו ורוצים שכך יהיה,באמת צריך לדאוג היטב לכל הנכים באשר הם. לנכי צה"ל דואג משרד הבטחוןאשר אלו שנפצעו/נפגעו היו בשליחתו האמני גם אנו לא מלקקים דבש ויש לנו קשיים עם המשרד זה אני אישית "נירדמתי" וויתרתי על הנכות ולקח לי 26 שנה להעיז ולדרוש ולהלחם לקבל אותו בחזרה וכל זה רק מגלל היחס שקבלתי מהם דאז' כך שבאמת לא מלקקים פה דבש ולא הכל ורוד גם לנו יש קשיים.

ינשוף23

New member
../images/Emo123.gifגם לי יש שאלה ?

למה לנו עכשיו העלו את מועד החלפת הרכב ל4 שנים וגם כן לא ברור מה יהיה שלפני זה היה 3.5 שנים,ולנכי ביטוח לאומי זה נשאר 3 שנים.למה?

בוקר טוב אדון עזריאל...

יצאו חוקים והוראות חדשות במשרד הבטחון לכן שינו את הכל... ותאמין לי שבמצב הכלכלי של משרד הבטחון עדיף שנשתוק ונקבל את מה שמגיע לנו ולא נדבר...כי לא רחוק היום שגם רכב רפואי לא נקבל. הם מקצצים בהכל זה גרוע אבל אין מה לעשות... לגביי ביטוח לאומי...אז אין קשר אליינו הם משהו אחר ואנחנו משהו אחר...

עומר י

New member
רכב רפואי

חברים מקסיקני צודק, המצב חרבנה - ואנו נשלחמים יום יום כי לא יפגעו בנו - דעו לכם כי החלטת האוצר קבעה קיצוץ של 14% בקצבאות נפגעי עבודה, למרות שביחס לאלה המל"ל מקבל פיצוי מחברת הביטוח מראש! בואו נתפלל כי לא יהיה רע יותר.

למעלה