למה ?

אמא מ1

New member
למה ?

שלום לכולן. יש לי בעיה ואולי תוכלו לעזור מניסיונכם. אז ככה, הבן הקטן שלי(בן 4) סובל מבעית קשב ,ריכוז וכנראה גם היפראקטיביות לא קשה .הוא לא מקבל רטלין (נוירולוגית המליצה לתת, פסיכיאטרית חשבה שמוקדם מידי) הילד שנה שניה בגן חינוך מיוחד ומתקדם מאד בכל מה שקשור לשפה ,הפגנת ידע וכו´.בתחום המוטוריקה הגסה אין בעיות ובתחום המוטוריקה העדינה הוא לא ממש מתקדם כי קשה לגרום לו לעבוד. במהלך שנה שעברה הוא נגמל. בהתחלה הפסיק להרטיב בגן ובמקביל הרטיב בבית וכעבור מספר חודשים הפסיק גם בבית (לכוון זאת כבר בעיה אחרת...)אחרי שנגמל מהפיפי הצליח (או הסכים בטובו ?)להגמל גם מהקקי והיה מאוד מרוצה מהתוצאות (בכל פעם קיבלתי דיווח על הגודל והצורה ) לאחרונה כחלק מנסיגה כללית בהתנהגות הוא התחיל לעשות קקי במכנסים. לפעמים הוא מודיע שעשה ולפעמים שותק וכשאנחנו מריחים הוא מנסה להתחמק מהחלפה. ברור לי שמדובר בבעית התנהגות וכבר קבעתי פגישה עם הפסיכולוגית אבל אני תוהה אם יש משמעות לעובדה שבחר בדרך זאת (יש דרכים טובות יותר להרגיז אותי..)האם עצם העובדה שהוא מנסה להתחמק מהחלפה מעידה ,אולי, על הנאה מהמגע ? אם כן מה כדאי לעשות? אני מודה מראש על כל תשובה ומתנצלת על הנושא...

נאוה ר

New member
למה

למה קשה לגרום לו לעבוד במוטוריקה עדינה? האם יש משהו תחושתי גם כאן? סליחה שאילו רק שאלות אבל כדי לענות צריך לדעת יותר. האם יש עוד תחושות שהוא מעדיף או נרתע מהן?

אמא מ1

New member
המשך...

הבעיה היא בעיקר בחוסר הנכונות שלו לעבוד עם צבעים או עפרונות. בגן עובדת איתו מרפאה בעיסוק שלא מתעקשת בתחום זה כי עדיין אין יד דומננטית. הוא משחיל ,מרכיב וכו´ אבל רק בצמוד למבוגר . אני חושבת שפשוט קשה לו לשבת... בבית הצלחתי לגרום לו לעבוד עם גואש אבל לא עם צבעים רגילים. בכל אופן הוא בעיקר מקשקש... נדמה לי שהוא מעדיף להתעסק עם חומרים "מלכלכים" כמו גואש ,דבק ופלסטלינה. אני חושבת שהעדפה לגרויים החזקים היא לא רק במגע אלא גם בתחומים אחרים כמו רעשים . לדוגמא האפרוח בן הארבע צועק שהוא רוצה לראות את ערוץ הילדים (הצעקני) ולא את הופ (המקסים לדעתי). לאחרונה הוא מוכן להתעסק במשחקי בנייה (קוביות מאוד גדולות) שנה שעברה היתה תקופה בה הוא גילה את הפזלים והתקדם מאוד (25 חלקים בגיל 3.5 )אבל היום אין לו סבלנות... עוד דבר.. כשהיה קטן יותר אהב לטפס על האחיות שצפו בטלוויזה שוכבות על הבטן. הרים להם ולא את החולצה ונשכב עליהם נהנה מכל רגע... אשמח לענות על עוד שאלות ותודה על הנכונות לענות ברצינות מיכל

אמא מ1

New member
עוד משהו

נזכרתי בדברים שעדיף לשכוח כשהיה קטן יותר אהב להוריד את הטיטול ולהשתמש בחומר שמצא בו כדי למרוח על הקירות, השטיח והמיטה. (זה לא קרה הרבה פעמים בזכות ערנות בני המשפחה...). פעם (לפני גיל שלוש) טיפלתי בו באמצעות חוקן (הזרמת תמיסה נגד תולעים )ואחר כך תפסתי אותו מנסה לטפל בעצמו.בהזדמנות אחרת תפסתי אותו עם צינור פלסטיק מנסה דבר דומה. כשהיה קטן יותר (גיל שנתיים בערך ) אהב להכניס לפה חולות. מצד שני תויות של בגדים מפריעות לו מאד ויש צורך לגזור אותם.

נאוה ר

New member
וויסות חושי

באשר לקטע החושי נראה ששוב מדובר בקשיי וויסות. הרבה פעמים התמונה מעורבת של רגישות עם תת תחושה. ואולי גם יש פה מרכיב רגשי התנהגותי... אני מסכימה עם המרפאה בעיסוק שאין ללכת על דיוק גרפי או עבודות שכאלו עד שלא תתחיל להתגבש דומיננטיות. אז תעזבי את הציור ותעבדו על הרבה נשיאות משקל על הידיים, הרבה זחילות וטיפוסים במגרשי משחקים. הרבה הרבה תחושה עמוקה פסיבית ואקטיבית. אני בטוחה שיהיו למרפאה בעיסוק המון רעיונות.

נאוה ר

New member
עוד משהו

אל תשכחי הוא רק בן 4 שנים יש לו עוד המון זמן. ולחץ רק מוסיף לתסכול ולסימון טריטוריה כלא שייכת, כלומר ציור זה משהו שאני לא וב בו ולכן לא מוכן להתנסות.

אמא מ1

New member
תודה על התשובה

ההערה האחרונה בדבר תסכול מציור מאד חשובה וטוב שהערת תשומת ליבי. האחים הגדולים של הילד ממש ציירים ויכול להיות שלי זה מובן,ולא בצדק, שילדים מבלים שעות בציור .יכול להיות גם שבני מרגיש שהוא לא יצליח לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהם מציבים ולכן, כמו שאמרת הוא נמנע מהכישלון. אם הבנתי נכון את דבריך יתכן שההתנהגות (לכלוך התחתונים)קשורה גם לבעיה בתחום החושי. אם כך הדבר, האם הטיפול ההתנהגותי לא צריך להתחשב בבעיה ? אני חוששת שאם נטפל רק בבעיה בהתנהגות והילד יחזור להשתמש באסלה הבעיה החושית תמשיך להתקיים ויצוצו צרות אחרות. מיכל

אמא מ1

New member
לנאוה

ביקרתי אצל פסיכולוגית הגן והיא הציעה לי להכין טבלת מעקב שבועית בה אציין הצלחות וכשלונות של הילד בשימוש באסלה. תחתונים מלוכלכים יש לתת לילד לכבס וכמובן להסביר לו מה משמעות הטבלה ,הסמלים שבה והפרס שיבוא... אחרי שאמרתי שלדעתי הוא נהנה מהמגע היא הציע לי לתת לו לשחק בפלסטלינה. מה דעתך ? מיכל

למעלה