למה צריך VB.NET?

גרי רשף

New member
למה צריך VB.NET?

אני הולך לכתוב משהו מאוד לא פופולרי בפורום הזה: לאחר חודשיים עם ה-VB.NET אני מאוכזב, וכשחזרתי לעבוד השבוע ב-VB6 (עבודה חדשה
) הרגשתי כאילו נולדתי מחדש. מה מפריע ב-VB.NET? 1. הקומפילציה לוקחת המון זמן. 2. כשיש שגיאה הוא נתקע למשך חצי דקה עד שמגיעים לשורה הבעייתית. 3. אין Imediate Window לדיבוג תוך כדי ריצה. 4. לא ניתן לשנות את הקוד תוך כדי ריצה (ב-VB6 אפשר!). 5. יש רק Grid אחד, Combo אחד ו-List אחד (ב-VB6 היו כמה וניתן היה לבחור את זה שהיה הכי נוח לעבוד איתו). 6. כל העיצוב והשיפצור של הפקדים (הוספת Combo ל-Grid, השלמת מילים אוטומטית ב-Combo..) מסורבל ולא יעיל. 7. אינני מוצא את הידיים והרגליים בשלל התכונות ותכונות המשנה ותכונות המשנה של תכונות המשנה של כל אחד מהאובייקטים. 8. בכל טופס יש עשרות שורות קוד אוטומטיות עם הגדרות הפקדים שמסרבלות את העבודה. 9. אין מערך פקדים. 10. לזה יש להוסיף כל מיני בעיות עיצוב והגדרה שאינני יודע אם הבעיה אצלי (שאינני יודע איך לעבוד) או אצל מיקרוסופט. ה צ י ל ו ! ! !

gilad g

New member
תשובות ../images/Emo26.gif

1. זה כבר תלוי בכל מחשב לגופו, על איזה מחשב אתה מריץ את הקומפילציה
2. שוב, זה בעיה במחשב הספציפי שעליו מריצים את VS.NET, ולא ב-VS.NET כסביבת פיתוח. 3. יש ויש. 4. זה לא נכון. בפרוייקט ASP.NET אפשר לשנות את הקוד תוך כדי ריצה. אני לא זוכר איך זה ב-Windows Application, אבל גם אם אי אפשר - אני תומך בזה, שכן אני לא רואה סיבה למה כדאי לשנות את הקוד, אחרי שהוא כבר עבר קומפילציה
5. אתה תמיד מוזמן לבנות כאלה משלך, או לחילופין, להשתמש באובייקטי ActiveX שהשתמשת בהם עד עכשיו... 6. למה אתה מתכוון
7. וזה רע שיש הרבה מאפיינים ותכונות
כמה זמן אתה מתכנת בדוט נט
אני מניח שאחרי תרגול מספיק, אתה תתחיל למצוא את עצמך בסביבה הזאת ופחות להתבלבל. ככה זה היה אצלי, ככה זה יהיה גם אצלך, וככה זה אצל הרוב
8. להיפך. בVB6 לא יכלת להגדיר את הפקדים באופן תכנותי, והיית חייב לעשות את זה דרך הוויזרדים של סביבת הפיתוח. ב-VB.NET אתה לא מוגבל לסביבת פיתוח אחת - אלא אתה יכול לפתח באיזו סביבה שבא לך, בגלל שאין הגדרות נסתרות, והקומפיילר לא יודע מה זה ויז'ואל סטודיו. 9. נכון, אין. א-ב-ל, מה ניסית לעשות
כל דבר שבVB6 היית עושה ע"י מערך פקדים, ב-.NET אפשר לעשות. 10. אילו בעיות עיצוב והגדרה

צריך גם צריך.. ../images/Emo13.gif

VB.NET היא סביבה שונה מסביבת ה- VB6 שאתה מכיר. נכון, ה- SYNTAX די דומה ומוכר לתוכנתני VB אבל העקרון התכנותי הוא שונה לגמרי מהתכנות שאתה מכיר ב-VB. 90% ממה שכתבת אינו נכון ועם קצת ניסיון תראה שה- VB.NET עושה דברים טובים יותר, יעילים יותר ומהירים יותר מ-VB6. הדבר היחיד שאני מסכים הוא שלא ניתן לשנות קוד בעת DEBUG כמו ב-VB6 אבל אני לא חושב שצריך אופציה כזו.. למה לשנות קוד אחרי קומפילציה ???? בכל מקרה MICROSOFT טוענים שבגרסה הבאה של ה-VS הם יכללו את האופציה הזו. לסיכום אין בסיס להשוואה בין שתי הסביבות וכל אחד יתכנת בסביבה בה הוא מרגיש טוב יותר.. רק תזכור דבר אחד.. מאד חשוב... העולם הטכנולוגי צועד קדימה.... ולא אחורה! הייתי ממליץ לך לקחת ספר, לשבת וללמוד את ה-DOT NET במקום לחזור ל-VB6.

למעלה