למה?

karin45

New member
למה?

תקופה ארוכה נלחמת כדי להחזיר את הזוגיות למה שהיה... חוזרים להיות אחד בשביל השני... מנסים לבנות מחדש את מה שאבד... ואם נשתדל באמת נצליח... ושנינו רוצים בזה... בתחילת הרגשתי מאושרת... אך הימים עוברים ואני מרגישה אחרת... למה הריקנות שאני מרגישה? למה המועקה שיושבת לי על הלב ? למה לא מצליחה להרגיש שוב מאושרת?

שריתית

New member
איזה מילים!!!

מילים שבאות מהלב שתצליחו ושגם אצלכם האהבה תנצח!!! רק האהבה תנצח...

קורה

שאחרי שמתגברים על משבר מגיעה תגובה מאוחרת של "דיכי". אם המצב ימשיך כדאי אולי להיוועץ ברופא המשפחה ולקבל תרופה להעלאת המורל. שמחה שאתם מצליחים לשקם אל הזוגיות, בהצלחה

למה?

למה הריקנות? למה המועקה על הלב? למה אינך מצליחה להרגיש שוב מאושרת? אנסה לתאר זאת דרך העיניים שלי, לפי המקרה שלי. ובכן, מראות העבר אינן יכולות להישכח בקלות. ניתן לסלוח, ניתן לגשר, אבל אי אפשר לשכוח. ישנם רגעים בהם אנו רוצים לשקם ולהחזיר את הזוגיות כפי שהיתה בהתחלה, אבל לצערינו יש לעיתים פלאשבקים מן העבר. אין מה לעשות, אם רוצים לשקם, צריכים להתמודד עם העבר ולהתמקד במה שיש לנו כעת. וברגע שמחשבות העבר לא נותנות מנוח, פשוט להעסיק את עצמנו עד כמה שניתן ולהגיד לעצמנו - "מה שהיה היה, בן זוגי מוכן לשקם את היחסים עמי, (או ההיפך - אני מוכנה לתת עוד צ´אנס ליחסים ביננו), ומכאן הדרך אמנם קשה, אבל שווה להתמודד עימה".

לאן מכאן?

בוקר טוב לך, הזוגיות עברה טלטלה, משבר נוצר קרע (עמוק) ביחסים מחשבות כאלו ואחרות מתרוצצות בראש (קל לפרק - קשה לבנות, לא מוותרים בקלות, איפה טעיתי/טעינו ועוד) ומחליטים לנסות שוב מחליטים לנסות ולאחות את הקרע/ים ולחבר מחדש את השברים בד"כ, הניסיון הוא טיפול קוסמטי בלבד (יוצאים לסרט, הצגה, סופ"ש בבית מלון, טיול לחו"ל) יוצרים אווירה נינוחה ורגועה אבל, על הבעיות המהותיות שהובילו את הקשר למשבר לא מדברים ולא מבררים כיצד ומדוע ועד שלא תדברו על "לב" הבעיה, היא לא תיפתר את תחושת הריקנות והמועקה תוכלי "להעלים" רק אם, בראש וראשונה, תביני |דגש|בעצמך מה את רוצה מעצמך, חייך ואיך |דגש|את רוצה שהזוגיות שלך תתנהל (כי מה את לא רוצה את כבר יודעת) השלב הבא - שיחות עם בן זוגך, אולי בליווי של איש מקצוע, יועילו לליבון הבעיות שהתעוררו משבר בחיי הזוג יכול להוביל לאחד משני מקומות - בדיקה יסודית של הזוגיות, ראיית המכשולים ותיקונם - בדיקה יסודית של הזוגיות, ראיית המכשולים והבנה כי אין כל דרך לשנות והחלטה על סיום הקשר בכל מקרה, כל החלטה שמתקבלת, צריכה לבוא ממקום נטול כעסים, נטול האשמות והבנה של המצב בהצלחה לך

לא תוכלי להחזיר את הזוגיות למה שהיה

פעם הייתם צעירים, נלהבים ואוהבים, בעלי תחומי ענין אחרים מהיום וטרם עברתם שחיקה ומשברים. מאז, נוצרה שחיקה, היו משברים, חיי המשפחה וסדרי העדיפות השתנו ונקודת המוצא שלכם היום שונה מפעם. בנסיון שאתם עושים, היו אחד בשביל השני בשביל לנקות את משקעי העבר, כדי שלא יצופו שוב. למדו את השיעור מן ההסטוריה כדי להיות חכמים יותר בהווה. נסו לבנות מחדש את הזוגיות שלכם, אך לא את מה שהיה בעבר אלא זוגיות חדשה, המתבססת על מי שאתם היום. כדי שאת תרגישי מאושרת, עלייך למצוא את האושר האישי שלך. אל תתלי את האושר שלך בזוגיות או בן זוגך. חשבי מה את רוצה, מה את צריכה עבור עצמך ופעלי להגשים זאת. לפעמים תולים את חוסר האושר בזוגיות, לפעמים מאשימים את בן הזוג ובעצם חוסר האושר הינו פנימי ומלווה לכל מקום ללא קשר לזוגיות ולבן הזוג. כאשר יהיה לך אושר פנימי, בזכות עצמך, תקריני אותו גם בזוגיות, תחושי פחות ריקנות, תוכלי לבטא את צרכייך בזוגיות בלי שיהיו "תופעות לואי" ותוכלי להיות פתוח וקשובה גם לצרכים של בן זוגך.

