למה שיעור פופולרי. .

למה שיעור פופולרי. .

בעידן שלנו הוא האהבה? ככה לפחות נהוג להגיד. האמת היא שנראה שרבים דווקא מתרחקים משעור זה.... 74% מהישראלים מאמינים שכשהזוגיות לא משהו – צריך להתגרש ירידה של 35 אחוז במספר החתונות בישראל

קודם כל בואי נפריד את הדברים

האחוז היורד של חתונות לא בהכרח מצביע על זוגיות לא טובה להפך! זה מצביע על זה שהישראלים מאסו בממסד! אני אישית לא חושבת שאתחתן ברבנות (לא יכולה להתחייב כי לכי תדעי מה הבעל רוצה... אבל מבחינתי סיכוי קלוש ביותר, בטח ובטח עם כל הזוועתון של המקווה ומדריכת הכלות) אז הרב מתחתנים חתונה אזרחית או לא מתחתנים בכלל ובארץ זה שווה ערך כי אין תוקף לנישואים אזרחיים, אז זה לא בהכרח מראה על זוגיות לא טובה להפך אני מכירה כמה זוגות שחיים באושר ואושר + ילדים ללא חופה וקידושין ואפילו טוב להם מאשר לנשואים חוקית.... לגביי הגירושים, שוב, מוסד הנישואים פושט רגל.... אין מה לעשות, אנשים נוטים להכנס בפזיזות למקומות של נישואים וגם לצאת באותה דרך, לולא הנישואים אולי לא היו ממהרים לוותר, לדעתי כל זה מתקשר לזה שגם הצבא פושט רגל ומערכת החינוך, כי על תשכחי שאלה שמתגרשים עכשיו הם בני 20+ ו30+ ואלה ילדי האינדיגו שזה בדיוק מה שהם באו לעשות, להרוס את מה שלא עובד....

אני מקווה שאת צודקת

בהחלט יתכנו מצבים של זוגיות מעולה ללא נישואים פורמלים. אם אין תוקף לנישואים אזרחיים אז מהי האטלרנטיבה? אז יש פה סתירה בתשובה שלך, מצד אחד את אומרת שהרבה זוגות חיים באושר מבלי להתחתן= אזי ישנה זוגיות מצד שני הרבה אנשים מתרגשים ומוסד הנישואים פושט רגל.... אני לא מבינה מה ההבדל בין זוגיות שאינה פורמלית לכזאת שכן?? ומה הכוונה בלהרוס את מה שלא עובד?

אני הסביר

הרבה אנשים (וכמה מהם אני אפילו מכירה אישית) לא אוהבים ש"קושרים" אותם, וכיום לא מדובר רק בגברים אלא גם בנשים, כל עוד אין "הכרח" הם יהיו עם אותו בנאדם באושר אך כאשר "מחייבים" אותם הם מרגישים חנוקים.... מכאן הדרך למריבות קצרה, לעומת ז"א כאשר בני זוג נצאים יחד מחירה כל הזמן ויודעים שהם חופשיים ללכתמתי שירצו זה דווקא ה"ביטחון" שגורם להם להשאר, אבל הם פוחדים שהשני מרגיש גם חופשי לעזוב מתי שבא לו ואז הם מחליטים ש"חייבים" להתחתן, מצד שני אישית אני כמובן בעד נישואים כי אני רוצה טבעת שמלה לבנה וטיסה ללאס וגאס!

תודה על ההסבר

אני חושבת שאנשים יכולים לבוא בטענות רק לעצמם מי שכובל אותם זה הם עצמם.... אם בוחרים את הבן הזוג הנכון אין חשש כזה, ונכון שאם חס וחלילה קורה משהו יותר מסובך לפרק זוג נשוי מהרבנות מאשר זוג רק חיי ביחד. זה מוזר כי למרות שגם אני לא מחבבת במיוחד את הדתיים [ יש פה הכללה נוראית ואני מתנצלת על כך] דווקא ההגיון הזה של נסיון לשלום בית הוא יפה בעייני. אני יכולה להגיד לך שההורים שלי חוו המון משברים, וגם אחד כזה שהגיע לרבנות ואם תראי אותם היום תביני שהעבודה הקשה משתלמת. זה פתרון נורא נוח וקל פשוט לקום וללכת אני מסייגת את עצמי כמובן ממקרים קיצוניים של אלימות וכו'... ודנה מקסימה היום שלך יגיע... אל דאגי השארת אותי סקרנית לגבי החלק של ילדי האינדיגו, מה ז"א הורסים כל מה שלא טוב?

