למה...

חחחחחחחח

הצחקת אותי עד דמעות. רק הרב מסאטמר התנגד למדינה.... .........אבל עכשיו, כשנרגע הצחוק, מגיע הכאב. רבש``ע! לאיזה שאול תחתיות הגענו???

קסמאישי

New member
מה כ``כ קשה להבין

בהתחלה (בשנים אחרי קום המדינה) היו חרדים שאמרו הלל אח``כ כמעט כל הרבנים החרדים כשראו את הפרצוף האמיתי יצאו נגד. זה פשוט שגם אם יצאו מעלות רוחניות מהמדינה המקימים ח``ו לא התכוונו לזה (הדתי לאומי לא היו כח משמעותי בהקמת המדינה) היו להם כוונות הפוכות. גם אם יצא משהוא טוב זה קרה אע``פ שהם הקימו את המדינה אלוקים רצה שייצא משהוא טוב אז זה קרה על אפם וחמתם. אני מאמין שמה שאלוקים עשה הוא היה עושה גם לולא הקמת המדינה אז זה לא קשור להקמה כי הם לא במטרת שליחות כזו. המעלה הגשמית וודאי מתגמדת לעומת רעה רוחנית.

jack ace

New member
מי אמר שלא? אבל

עדיין הם הרסו הרבה דברים. אנו שמחים שאנחנו לא בין האומות , אבל הרס רוחני קשה אלפי מונים יותר, ללא ויקוח, גדול המחטיאו....

ממש ממש לא!

כנראה שאת באמת מצומצמת! כי אני מכירה מקרוב מאוד את הציבור הדתי לאומי והחרדי אז אל תדברי דברים שאת מ מ ש לא מבינה!!! אל תביישי את עצמך!

או קיי

שתינו באות מהציבור החרדי ויודעות מעולה עד כמה הוא צבוע!!! אז אל תכללי! בכל מגזר 50% טובים וה 50% הנותרים לא משו...ואין להתווכח על זה כי זה מציאות מוכחת! גוד נייט

jack ace

New member
מי שעינו שחורה רואה שחור

מה פתאום חמישים חמישים? אל תגזימי.

jack ace

New member
רבויסי .. לא הבנתי מה אתן

משוות לא שאני מצדיק דבריכן. אבל אני במגע כמעט יום יומי עם העולם החילוני, איזה השואה 50 50? שם חוצ'מזה שבכל הדברים הם גרועים קצת יותר מ50 (לישנה מעליה) וכאן אמרתן צבועים? (50 גם אני לא מסכים) הלואי שכל העולם היה 90% צבועים ותו לא. זה גרוע? זה שמרמים אותי ועוד הרבה יום יום בלי הצדקה. ושקרים בפנים. איזה השואה ללא פרופורציה. "חכמים הזהרו בדבריכם, שמא תחובו חובת גלות , והתלמידים שיבואו אחריכם ישתו מהמים המרים וכו..." אני מקוה שלא יקויים בנו מאמר חז"ל זה.

19אריאל

New member
אני מסכים חלקית.

לגבי הביקורת על הדתי לאומי החפיפניק, אני מצטרף למחאה. לגבי השאר , דעתי חלוקה משהו.

צודקת במאה אחוז אבל תכל גם לנו החרד

ים יש מינוסים לא רק להם להם יש לב חבלז שאני עומד בטרמפידה מי יעצור החרדי או הדתי לאומי אז שכל אחד יבדוק את עצמו ויפסיק לראות מה לא טוב אצל השני למרות שיש המון

למעלה