למה פרס שוב הפסיד

eman70

New member
למה פרס שוב הפסיד

דוקא הפעם הוא היה צריך באמת לנצח. הוא לא היה שאנן (בניגוד נניח לבחירות ב 96, שכולם היו כל כך בטוחים בנצחונו שאנשים במטות שונים שלו לא טרחו אפילו ללכת להצביע....). אבל מרוב שהוא לא היה שאנן, הוא הגזים לכיוון השני. הוא חשש שאם הוא לא ינצח בסיבוב הראשון, ייזלגו מהמחנה שלו קולות לקראת הסיבוב השני, ובסוף הוא יפסיד. לכן הוא הגיע למסקנה שחייבים לסלק את קולט אביטל מהדרך. אז הוא הפעיל מכבש לחצים הן על אביטל עצמה, והן על ח"כים שתומכים בה. אבל הוא עשה את זה בצורה כל כך בוטה ומגעילה, שהוא אומנם השיג כמה תומכים לסיבוב הראשון, אבל בסיבוב השני, אחרי שאביטל פרשה, זה השאיר אצלה, ואצל עוד קבוצה של ח"כים מהעבודה טעם כל כך מר, שלמרות כוונותיהם המקוריות הם החליטו בתור נקמה להצביע עבור ריבלין. ובתום הסיבוב השני, אחרי שנפתח הקלפי ונספרו הקולות, התברר הלוא יאמן הצפוי כל כך - שמעון פרס שוב הפסיד. הפעם לא בשל השאננות, אלא דוקא בשל פעילות היתר.

meetAmeet

New member
אז מה שהוא צריך באמת לעשות...

זה לא להתמודד מראש, וכך אולי, רק אולי, הוא יצליח לזכות?

למה לשים את העגלה לפני הסוסים?

עוד לא נקבע שום דבר. בוא נחכה בסבלנות עד הערב, ואז נדע בדיוק מי נבחר לנשיא המדינה. אך מה שכן, אם פרס יפסיד גם עכשיו כשכל הסיכויים דווקא לטובתו, הוא יהפוך מ"לוזר סידרתי" ל"לוזר נצחי". ומכאן ואילך לא נראה לי שהוא יעז שוב להגיש את מועמדותו באיזושהי התמודדות עתידית.

טשאפק

New member
אני צופה נצחון שהוא הפסד גדול

פרס ייבחר לנשיא, ואחרי כמה חודשים ניפטר במזל טוב מאולמרט בדרך זו או אחרת (הדחה, התפטרות, כתב אישום). פרס, בלב נחמץ, יטיל את הרכבת הממשלה על איזה טיפוס מקדימה - מופז או לבני למשל - ויחשוב לעצמו "אילו רק לא הייתי רץ לנשיאות"...

surfEU

New member
ניצחון לפרס בנוקאוט

לא השאיר לריבלין ולקולט אביטל סיכוי

eman70

New member
:) ככה זה כשמנסים לחזות דוקא את העתיד.

את העבר הרבה יותר קל לחזות.

למעלה