למה?

למה?

אבינו שבשמיים, למה? למה? זוהי השאלה שחוזרת ללא הפסק במוחי. למה? אם אתה בחרתנו מכל העמים, אהבת אותנו, למה כל הכאב הזה? מדוע כל התלאות? היש סיבה? דיברת אל אבותינו פנים מול פנים, היום אתה שותק. אבל זכותי לדבר, לזעוק ולשאול: למה? מה אתה מנסה לומר? ואולי... לא נותר לך מה לומר? כאלף שנים בעיניך כיום אתמול כי יעבור... אולי ריבון העולמים יועיל בטובו לרדת לרגע קט בעיניך לארצנו הזועקת? אולי כבודו מלא עולם יביט דרך עינינו ולו לשניה אחת, דרך עיני הפצועים, פיזית ונפשית, הסובלים כל רגע כנצח? דרך הנביאים אמרת שאתה: ארך אפיים ורב חסד, מה דעתך על שלנו? בארך אפיים שרדנו שלושה גלויות שנמשכו שעות, ימים, חודשים, שנים, דורות, יובלות במושגי הזמן שלנו! נצח של זמן חיינו על אדמות זרים, מפורדים ומפוזרים בין עמים אשר לא נבין לשונם. שם גורשנו, נרדפנו, נהרגנו, נהרגים בפוגרומים, שואה. דיינו! זה הספיק! היינו זמן רב בעלי ארך אפיים. מתוך ייאוש כמעט הלכנו לאוגנדה אבל חזרנו לארצנו – ארץ ישראל. סמכנו על ההבטחות, סוף המסעות, חזרנו לארץ המובטחת. במקום ארץ זבת חלב ודבש מצאנו ארץ הרס, חורבן, מבודדת, מלאה ביצות ומחלות. על מנת להגשים את ההבטחה, שינסנו מותניים וככתוב בזיעת אפיך תאכל לחם, הפרחנו שממה ומדבר הפך לחממות פרחים והשמות ישראל, יפו, כרמל נמצאים על רוב שווקי העולם. בנינו כוורות, גידלנו את מיטב פרות העולם לתוצרת חלב. גדולי תורה וגדולי עבודה יצאו מארצנו ושלא ישמע שחצני אבל גם מיטב ההמצאות הטכנולוגיות בעולם יצאו מזיעת הנוירונים במוחנו. מה עוד הנך מצפה ? זו לא השתדלות? שמך ידוע בכל העמים, על שטרות, שגור בפי כולם. אבינו שבשמיים, אנו משתדלים להיות ראויים, אולי הגיע הזמן שתראה לעולם שהנך ראוי להיות גם אבינו שבארץ? ראוי, מזווית עיני הארצית והמוגבלת, אתה ממש לא משתדל. "ממך מצפים ליותר" כמו שהמורים היו אומרים לי, כך אני אומר לך היום: ממך, ריבונו של עולם, מצפים ליותר. אמרת שאינך זקוק לקורבנות, מדוע דם ילדיך נשפכים כמים ברחובות ירושלים, תל אביב, חיפה, עפולה, חדרה וכו... ובכל צדי הדרכים? ומה עם ילדיך בכל העולם שמתים במלחמות, רעב, מחלות? כיצד הנך שומר דלתות ישראל כאשר דרך אותה דלת נכנסים מחבלים שהורגים בנו באוטובוסים, דיסקוטקים, מסעדות? עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל, כאן צריך להגיד אמן, אבל אני זועק איפה השלום הזה שאנו מתפללים וכמהים אליו מזה זמן כה רב? "יתגדל ויתקדש שמיה רבה" עד מתי נגדל ונקדש שמך רק מול קברים טריים של ילדינו, אחינו שלא הספיקו לחיות? כיצד אפשר לומר "אדוני שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך" כאשר פי נפתח בבכי תמרורים, והתהילה היחידה שיוצאת מפי היא תהילה אחותי? אייה תהילתך? למה? חנוכה מתקרב, חג האורים, נדליק נרות ונברך "שעשית נסים לאבותינו בימים ההם, בזמן הזה" אני, העני ממעש, דורש ממש היום, כאן ועכשיו, עשה נסים גלויים בזמן הזה! משה כבר אמר לך: למה יחרה אפך בעמך...למה יאמרו מצריים ברעה הוציאם להרוג אותם בהרים לכלותם מעל פני האדמה. אז אני שואל, מתחנן וזועק למה? למה יאמרו הגויים ברעה הוציאם מהגלות להרוג אותם ולכלותם מעל פני האדמה בארצם המובטחת? עד מתי רשעים יעלוזו, על הגגות, ברחובות למשמע צעקות הפצועים וזעקות השבר של המשפחות השכולות? ואולי ריבונו של עולם, הגיע הזמן לזמן אותך לדין על אי מניעת פשע וגרימת מוות ברשלנות? ברית כרתת עם אבותינו "וארבה את זרעכם כחול אשר על שפת הים וככוכבים אין ספור" בינתיים, החול הוא קברינו, ויקירנו נמצאים אי שם מעבר לכוכבים, לא לפרשנות הזאת קיווינו. אתה הראת לדעת כי אדוני הוא האלוהים אין עוד מלבדו. יהי אדוני אלוהינו עמנו כאשר היה עם אבותינו אל יעזבנו ואל יטשינו. הושיעה את עמך!

