למה?

• פותח הנושא חז
  • פורסם בתאריך

חז

New member
למה?

יש למישהו הסבר למה אני כל כך מישתוקק לאשה יותר גבוהה ממני? אני ממש לא מצליח להבין את זה? יש לזה הסבר פסיכולוגי או ביולוגי? אשמח ללמוד

לחז היקר....אני כבר שנים חושבת

שאף גבר לא ירצה אשה שמנה כמוני וגדולה ופתאום גיליתי שהמון גברים אוהבים שמנות ונמשכים לשמנות אז מה ? משהו לא בסדר עם זה? הם סוטים? כי להיות שמנה זה לא הנורמה המקובלת? זה בדיוק כמו אשה גבוהה וגבר נמוך משום מה זה לא הנורמה המקובלת בחברה באט הו גיב א שיט? אין לי התנגדות שתחקור את זה מבחינה פסיכולוגית לי פעם אחת אמר חבר נפש שאוהב רזות דקיקות אנורקטיות שגברים שנמשכים לשמנות זה סטייה ושיש מאמר של פרויד על זה אז מה? אתה צריך להרגיש לגיטימיות מלאה להימשך לאשה גבוהה יכול להיות שיש לזה סיבות נפשיות ונימוקים אבל זה לא אומר שזה לא דבר יפה ולגיטימי ואם זה עושה אותך מאושר לך על זה בטוח שיש נשים גבוהות שאוהבות גברים נמוכים מהן מספיק עם הלהרגיש לא בסדר כי אנחנו לא כמו הרוב

עופר 123

New member
ככה !

אין הסבר פסיכולוגי, כי אז נצטרך להסביר מדוע אדם אחד אוהב בלונדיניות
, מדוע אחד אוהב בחורות עם עיניים כחולות, מדוע אחר אוהב שיער קצר, אחר אוהב רגליים ארוכות ועוד ועוד ועוד... פשוט תאהב את מי שמתאים לך... סופ"ש נעים, שלך, עופר

גלית34

New member
תתפלא עופר אבל כן יש הסבר../images/Emo20.gif

פסיכולוגי לנושא. השבוע היתה תוכנית עם קובי מידן על אהבה ובו השתתפה איזו פרופ´ שחוקרת את הנושא. אם זה מה שהבחור אוהב מאוד יכול להיות שאמא שלו גבוהה. ואל תגידו לי אדיפוס וכאלה אבל זה מה שהפרופ´ אמרה

גלית34

New member
זה נכון אבל היא לא פסיכו´ אלא../images/Emo20.gif

פרופסור לאנטרופולוגיה.

עופר 123

New member
צפיתי בתוכנית....

וההסבר שהיא נתנה היה אבולוציוני בלבד. אם אני לא טועה, היא לא היתה פרופ´ לאנתרופולוגיה אלא פרופ´ לפסיכולוגיה אבולוציונית (אל תגעו לי באנתרו´ !!!). ההסבר שלה לא היה מספק - היא התעלמה לחלוטין מהרגשות, מהתחושות האנושיות שבנו. הפסיכולוגיה שהיא נתנה שם היתה טיפה מאולצת ויותר מדי סוציו-ביולוגית. לדעתי, לא הכל זה גנים, לא הכל זה שריד מימי קדם, יש גם דברים אחרים שקובעים את ההתנהגות שלנו, ולא בהכרח תסביכי אדיפוס למינהם או פרויד (שגם איתו יש לי כמה עניינים לא סגורים, אבל נשאיר את זה לפעם אחרת....). שלך, ממהר לסרט בת"א,
עופר

gilla37

New member
לא ראיתי את התכנית אבל חברה ....

שלי סיפרה לי והיו שם כמה סתירות שמנוגדות לתורתו של פרויד הדגול.. ולא הכל מתחיל ונגמר בגנטיקה ואני מסכימה איתך עופר , יש המון סיבות להתנהגות, יש פעמים שיש אילוצים מסוימים בחיים ומתחברים לאנשים שלאוי דוקא היית מתחבר אליהם במקום או בזמן אחר ... גילה

גילה37

New member
חז יקר

מבחינתך אישה גבוהה היא אידאל היופי וזה בהחלט לגיטימי , כחל אחד בוחר לעצמו את האידיאל שלו מכל מיני סיבות וטעמים וסיטואציות שונות בחיים מובילות אותנו לפתח טעמים שונים וכך גם הטעם לגבי אידאיל היופי של בני זוגנו שונה מאחד לאחד , לפי דעתי זו אכסיומה , אין הסבר לכך , אולי אם תדפדף בעמקי נשמתך אולי תצליח לגלות מתי זה קרה וזה יהיה הסבר מספיק , אבל למה לך לעסוק בהסברים??????? פשוט לך על זה בלי חשש ובלי שהיה נוספת זה מה שיעשה אותך מאושר ..... אז זה מה שיהיה , הרי אם תנסה לרצות את הסביבה שלך לעולם לא תצליח וסתם תבזבז אנרגיות על ריצוי אנשים, במקום לרצות בראש ובראשונה את עצמך ותדאג לעצמך והיה מאושר עם החלטותיך שלך גילה שכבר שנים מרצה א עצמי בלבד ,,

למעלה