למה צריך את ה POINTERS!

• פותח הנושא sdima
  • פורסם בתאריך

sdima

New member
למה צריך את ה POINTERS!

אני לחוץ פה !!!!!! אני יודע איך משתמשים בהם אבל אני לא יודע למה !!!!! אני רק יודע שימוש אחד בהם וזה שהפונקציה תוכל לשנות את ערכו של המשתנה דרך ה POINTER אבל גם את זה לא חייב לעשות עם זה ..... אז למה צריך את זה !!?? אני יודע שזה שאלה כללית ומפגרת מידי .... אבל אם תסבירו לי טוב אני מאד יהיה שמח!!!!!! אני מקווה שתעזרו ... תודה !!!!!!!!!

appTrap

New member
סיכום דברים:

ליצור ולהפעיל מבנים דינמים לחבר מבנים דינמים בזיכרון (ביתר קלות) יעילות: להעביר מבנים לפונקציות (לדוגמה) נגישות תמציתית למבנים (דינמים או לא) וכו´ וכו´ וכו´ וכו´ וכו´ וכו´ וכו´ וכו´ וכו´ יש כל כך הרבה הסברים על מצביעים ולמה, רק חפש בgoogle.

ihovav

New member
הסבר :

פוינטרים הם כלי חזק מאוד - אבל בעיתי ולכן חשוב להבין איך להשתמש בהם: יתרונות : * מאיצים את זמן הריצה של התכנית (לדוגמא - בהעברה של מבנים או מערכים לפונקציות) * מאפשרים שינויים במשתנים בתוך הפונקציות * מאפשרים העברה של פונקציה כפוינטר לפונקציה אחרת (QSORT לדוגמא) חסרונות : * קשים להבנה ולשימוש * בעיה באבטחת התכנית * יכולים בקלות להפיל תכנית (אפילו לא במקרה קצה...) נקודה חשובה - ב JAVA לדוגמא "עקפו" את הבעיות בפוינטרים בכך שיצרו רפרנסים - שזה פוינטרים "עטופים" בצורה שפוטרת את הבעיות שלהם לסיכום - זה כלי חשוב מאוד וחזק מאוד, חשוב לדעת איך להשתמש בו - אבל בזהירות

למעלה