קודם כל לגביי הרבנות

ג-ו-ע-ל נפש! הפעם היחידה שהייתי שם מבחירה זה כשהם לקחו ממני 300 ש"ח כדי לשקר לצבא ולהגיד שאני דתיה, ככה שלשקר אין להם בעיה בתנאי כמובן שתביאי את הסכום הנכון, ועזבי את זה שבאתי עם חולצה כל כך פתוחה שבפלבוי היו אומרים לי שזה חשוף מדי (היום אני כבר לא מתלבשת ככה, אבל הייתי צעירה
) וגרושים של ההורים שלי היו ברבנות, אני לא יודעת מה את יודעת על גרושים ברבנות אבל הם השפילו את אמא שלי עד עפר, ואבא שלי אדם רגיש ומקסים נאלץ לעשות מה שהוא לא עשה בחיים וזה להשפיל את אמא שלי, אמרו לו לירוק עליה ולזרוק עליה נעל, אז נכון שאישית אני חושבת שהגיע לה
אבל מי הבני **** שיחליטו, שונאת את הרבנות טוב שהזכרת לי, עכשיו בטוח אין סיכוי שאני מתקרבת למקום המגעיל הזה עכשיו החתונה של בן דוד שלי, הוא נרשם ברבנות, שילם הרבה כסף, ואז הרב התקשר אליו ודרש עוד כסף, אז בן דוד שלי הגיע לשם, וצרח עלךיהם וקילל אותם כמו שנראה אף אחד לא העיז, ואיים עליהם שעוד מילה אחת הוא לוקח את כל הכסף ששילם והולך להתחתן בחתונה אזרחית, הדתיים המשוקצים האלה נבהלו קצת מהאיון בכל זאת הרבה כסף, התקשרו לאמא שלו, ל"איים" עליה שהבן שלה לא מוכן לשלם יותר וגם מאיים להתחתן שלא כדת משה וישראל, אמא שלו אמרה להם שהיא תומכת בבן שלה ב100 אחוז, ושיחפשו פראיירים במקום אחר, שלא יעשו טובה שהם נותנים לו להתחתן עם רב, עכשיו ילדי אינדיגו: זה ילדים שנולדו בסביבות שנות השבעים והלאה שמטרתם לשנות את כל מה שקיים ולהביא לדרך חדשה ל"קפיצה" באבולוציה, הם באו להרוס את כל מה שלא עובד, ממליצה לך לחפש מידע באינטרנט יש המוןןןןןן

golden energy

New member
../images/Emo45.gif

אין לי הרבה מה להוסיף לדיון המעניין שלכן... אבל רק רציתי להתערב ולומר שאני תומכת בדיעה הזו (וזו דיעה של הרבה אנשים אחרים) שהרבנות היא...בואי נגיד... לא המקום הכי נקי בעולם.......... רבנים מנסים לעשות יחסי ציבור לרבנות היקרה שלהם ואומרים ש"מה פתאום..הרבנות לא משפילה נשים.." כשבפועל זה קורה על בסיס יומיומי..... לדעתי זה מוסד מיושן שאולי התאים לעת העתיקה (אולי..) אבל התקדמנו מאז,תודה לאל (חחח ולעצמנו...), והמוסד הזה לא מתאים ולא עוזר לשום בנאדם לגדול ולצמוח (גם לא לגברים שכביכול הרבנות לצידם....) אנחנו רואים את השינוי הזה מתחיל לקרות באנשים (שברוב האומץ שלהם יש לומר) התחילו להביא לנו את הנישואים האזרחיים ואמנם זוגות עדיין משתמשים בשירותיה של הרבנות, אבל יותר ויותר אנשים נמשכים לכיוון הנישואים האזרחיים והשיוויוניים...... כשמשתנים הזמנים לטובה,גם ה"כלים" שאנחנו משתמשים בהם צריכים להשתנות..

תודה ../images/Emo140.gif

להרבה אנשים את האומץ לקום ולהגיד את מה שהם חושבים בלב אחרת נראה לי שמזמן המוסד הזה היה מתפורר, אבל כל דבר בעיתו כנראה...

לצערי

הרבה דברים הפכו להיות מושחתים ומעוררי חלחלה. אני גם חושבת שכל מה שקשור לכסף סופו שיהרס. אני עדיין לא חוויתי שום חוויה כזו או אחרת עם הרבנות, אבל שמעתי הרבה סיפורים דומים. הטקס הזה של גירושים, חייבים לשנות אותו, אולי הוא התאים לאיזה תקופה אפלה אבל בהחלט איננו הולם בני אנוש שחיים בזמן זה. הבעיה היא שאין ממש אלטרנטיבה, לנישואים חוקיים לא? שמעתי הרבה על ילדי האינדיגו, אבל אם הם באו לעשות פה קפיתה באבולוציה= שאני מבינה שזה דבר חיובי, אז איך הם עושים זאת על ידי הריסה??? חוץ מזה אני עוד חייבת תשובה לרותי , בעבר העלתי את התחושה שלי שמישהי כאן היתה אמא שלי באחד הגלגולים, אגב אני חושבת שאת היית אמא שלי ....

