למה רק בנים????

למה רק בנים????

טוב, החלטתי להתחיל שרשור חדש לעניין החשוב הזה. למה מרבית אספני הבולים בעולם, וזו עובדה, הם בנים? בני - אתה יודע איך זה אצל אספני מטבעות? אני מנחש שאותו הדבר. למה?

bubity

New member
לדעתי...

זה גן דפוק שנמצא רק אצל בנים... חחח... סתם בצחוק... אבל תצחקו תצחקו כמה שאתם רוצים ותכירו באמת- יש כזה גן... מחקרים מוכיחים שאספנות זה תורשתי!

Aimee

New member
כי בנות אוספות את כל השאר

יומנים,תמונות, מכתבים, תעודות, צבי קרמיקה, בובות...

היי, בנים - תתעוררו!!

איימי כאן ענתה לי בארבע לפנות בוקר! (נדודי שינה זו סיבה מצויינת להתחיל לאסוף בולים). ולמה רק בנות עונות? בני, אורן, coincollector- איפה אתם? עסוקים יותר מידי עם האוסף?

coincollector

New member
לא יודע למה, אבל זה נכון

גם באספני מטבעות ושטרות - כולם (כמעט) בנים.

רוזן71

New member
איימי בעיקרון צודקת...

בס"ד. זה נכון שבאספנות הקלאסית (בולים, מטבעות ספרים וכד')רב האספנים הם בנים, אם כי לא חסר בנות שעוסקות בזה. אולם בתחומי אספנות אחרים כגון פורצלנים, קריסטלים, ותכשיטים וכד' יש רב לנשים. השאלה מעניינת, ושווה מחקר. בברכה, רוזן.

Aimee

New member
יש לי עוד רעיון אבל קצת מתפלסף

אולי זה מגיע מתקופה הרבה יותר קדומה שגברים היו יוצאים לצוד ושומרים לעצם (אספו) חלקים מהחיות כדי להשוויץ, עשו שרשרת מהניבים שאספו, לבשו בגדים מהפרוות שפשטו, ונעלים מהעור...יש משהו מאוד מיוחד בבולים לעומת פורצלן. משתמשים בזכוכית מגדלת ופינצטות ובטח יש לכם איזה סוג מים שאיתם מורידים את הבול, זה ממש ציד ביתי, ולהשיג את הבולים זה לפעמים גם סיפור, לא הכל אפשר לקנות בכסף. לעומת קריסטלים ופורצלן שחוץ מלאבק אותם...באמת שאין יותר מדי התעסקות במוצר עצמו.

בכלל לא התפלספות.

יכול להיות שאת צודקת. יש באמת אלמנט של ציד באיסוף. אבל אני מכיר גם כמה אספניות של בובות או כפיות שמוכנות להרוג כדי להשיג עוד איזו בובה. אני מקבל יותר את הרעיון של להשוויץ. יש אלמנט גדול של תחרותיות באספנות (לי יש יותר, לך יש פחות) וזו תכונה שמזוהה יותר עם הגברים. אז פעם השוויצו בגודל הדוב שצדו, והיום - בערך הכספי של הבול באוסף. רעיון נחמד.

oren*

New member
אולי כי האוסף עובר בירושה משפחתית

מגבר לגבר (סבא לנכד, אבא לבן) ואף אחד לא פועל לשבירת השרשרת כך שגם בנות תקבלנה את הזכות לרשת אוסף בולים מכובד. כמו כן, חלק גדול מהבולים עוסקים בתחומים שנחשבו עד לתקופה האחרונה "גבריים בלבד" - מלחמות, בעלי חיים, ספינות וכלי תחבורה, אישים היסטוריים, ארכיטקטורה וכו... אותי למשל, בולים לא מעניינים, יש לי כמה אלבומים של אבא שמורים בארון, אבל אינני מוסיף פריטים או שומר בולים ממכתבים שאני מקבל.

למעלה