הכמיהה הזו להורים שלך
היא לגיטימית כל כך. זה צורך של כל ילד, שההורים שלו יראו וידעו, ישמרו ויצילו. מאיזושהי סיבה, ההורים שלך עכשיו לא יכולים לספק את הצורך הזה.
אולי כי את לא נותנת, אולי כי הם חסרי כישורים, אולי כי זו תקופה כל כך קשה שמעמידה בינכם מחסומים.
אני יודעת מכאיב לרצות את זה ולא לקבל, וכמה זה מחזק פצעים ישנים. כמה זה מזכיר את כל הפעמים בהם הם לא היו, לא ראו, לא שמרו. כמה עצובות כל הפעמים האלו לאורך הילדות וההתבגרות שהם היו יכולים לעשות את העולם מקום קל יותר עבורך ולא הצליחו.
יש איזה רגע שצריך להבין שזה בסדר גם להצטרך את זה ולרצות את זה מהם, וגם להבין, תוך כדי, שזה לא יקרה, שלא תקבלי את זה, שלא יהיה את זה עכשיו. להבין שזה חוסר כזה, שתצטרכי לחיות איתו בלי לוותר עליו. כי מגיע לך, באמת מגיע לך שיהיה לך את כל זה, אבל אין.
ואז אפשר קצת להתסכל מסביב ולראות מאיפה אפשר לקבל קצת את המענה לצרכים האלו של ראיה ושמירה. קצת בטיפול, קצת בפורום, קצת עם חברות. אולי בן זוג או בת זוג בהמשך. אבל צריך להסכים לקבל את זה מאחרים כדי להצליח שזה יקרה. את מסכימה?
בנימה אופטימית, אני אספר לך שאני מרגישה שלאורך השנים עברתי גם תקופות כאלו- שבהם הם לא יכלו לתת לי כלום, אבל גם ששינוי בתקופה, שינוי במערכת היחסים בגלל כל מיני סיבות חיצוניות, ושינוי בתחושות שלי בגלל עבודה בטיפול, אפשר לכל מיני דברים לזוז במערכת היחסים שלי עם ההורים שלי וגם אפשר להם לתת לי דברים שבעבר לא יכלו לתת. אין לי נוסחה, רק את הידיעה שגם אם עכשיו זה מרגיש שאין לך אותם בכלל, זה יכול עוד לקבל כל מיני צורות וצבעים אחרים בהמשך.