אולי את...

לא מאפשרת לעצמך להיות מאושרת? אולי את לא מנסה לשחרראת המועקה שיושבת לך על הלב? ( פשוט להתעלם ממנה ולכסות אותה בזכרונות טובים).. אולי את מרגישה ריקנות כי ... את צריכה למלא את החלל שנוצר שם בזמן של יחד עם בן-זוגך. קוראת אותך, ויודעת שאת לא לבד, גם אני הייתי שם באותה נקודה ולבטח עוד רבות, תני לעצמך צ´אנס להיות מאושרת, תשתחררי מהמועקה שלוחצת על הלב ומפריעה לך להיות מאושרת. תחליטי שמעתה את מאושרת, ובכל דבר תמצאי את האושר שלך... מאחלת לך כל טוב

adam33

New member
אהבה אהבה אהבה

איני חושב שמה שצריך להכניס זוהי אהבה לפי דעתי זה הרבה קודם לכך המילה היא הערכה ברגע שכל אחד מכם יעריך את השני וכל אחד מכם יביט לאחר בצורה אחרת ממה שהביט עד כה האהבה תגיע.. זה כמו לקרא תנ"ך כמו שקוראים ספר חשבון או לחילופין לקרא תנ"ך כאל ספר הספרים הכל עניין באיזו צורה אנחנו נותנים דגש לתוכן של הפעולות שלנו זה טבעי מה שאת מרגישה והשאלה מי חסום ברגש..את או הוא? אם זו את את צריכה להפתח לעשות דברים שלא עשית עד כה..לומר דברים בלב ולהפתח .. אם זה הוא את צריכה לומר לו שאת רוצה להרגיש את ה" מעבר" את לא רוצה לשמוע " אני אוהב אותך" את רוצה גם להרגיש את זה ממנו גם באמצע הלילה כשצריך לקחת את הילדה וגם כשיש לו זמן לראות עד כמה הוא משקיע " מעבר" אני מאמין ביום ששניכם תפתחו רגשית ותעריכו אחד את השני ושתרגישו בלב ששניכם חוזרים אחד לשני לא בגלל הילדים אלא בגללכם אתם עצמכם אזיי הכל ישתנה לטובה בהצלחה.

איזה יופי....

את שתי השורות האחרונות בסוף "אני מאמין......הכל ישתנה לטובה." צריך לאמץ כל בעל, כל אישה, כל יועץ/ת נישואין.. כל אחד.... אהבתי

אין לי תשובות לשאלות ששאלת אבל..

אני יכולה לומר לך שלא רק את מרגישה ככה וגם לי זה קורה לפעמים. אולי יש בזה משהו מנחם ואולי לא אבל אולי יעזור אם אומר משהו: לא מזמן חברה טובה שלי אמרה לי שלפעמים אני עדין ילדה קטנה בגוף גדול כמו ילד קטן שמתרגז על אמא ורוצה לברוח מהבית כך אני מתרגזת על בן זוגי ורצה לשבור את הכלים ולכן כל פעם כשהתחושות שאת מתארת עולות אצלי אני נזברת במה שהיא אמרה וזה מחזיק אותי. מחזיק אותי לא להתנהג בצורה ילדותית ומחזיק אותי לא לעשות טעויות!!! לכן לדעתי גם ברגעים האלו של שבירה לא לשבור את הכלים ולהפעיל שיקול דעת כדי שלא נתחרט כשיהיה מאוחר יותר. ודבר נוסף לאחרונה כשהתחיל להיות "מחנק" מצאתי מישהו לדבר איתו בוירטואלי גם אם זה לא אידיאלי זה עוזר!!! אני ממליצה!!! "איש המערות" תודה!

karin45

New member
תודה על התגובות ../images/Emo140.gif

אצלנו זה מעבר לטיפול קוסמטי דיברנו וטחנו והיו שפע של שיחות נפש הוא מראה לי שאכן אוהב אותי ולא דווקא באומרו זאת.. אפילו שלפעמים זה לא מזיק ואנחנו אכן פתוחים אחד לשני וכשמדברים על אפשרות של פרידה כשלפני חודשים טען שאין פרידות יפות היום שינה את דעתו וחושב שנוכל להיות חברים נלחמתי כדי להגיעה למצב שאנו נמצאים היום שזהו מצב אידיאלי לזוגיות שלנו אחרי שנים שלא היה זוגיות בכלל ויש המון עדין מה לשפר ומה לעשות היום אני מרגישה כך…
ייתכן שמחר ארגיש אחרת…
עדיין עם הבזקים מהעבר... אך רוצה להאמין שיהיה בסדר

מה עם...

ייעוץ נישואין? הלכתם? אם לא... תחשבי על זה, להזיק זה לא יכול, רק לתרום. אז זה גם יחזק אותך וילמד אותך כיצד להתמודד עם המצב בו את נמצאת היום, ואולי תלכי אף איתו לייעוץ וזה יתרום לשניכם. שוב, שיהיה לך ב-ה-צ-ל-ח-ה

למעלה