למה נכשלנו השנה?

רז 1978

New member
למה נכשלנו השנה?

לפני 22 שנים החלו הקבוצות הישראליות לשחק באירופה והיום נשבר שיא שלילי חדש כאשר לראשונה מאז התקבל הכדורגל הישראלי לאירופה אנחנו מגיעים לחודש ספטמבר מבלי שתישאר לנו נציגה ישראלית באירופה

ב 5 השנים האחרונות שלנו כל שנה קבוצה ישראלית לשלב בתים אירופאי (ליגת האלופות או ליגה אירופאית) וגם בין השנים 2004/05-2007/08 שלחנו קבוצות ישראליות לשלב בתים אירופאי כלומר בעשור האחרון רק בעונת 2008/09 לא שלחנו קבוצה ישראלית כלשהיא לשלב בתים אירופאי אז הפועל תל אביב הודחה בידי סנט אטיין בסיבוב הראשון של גביע אופ"א אם כי זה היה בחודש ספטמבר

השנה כאמור לראשונה הודחו כל הנציגות שלנו באירופה כבר בקיץ ביולי-אוגוסט ונשארנו בלי אף קבוצה בחודש ספטמבר

והשאלה שלי היא למה ואיך זה קרה?

אז יהיו שיגידו שהמצב הביטחוני וזה ששיחקנו ואירחנו בחו"ל השפיע אבל מכבי חיפה העפילה לליגת האלופות ונתנה קמפיין מוצלח לפני 12 שנים שהיא אירחה בחו"ל

גם בעונת 2006/07 שנחשבת לעונה סבירה וטובה עבור הכדורגל הישרלאי באירופה התחלנו את העונה באירוח משחקים בחו"ל

יהיו שיגידו שאולי המצב והאווריה השפיעו על השקחנים אבל כל אלו לא השפיעו על שחקני הפועל ת"א ומכבי חיפה לפני 8 שנים שעלו לשלב הבתים של גביא אופ"א בזמן שכאמור אירחו בחו"ל וכן זה לא השפיע על נבחרת ישראל בכדורסל שאירחה בחו"ל ומרות הכל העפילה ליורובאסקט 2015 שאין לי מושג אגב איפה זה יהיה

אז מה לא עבר השנה ואיך הגענו לשפל הזה?
האם זה הכנה לא טבוה והכנה לקוייה?
ואולי בכל זאת האירוח בחו"ל כן השפיע לרעה?
ואולי זה דברים אחרים?

אשמח את תביעו את דעתכם

לא רק לך אין מושג איפה יהיה היורובאסקט...

זה עדיין לא נקבע, אחרי שהאירוח באוקראינה בוטל. אגב, לא הייתי מתלהב מזה שנבחרת הכדורסל עלתה בלי ביתיות. בכלל, כל ההייפ סביבה בשבועיים האחרונים מופרך. סיימה ראשונה בבית עם מונטנגרו בהרכב חסר, הולנד ובולגריה. ביג דיל.

בנוגע לכדורגל, בוודאי שהביתיות היא אפקט גדול. בטח שאין מה להשוות של מכבי חיפה של 2002, שהיתה קבוצה טובה יותר מכל קבוצה ישראלית כיום. כמובן שאפשר לחפש סיבות, אבל האמת היא שלא תמיד יש איזו "מגמה" או הסבר. קרית שמונה קיבלה הגרלה קשה. הפועל ת"א של העונה לא שווה אירופה ולא נעליים, הפועל ב"ש לא מנוסה באירופה ואצלה בעיקר לביתיות היתה משמעות גדולה, ומכבי ת"א פשוט לא התכוננה הקיץ כמו שצריך.

כבר כתבתי לפני כמה שבועות שחטא קבוע של הקבוצות הישראליות הוא שהן אף פעם לא מתכוננות לאירופה בצורה אופטימלית. קבוצה כמו מכבי ת"א לא צריכה להביא שחקנים (בן בסט ואיגייבור) כמה ימים לפני המשחק הראשון נגד מאריבור. תעבדו מהר יותר, תשקיעו יותר, תסגרו דברים מהר. אחרת אתם מערערים את כל הקבוצה. ואתם לא כאלה טובים שאתם יכולים להרשות את זה לעצמך גם נגד מאריבור.

שומו

New member
ברור ש(חוסר) הביתיות היווה גורם מכריע

אבל מעבר לכך הכדורגל הישראלי לא ברמה גבוהה ולא היינו צריכים את העונה האירופית הזו בכדי לדעת את זה.
ובכלל, חוץ מהפועל תל-אביב, כל הקבוצות הישראליות היו אנדרדוג מול הקבוצות שהדיחו אותן. אז אפשר להתבאס, אבל צריך להבין שאין מה לעשות, זו הרמה שלנו.

