תפוחים ואגסים
- transfer purchases עוסק בתכנים
שקנית מחנות אייטיונז (אפליקציות, שירים, סרטים, ספרים...) והעברה שלהם
לגיבוי במחשב.
- מחיקת תכנים מהאייפון בחיבור ראשוני למחשב דנדש, קורית כי הספריה שלו ריקה ובחיבור ראשון, הסנכרון הוא חד כיווני - מהמחשב למכשיר בלבד. אם תעבירי את התכנים מהספריה הישנה (במחשב הישן) למחשב החדש
לפני סנכרון ראשון, לא תהיה שום מחיקה.
עכשיו לשאלה הראשונית: מדוע חשוב Transfer purchases? לטעמי (וזו דעתי האישית), לא חיוני. כמו שכתבת, תמיד ניתן להוריד שוב כל מדיה שנמצאת בחנות וקניתי בעבר.
אז למה כן? אם תורידי למחשב ואח״כ המדיה הנ״ל תוסר מהחנות, עדין תוכלי להשתמש בה, כי היא אצלך מקומית על המחשב. יש לי כמה אפליקציות כאלו מהעבר הרחוק, שלא נמצאות יותר בחנות.
מדוע אפליקציה/מדיה לא נמצאת יותר בחנות? או שהיוצר שלה החליט לפרוש, או שאפל החליטה להעיף אותה. שתי האפשרויות קורות כל הזמן, הראשונה יותר שכיחה, אם אינני טועה.
סיבה נוספת להוריד למחשב היא כדי לשמור גרסה ישנה יותר אצלך במחשב. כי בחנות יש גרסה חדשה יותר שאת לא מעוניינת בה מסיבה כלשהי (למשל, הורידו פיצ׳ר שאהבת).
אז מדוע עם כל הסיבות הטובות האלה, אני חושבת שגיבוי רכישות הוא לא בעדיפות גבוהה?
א. מדיה שאיננה אפליקציות, בד״כ לא נעלמת מהחנות.
ב. מדיה שלא נמצאת אצלי על המכשיר - כנראה שלא אשתמש בה שוב.
ג. אפליקציות ישנות שנזנחו או הוסרו ע״י המפתח לא תמיד יעבדו על גרסאות תוכנה חדשות, או שיעבדו לא טוב.
אז המסקנה שלי היא שאפשר מדי פעם לגבות רכישות, אבל אני לא עושה את זה לעתים קרובות מדי... חבל לי על הזמן.