למה קופ"ח לא איתנו?

שמולה

New member
למה קופ"ח לא איתנו?

אתמול היינו בבית חולים... עוד התקדמות פסיכולוגית ל IVF שכנראה יבוא מתישהוא... כיון שהבעיה אצלנו כנראה היא בעיית זרע (שפיכה לא מתוזמנת אבל בשילוב עוד בעיות אצלי) הבאנו זרע לבדיקה וכיון שהוא היה "מאד" איכותי החלטנו בהמלצת פוע"ה על הקפאה. הכל היה פשוט מאד... בדקו, חתמנו , הקפיאו (למזלנו היתה שם משגיחה מפוע"ה כך שלא היינו צריכים לחכות שתבא אחת כזו)והסבירו לנו שיש להשאיר פקדון 500 ש"ח ו"רק" להביא טופס 17 מהקופה והפקדון יוחזר לנו... פשוט וקל? מסתבר שלא... קופות חולים (אנחנו במכבי) לא משתתפות בעלויות הקפאה (רק בבדיקה שזה ארוע חד"פ
) אלא רק לחולים אונקולוגיים (שלא נדע...) האם נתקלתם בדבר כזה? יש אפשרות "לנענע" אותם כדי שבכל זאת יחזירו לפחות חלק? אנחנו כנראה נדרש לכמה הקפאות והחור בכיס גדל...

אולה *

New member
הי שמולה!

אין לי פתרון של ממש למקרה שלכם. רק אולי המלצה - לבקש מכתב מהרופא המטפל המסביר את המקרה שלכם ולפנות עם המכתב לועדה המאשרת החזרים בקופה שלכם, לרופא המחוזי וכו´. פעם היתה לנו בעיה עם החזרים והגענו גם לראש המחוז וגם למנהל אגף הכספים. קיבלנו החזרים של 1500 ש"ח. בהצלחה!!!

ריניני

New member
אנחנו במאוחדת

אבל עם סיפור זרע קצת יותר "מרשים" - TESE (מיצוי זרע מתוך רקמת אשך שנלקחת בניתוח. אמיתי. עם הרדמה וכל זה.) - והצלחנו לגרום להם לשלם על ההקפאה במשך חמש שנים, למרות שהם אמורים לשלם רק שנתיים (לטענתם). אחר כך השתתפנו באופן חלקי (נדמה לי 50%) עוד שנתיים, והשנה כבר שילמנו הכל, למרות התלונות והתחינות. המסר הא שבכל מקרה, אם יש לך כח לזה, שווה לנסות להילחם בהם. זה גם מאפשר להוציא על מישהו אחר זעם ותסכולים - בכלל טוב
בהצלחה (בכסף ובכלל)

salpter

New member
לצערי, ולצערנו

מכבי עושים צרות ובגדול למטופלות, כפי הנראה המצב הכלכלי, הגיע גם לשם. ומאד מאד קשה להוציא מהם החזרים, לי לדוגמא אשרו טיפול אחד וממנו חלק מהשלבים לא אישרו, את קולטת תהליך מסוים בIVF צריך לשם, אל תתיאשי, ניתן לשלוח 20 פעם בקשות, תנסי עם מכתבים מרופאים שונים, אפילו, לא אפרט למה? תחשבי. אל תוותרי להם. אני חזקה בדיבורים, לא במעשיים, יש לי לשלם עוד 3000 שח´. בהצלחה.

תוליק

New member
מכיון שאני ממש לא מבינה בכספים

לדוגמא: רק עכשיו גיליתי שאפשר לקבל החזר על מנוגון
אני אשלח לך חיבוק ענק
והמון כוח ואומץ וגם
אם תרצי לדפוק על שולחנות.

למעלה