למה?

Lady Whitehorse

New member
למה?

מסקרנת אותי העובדה שהתעוררויות מדומות לא קורות בצורה ספונטנית אלא רק בתקופות שמחצללים (אצלי לפחות). למישהו מכם יש תיאוריה למה זה כך? גם, למה כשמסתובבים סביב עצמך החלום מתייצב? אני רואה את ההיגיון בציווי בקול רם ובשפשוף ידים, אבל להסתובב (פעל אצלי, אבל בכל זאת) נראה לי מוזר :|. חג שמח :)
 

333ofir

New member
נושא דיי מעניין.

בנוגע להתעורויות המדומות, היו לי רק כמה עשרות כאלו בכל חיי. את החלום הצלול הראשון שלי חלמתי רק לפני חודשיים. לי הם קורים כנראה באופן ספונטני, אבל מעטים מאד. לדעתי זה קורה אצלך בתקופת החצלולים כי אולי המוח מנסה לשטות בך, או שהמודעות מספיק גבוהה עד כדי שתחשבי שמדובר במציאות. בנוגע להסתובבות, אני מאמין כי יש בידי את התשובה המוחלטת. בוא נעשה ניסוי, נסי לדמיין כדור (או כל דבר אחר שמסתובב) וסובבי אותי במעגלים לאיזה צד שבא לך (ממש תעצמי את העיניים ודמייני), עכשיו, נסי לעצור אותו... אני משער שאת לא מצליחה, טוב תהפכי אותו לצד השני, זה היה קל לא? נסי לעצור אותו, זה דורש קצת אימון אבל את תצליחי בסוף. עוד דוגמא, דמייני נייר טואלט בשירותים, ודמייני שאת מורידה את המיים, הוא מסתובב ולא עוצר. אם תנסי לעצור אותו לא תצליחי, תכניסי אותו דרך הצנרת והנה לך, נפתרת ממנו. כנראה למוח שלנו קשה לעצור פעולות סיבוביות, וכשאנו חולים זה מעסיק אותו מלהתעורר.
 

One Drop

New member
נראלי לי שהפתרון פשוט יחסית

אנחנו שומעים אנשים שאומרים שסיבוב מייצב חלום וכו' ואנחנו קולטים את הפעולה והתוצאה והמח לא חושב על תוצאות אחרות ככה שהוא מתקבע רק על התייצבות ולא היפוך או משהו
 

silverhawk

New member
למען האמת אני לא חושב שאני מסכים איתך

למיטב הבנתי, אנשים רבים יצרו לעצמם שיטות להשאר צלולים בחלום עוד לפני שהכירו את העולם הזה, ובשורה התחתונה, כולן התבססו על אותם יסודות של גירוי החושים.
 

One Drop

New member
נכון, אני מדברת על הבאים אחריהם

אלה בימינו שקוראים על שיטות וכו. על אלה שהמציאו אותם אין לי מה לדבר
 

silverhawk

New member
אז זהו

שגם אנשים היום שמצליחים ליצור לעצמם שיטה כלשהי (מבלי להכיר את האחרות) מתבססים על אותם עקרונות. לכן אני חושב שזה לא רק התניה שכזו (למרות שסביר שבהחלט יש לכך השפעה).
 

silverhawk

New member
שאלה מצוינת

בנוגע לראשונה - אין לי תשובה ואפילו לא השערה. ביחס לסיבוב, את צריכה לזכור שכל השיטות להגברת הצלילות מבוססות על גירוי החושים. במקרה של הסחרור, אני מניח שמתקיים שילוב כלשהו של חוש הראיה וחוש התנועה (על בסיס התנועה הסיבובית) שמייצרים את האפקט.
 

oobe

New member
באמת נושא מעניין

איך את יכולה לדעת אם אין התעוררויות מדומות בחלומות בתקופה שאת לא מחצללת? אנחנו זוכרים אחוז קטן מהחלומות גם בתקופה "טובה". יש לי תאוריה דווקא לגבי מגבירי צלילות ההכרה המודעת נוטה להישאב לגוף הפיזי שם היא רגילה לשהות,מבחינתה זה לחזור למקומה הטבעי.פעולות כמו חיכוך והסתובבות פשוט יוצרות חשמל ומגנטיות שמרתקות ומושכות את ההכרה אליהן,בכך הן מונעות את ההסחפות לגוף הפיזי.אני מניח שכל פעולה שמושכת את ההכרה מרתקת או ממקדת אותה בחלום טובה לכך.ברור שיש מגבירי צלילות חזקים יותר וחזקים פחות,וכמובן שזה יכול להיות עניין אישי מה עובד עליך טוב יותר. אגב,מי שמכיר מגבירי צלילות נוספים מוזמן לשתף עוד לגבי הסתובבות סביב עצמך- זו תנועה שנחשבת כמקרבת למימדים האסטרלים (אני סבור שחלומות מתקיימים במימד האסטרלי). מעניין שילדים נוטים להסתחרר סביב עצמם (בזמני הערות).ילדים גם נוטים לחלום בהקיץ ולחצלל הרבה יותר ממבוגרים.אולי יש קשר בין עובדות אלה.
 
למעלה