למה???????????

luka on1

New member
למה???????????

למה אנחנו בני האדם חייבים לקטלג כל דבר? את עצמנו למשל סטרייט/ הומו/ לסבית/ טראנג'נדדר, אי אפשר לאמר אוהב את.. למה לכל דבר צריך להיות מסגרת? עבודה, בילויים, משפחה... למה לא מקבלים בחברה שלנו את האחר השונה, זה שיש לו פיגור סביבתי קבוע והוא היוצא דופן בחבורה?? למה כאתה מספר למישהו משהו הוא ישר משליך את זה על עצמו במקום להקשיב לך ולהבין (כי בסך הכל רצית שמשהו יקשיב לך) !! ולמה כשסיפרת את הדבר שהכי חששת לו מכל "מה יגידו על האני שלי ,הנטיות ההתלבטות החוסר ידע" הדבר הראשון שיצא "להם" מהפה זה שרימינו אותם כל השנים, החבנו/ הסתרנו כאילו עשינו דווקא, למה אף אחד לא מבין את האחר, מקבל אותו כפי שהוא, מעודד עוזר תומך?? אין תשובות אז מדחיקים!! יוצאים לבלות עם מסיכה של אושר בפנים אבל רק כלפי חוץ אתה צוחק...מבפנים אתה מתפוצץ, שותה כדי לשכוח וקם בבוקר ורוצה למות כי זה לא החיים שציפית להם, אתה יותר טוב מזה אתה אתה... וזה מה שחשוב??? לאאאאאאאאאא אתה צריך להיות כמו כולם. אז אתה חי עם עצמך אבל כמישהו אחר ושונא כל רגע ורגע בחייך שהפכו למשהו שלא רצית שיקרה... טוב בלבלתי מספיק את המוח ואולי פה ושם הגזמתי אבל בלהט הכתיבה דברים עולים והרגש יוצא החוצה!!!!!!!

הצורך לקטלג הוא צורך בסיסי של האדם :)

ככה המוח שלנו פועל. מגירות מגירות, וקטלוגים בכל אחת מן המגירות. קשה לנו כשמשהו פתאום שובר את הסכמה המוכרת שלנו, אז אנו נאלצים לקטלג אותו למקום מוכר וידוע. ולמה אנו משליכים את הכל ישר על עצמינו? לצערי הרב, כולנו, ללא יוצא מהכלל, תקועים בתחת של עצמנו (סליחה על הביטוי), וקשה לנו לצאת משם ולתת את תשומת לבנו האמיתית (!!!!) לסובבים אותנו. אבל ישנם מעטים, שאותם למשל אני תמיד רוצה סביבי, שמתאמצים ויוצאים החוצה, ובאמת מקשיבים לאחרים. לעיתים אנחנו משליכים על עצמינו, כי אנחנו מרגישים ומכירים את מה שאנחנו חווינו, אז זו דרך מבחינתנו לנסות ולהבין. אבל נראה לי שאת מדברת על שיחה שבה לא ניסו להבין, או לראות אותך, אלא רק את עצמם. את לא צריכה להיות כמו כולם, אפילו מומלץ שלא תהיי כמו כולם. החיים היו כל כך משעממים אם היינו מתאמצות להיכנס לתבניות המוכרות. אני מאמינה שבסופו של הדבר העולם מביא לנו את שביקשנו. אם תהיי מי שאת, יתכן ובתחילה יעלמו האנשים המוכרים בחייך, אבל יכנסו אחרים, שרוב הסיכויים שהם מתאימים לך הרבה יותר. ואז תתמודדי עם עוד פחד הטבוע ברובנו- הפחד לשנות, הפחד מהלא נודע, מהלא מוכר. אני חושבת שהמאמץ והאנרגיה שאנו משקיעות בניסיון להיות מישהי אחרת שתתאים לתבנית ושתהיה "נורמאלית", והכאב שהניסיונות האלו מביאים איתו, והתסכול.. זה לא שווה את זה. נכון שזה מפחיד, אבל בסופו של דבר, הרבה יותר פשוט להיות מי שאת. לא תאמיני איזו הקלה תחושי כשתנסי. אנחנו צריכות להבין את חולשותיהם של האנשים שסביבנו, ולבחור בקפידה רבה את חברינו הקרובים. זה המוטו שלי בחיים בכל מקרה :) (והנה, את רואה. חחחח... גם אני השלכתי על עצמי את מה שכתבת. אבל תדעי שקראתי והרגשתי את כל מה שכתבת! באמת..
)

