אני מסכים מאוד שמנח השכיבה משנה את הזרימה , אבל זה הרבה יותר מזה.
בתיאוריה של הדיקור שהגעתי אליה , הבנתי שאחד המנגנונים
המרכזיים של הגוף הוא "פינוי מהמרכז החוצה" - דהיינו האיברים הפנימיים מייצרים כל מיני דברים , כל אחד לפי תפקידו , והם יוצרים גם כן "פסולת" פיזית ואנרגטית במהלך היצור.
הפסולת מפונה דרך מערכות מיוחדות לזה - למשל ורידים ולימפה , והפסולת האנרגטית דרך המרידיאנים ביד וברגל.
(הפסולת האנרגטית נקראת בלשונכם ג'אקי , למיטב זכרוני).
כאשר יש פסולת רבה או עומס על האיבר , יווצר כאב - והוא בדרך כלל יורגש בגפיים לפני שיורגש באיבר עצמו.
הוכחה לזה :
למשל - כל תופעת ה"הקרנה לידיים" בבעיות לב. או דוד שלי שסבל שנים מכאב בכתף , והכאב נעלם לאחר שהוציאו לו את כיס המרה.
אלו דוגמאות כיצד איבר פנימי מנקז ממנו עומס ויוצר כאבים בגפיים.
לכן בדרך כלל כאשר מישהו בא אלי עם כאב ביד או ברגל , אני דוקר מקומית כדי לנקז משם , ואז אני עולה עם המרידיאן ל"איבר המקור" ודוקר גם שם כדי לנקז משם.
וממה שאני רואה , פעמים רבות הקשר בין המפות לבין המציאות מקרי בהחלט.
יתכן שעם מפות יותר מפורטות כמו שעשה צביקה , אולי יהיה יותר קשר למציאות.
אבל אני חושב בכל זאת שאין שום צורך במפות. זה בעיקר מבלבל.
אדם עם יכולת טובה להרגיש צ'י ירגיש לבד את המרידיאנים רלוונטיים.
כמו כן אם מישהו מרגיש נקודה "מפוצצת" ודחוסה בג'אקי (כזו שבטיפול שיאצו יהיה צורך ללחוץ עליה 20 דקות כדי למלא \ לרוקן . ..) דיקור בנקודה יעשה הרבה טוב.
ניתן להגיע לוודאות (מוחלטת !) אילו נקודות כדאי לדקור , כמעט ללא ידע בכלל של מרידיאנים.
והאמת היא שגם עם כל המפות וה"חושים" שפיתחתי , אני מרגיש שעדיין אני חסר ידע לחלוטין לגבי איך המערכת בכללותה עובדת.
היא לא פחות מורכבת מזרמי האוקיינוסים שרואים בסרט , וגם שם אתה רואה לפעמים זרמים שאינם זרמים אלא מערבולות ענק של אלפי קילומטרים (אלו ה"בועות" שצפות שם) שנותנות חיים למיליארדי יצורים.כך גם במרידיאנים לפעמים רואים דברים כאלו ואחרים.
והזרמים הללו בתורם יוצרים את זרמי האוויר באטמוספרה (שמקבילים מבחינתי למרידיאנים של ההילה).
ושינויי הזרימה - כיווני הזרמים בחצי הכדור הצפוני והדרומי הפוכים זה לזה , וכך לדעתי זה גם במרידיאנים.
ועוד ועוד.
אינני מדבר על מימדים אחרים ש"מתקפלים" לתוך המרידיאנים , על הקשרים בין מרידיאנים לבין תודעה וכו' וכו'.
המערכת כל כך מורכבת ומדהימה , והפשטנות שב"מפות" כל כך זועקת לשמיים.
פעמים רבות אני לא מבין בעצמי מה שאני עושה. אבל כשאתה מגיע ליכולת טובה של תחושה , אתה יודע בוודאות שאתה עושה טוב גם אם אינך מבין.
מה שהכי חשוב כדי לטפל בדרך הזו זה בראש ובראשונה התפתחות רוחנית.
להתיחס לכל החיים כאל שיעור , להאמין בעצמינו , להאמין בזה שיש עלינו השגחה והדרכה כל הזמן.
שנית , תרגול - הרבה.