תפילה נאה התפללת ...../images/Emo7.gif

תורה סב בלקוטי מוהר"ן תניינא . "אלה מסעי בני ישראל" (במדבר ל"ג עין בלקוטי קמא סי´ מ´ בשם ס´ עשרה מאמרות) שמסעי בני ישראל , דהינו הנסיעות שבני ישראל נוסעין ממקום למקום, הם מכפרין על אלה אלקיך ישראל, הינו על פגם עבודה-זרה כי אפילו כשאין עובדין עבודה-זרה , יש פגם עבודה-זרה ,כי קלקול האמונה היא גם-כן בחינת עבודה-זרה , וכמו שמובא (בשם הבעל-שם-טוב) על פסוק (דברים י"א): "וסרתם ועבדתם אלקים אחרים", שתכף כשסרים מהשם יתברך הוא בחינת עבודה-זרה , ועל-ידי הנסיעות של ישראל נתכפר ´וכל זמן שיש עבודה-זרה בעולם , חרון-אף בעולם´ (ספרי , פרשת ראה והובא בפרש"י שם) נמצא כשנתכפר פגם עבודה-זרה כנ"ל, נמתק החרון-אף , ונמשך רחמנות ועקר רחמנות הוא בבחינת (בראשית מ"ג): "ואל שדי יתן לכם רחמים"-´לכם´ דיקא הינו שהשם יתברך יתן לנו הרחמנות , שימסור את הרחמנות בידינו כי אצלו יתברך יכול להיות , שגם החולאת הקשה וכל היסורין הם הרחמנות שלו, כי בודאי כל מה שהשם יתברך עושה להאדם, אפלו יסורין קשים, הכל הוא רק רחמנות אבל אנו מבקשים , שיתן וימסור בידינו את הרחמנות, כי אין אנו מבינים הרחמנות שלו וגם אין אנו יכולין לקבל אותו הרחמנות שלו הנ"ל , רק שהשם יתברך יתן בידינו את הרחמנות, שאנחנו בעצמנו נרחם עלינו , ואצלנו הרחמנות בפשיטות, להתרפא מן החלי וכיוצא בזה . ישראל- ראשי-תבות : אל שדי יתן לך רחמים , כנ"ל , כי הרחמנות נעשה על-ידי מסעי בני ישראל כנ"ל:

מתפעל

New member
למה?למה לא השבתם לשאלה?

השאלה הגדולה והחשובה הזו ששאל מעוז לא זכתה למענה פה.(חוץ מהיהודי שניסה) מדוע????זאת השאלה כבדת המשקל ביותר שנשאלה פה בזמן האחרון!! הרבה חילונים שואלים-אתה בחרתנו-בחרתנו מכל העמים,איזו בחירה היא זו?להתנכל אלינו על פני 2500 שנה?,ובעיני כל העמים-מה הם חושבים על בחירה שכזו? שום תשובה דתית מניחה את הדעת לא ניתנה לרצח 6 מיליון היהודים כולל חסידויות שלמות שנמחקו -גם ברסלב. אני חייב לומר שחוסר תשובה לדבר הזה,מנע מרבים התקרבות של ממש לדת. לי אין תשובות-אולי לכם???

מתפעל יקר

לא חילונים ולא דתיים, לא ברסלבים ולא חרדים, לא בורים ולא חכמים יכולים לענות. זעקתי זו - היתה זעקת הלב לבורא עולם כמאמר הפסוק: ויזעקו אל האלו-הים ותעל שוועתם אל.... וישמע! כל אחד שינסה לענות הריהו כסיל ואוויל כי תשובה לא יכולה להינתן על ידי ילוד אישה. בזעקתי זו אני תקווה שעוד אנשים יצרפו את זעקת הלב האמיתית שלהם ואז יגיע היום: וישמע. אין תשובות! יש רק שאלות. אדם = מה בגמטריה. כל אדם באשר הוא אדם במהותו הינו שאלה והתשובה? תשוב-ה´ התשובה רק אצלו. והמתיימר לענות מתיימר להיות או להבין את אלו-הים וזוהי כפירה בעיקר. כי את הא"ס ב"ה אין אנו יכולים להבין כלל וכלל. חג אורים שמח, מי יתן שכל נר ונר שנדליק בחנוכה יוסיף אור ללבב ואור לעולם. באנו חושך לגרש בידינו אור ואש כל אחד הוא אור קטן וכולנו אור איתן סורה חושך הלאה שחור סורה מפני האור.

למעלה