luka on1

New member
בלבלת אותי

את אומרת תהיי מה שאת ומצד שני כולם מקטלגים ככה העולם עובד וזה בסדר צריך לנהוג כך?? לא מבינה צריך ללכת אחרי העדר כי בראשו יש אדם שבחר לעצמו לקטלג אנשים? למה אנחנו לא אומרים לעצמנו שגם זה שלא בחר להיות כמו כולם הוא בן אדם כמוני כמוך!! למה אנחנו צריכים לחיות (ויש לי המון חברים כאלה) במחבואים אחרי עצמנו אחרי הזהות , מי שאנחנו (כל אחד והסוד הקטן שלו) למה לא לשחרר, לאמר מה בלב ולדעת שלא ישפטו אותי על מי שאני אלא על איזה מין בן אדם אני ומה נתתי מעצמי לחבר/ה שלי לסביבה, ולא איך אני מתלבש/ת בסטייל/ תיסרוקת/ מקום מגורים/ מצב משפחתי/ עו"ש וכו'. יאלה שחררו חיו ותנו לחיות.....

לא הבנת אותי..

התכוונתי שהמוח שלנו עובד לפי סכמות, לפי תבניות... זה ממש לא אומר שאת צריכה להיות כמו כולם וללכת אחרי העדר. פשוט להבין את הצורך האנושי בלקטלג אנשים. לא צריך לשפוט.אני נגד. לא צריך להיות כמו כולם, אלא את עצמך. פשוט לא לכעוס על מי שיש לו בעיה עם זה, להבין.. ואולי מעט להצטער עליו.

פאמקי

New member
בחירה

חושבת שאנו בוחרות. אנו בוחרות אם לחיות כמו כולן, אנו בוחרות אם לחיות עם האמת שלנו... נכון שלא פשוט לעשות את השינוי ולא לקבל את החיים בתבניות (שד"א, תמיד ישארו בנו,ו במידה זו או אחרת), אך זהו תהליך למידה. ורק כשאנו לומדות לקבל את עצמנו, לאהוב את מי שאנחנו- רק אז נוכל לחיות בשלום עם עצמנו ואח"כ עם סביבתינו. נכון, בדרך נאבד "חברים", כי כשאנו לא מקבלות גם הם נוהגים כך. אך בסופו של התהליך, נישאר שלמות, אוהבות, ועם חברות/ים אמתיות/יים.

את לא כמו כולם...

"את לא כמו כולם עינייך הם לפני העצב השמש שקעה אבל את דולקת מאירה לי הלב שנשבר את תחברי אותו חלק חלק את לא כמו כולם הכי מיוחדת..."

luka on1

New member
ל-B

תודה מתוקה שאת חושבת שאני לא כמו כולם, קצת קשה לא להיות - אבל משתדלים...

לא יודעת למה את חושבת

לא יודעת למה את חושבת ככה יש המון אנשים סביבי וסביב העולם הזה שכן כן מקבלים את האחר המיוחד השונה בלי מסכות והכי אמיתי שיש. זה מאוד תלוי בחברים מסביב ואתם אפשר לבחור.

luka on1

New member
צר לי אבל

יש הרבה אנשים שלא חברים שסתם את מדברת איתם על הנושא ורובם מסתייגים אז הם לא ממש חברים ולא בחרתי אותם, רק מדברים בכלליות אם אדם מסויים ואת מבינה את הדעות שלו וצורת המחשבה שלו על כך. מבינים לא מקבלים!!!

למעלה