זה מה שאני חושבת

ומרגישה אני מניחה שקיבלתי את המידע הזה , אגב גם את גולדן אני מכירה אבל אני לא בטוחה איזה סוג של קשר היה ביננו. זה לא אמור להבהיל לא?

תבדקי

אני אשמח לקבל תמונה יותר בהירה וגם יכול להיות שאני טועה או מתבלבלת... רק שלא תגידי לי לסדר את החדר

רותי 11

New member
וואוו איזה דיון סוער

תשימו לב שתמיד מדברים על רבנות או דת מתחיל דיון סוער ואני מתכוונת בהרבה מקומות - לא כאן. נכון שהרבנות לא ממש בעדנו הנשים ונכון שהיא לא מתאימה להיום, ולצערנו אין באמת אלטרנטיבות, גם לי יש אח שהתחתן בנישואים אזרחיים בקפריסין מהסיבה שהם לא רצו להיקשר דרך הרבנות אבל הבדיחה הגדולה היא, שאם חלילה הם ירצו להתגרש זה יהיה חייב לעבור דרך הרבנות - בדיחה לא ככה? בכל מקרה סך הגירושים עולה כי כמו שהבנתן בתקופה שאנחנו נמצאים בה, יש הרבה גירושים ואנשים ממהרים לסגור מעגלים עם כמה שיותר אנשים, ולכן יש המון "קושי" ודברים כאלה - וצריך לדעת להסתכל על הדברים בעין אחרת ולאו דווקא על כך שאנשים בורחים מאהבה, ההפך היום אנשים מחפשים את האהבה ואל מוכנים להתפשר כמו פעם, אם פעם אנשים נשארו מכל מיני טעמים מוזרים בזוגיות היום אנשים פחות מוכנים להתפשר על איכות החיים שלהם.

ומה את אומרת על מה שN i g h t W i n d

על כך שהייתי אמא שלה בגלגול אחר? יש מצב? ולמה היא מרגישה את זה ואני לא?

רותי 11

New member
האמת שהייתה לי הרגשה שזה

מה שהיא תגיד. אני מקבלת שלא הייתן אמא ובת - אבל היה ביניכן קשר דומה לזה אני רואה אותה כמו מורה רוחנית שלך או משהו כזה היא הייתה אישה מאוד גדולה רוחנית ואנשים היו באים אליה ליעוץ את היית אחד מהאנשים האלה, אבל ביניכן היה קשר מאוד מיוחד, היא לקחה אותך תחת חסותה ואת התייחסת אליה כמעט באמת כמו לאמא - היא ארתה בך אמא לכל דבר.

וואו רגע, יש קצת סלט

מי ראתה במי אמא ומי ייעצה למי? לא הבנתי..... כי היא אמרה שהיא חושבת שאני הייתי אמא שלה.....ולפי ההסבר שלך זה נשמע הפוך

../images/Emo2.gif

רותי התחלנו לתקשר בטלפתיה? כי אם כן אשמח אם תעבירי לי בהזדמנות את המתכון לקוסקוס הנפלא שלך..... האמת היא שידעתי שאת יודעת... נשאר לי רק לפענח מה היה הקשר ביני לבינך ומה היה הקשר שלי ושל גולדן, אני מקבלת משהו מאוד חברי ביני לבינה, כאילו היינו החברות הכי טובות בעולם וששיחקנו המון. עולות לי תחושות של ילדות לכן לדעתי קרה כאן משהו שקטע את התמימות והמשחקים... האמת היא שאני מסתובבת עם תחושה מאוד חזקה שאני מחפשת כל הזמן אימא, למרות שאני בת 29 ויש לי אמא ביולוגית. בסתר ליבי אני מקווה למצוא איזה שהיא דמות נשית שתהיה לי לדוגמה ...

golden energy

New member
../images/Emo9.gif

אולי מה שקטע את התחושה של התמימות זה ששיחקנו בארגז החול ולקחת את הדלי ולא החזרת?
סתם..אני צוחקת.... וואו...זה באמת מעניין.......וזה ממש מראה ששום דבר לא מקרי........ מעניין באמת מה היה הקשר שלנו,אם היה אחד כזה...... אבל אם משהו נקטע בגללי...את לא תכעסי עליי נכון?...

למעלה