DRORIKO8

New member
כמו שכבר אמרתי

לא קונה את התירוץ של משחקים בחו"ל,בדיוק מהסיבות שמנית.
מצד שני אני גם לא חושב שהגענו לאיזה שפל מיוחד,זה שאנחנו נטפלים לאיזה הישג מקרי של פעם ב-5 שנים זה בעיה שלנו.
עכשיו בוא נעבור קבוצה קבוצה
-מכבי יכולה להרגיש בצדק פספוס בגלל חוק שער החוץ. עם זאת היא לא יכולה לתרץ את ההפסד 2:0 במשחק הראשון. אמנם לפי היכולת באותו משחק היא היתה שווה תיקו, אבל לאור היכולת של היוונים היה מצופה ממכבי לנצח גם את המשחק הזה. ההסתמכות המטופשת על שחקני הרכש החדשים,שנמשכה אגב גם במחצית הראשונה של המשחק השני(ולא סתם הם הוחלפו בו) היתה בעוכריו של המועדון.
-באר שבע אף היא יכולה להרגיש פספוס. לולא ההחמצות הנוראיות של ברדה במשחק השני היא היתה עולה. אם לחבר את שני המשחקים,באר שבע לא נופלת מספליט. עם זאת בקבוצה תולים את הציפיות על הליגה ואירופה היתה רק בונוס. ככה שבמקרה שלה זה פחות טרגדיה ואף אחד לא קורא להדיח את אלישע בעקבות ההדחה.
-קריית שמונה. במקרה הזה היא נתקלה בקבוצה ש-2 רמות מעליה ומלכתחילה לא היה לה שום סיכוי. המטרה שלה היתה לעמוד בכבוד בשני המשחקים ולא להתפרק והיא עמדה בזה וכל הכבוד לה ולמאמן המצויין שלה,ואני בטוח שהם יצאו גאים מהסיבוב הזה ועם הרבה ביטחון לליגה.
-הפועל תל אביב הודחה כי היא קבוצה חרא,בלי הגנה, ועם צמד ליצנים על הקוים(למעשה ליצן אחד,כי הליצן הראשי אפילו לא טרח לבוא למשחק). עצם זה שלא מדברים עליה כמועמדת לירידה מראה כמה הליגה שלנו הולכת להיות נוראית.

DRORIKO8

New member
ועוד משהו על מכבי

אם אני מיץ' גולדהאר,בסוף השנה אני משחרר את ג'ורדי,הבן אדם השנה נכשל כישלון טוטאלי,טוטאלי. מה שהוא עשה השנה עם הרכש היה פשוט ביזיון(לא שבשנים עברו הוא היה כזה הצלחה,אבל אז לפחות לא היו יומרות)
כל סטודנט מתחיל בוינגייט יגיד לך שכשאתה מביא רכש זה צריך להיות בעמדות הבעייתיות שלך. עכשיו אני מאד אוהב את עדן בן בסט,אבל אתה לא יכול להביא רכש דווקא על אחת העמדות הכי חזקות שלך,ואני מדבר כמובן על טל בן חיים שלהערכתי תוך שנה-שנתיים הוא כבר לא יהיה פה. שלא לדבר על מה שיקרה כשברק יצחקי יחזור ואז בכלל יהיה שם פקק.
תוסיף לזה את שפונגין שאני לא מבין איזה ערך מוסף הוא מביא לעמדת המגן הימני ששרן ייני,שטוב ממנו בהרבה,לא מביא
שלא לדבר על הצירוף המוזר של איגיבור שאמור להיות על תקן העושה משחק של מכבי. כן,שחקן שהיה בינוני בהפועל,שהיה גרוע בליגה הספרדית,הוא אמור להיות הפראליה הזה שינהיג את הקבוצה להישגים באירופים. זה הזוי לגמרי.

רוסב

New member
ימים ידברו

אם שוב יקחו אליפות בפער אי אפשר לומר שהוא נכשל

DRORIKO8

New member
למי אכפת מהליגה המזורגגת הזאת???

זה כמו אצן שסיים מקום אחרון באליפות אירופה. שואלים אותו אם הוא לא מרגיש מתוסכל,אז הוא עונה "למה מתוסכל? השנה גם לקחתי זהב באולימפידת הנכים"

רוסב

New member
חשבתי שאתה חסיד גדול של ליגתנו העסיסית

הלחם והחמאה שלנו

אני לא אוהב את הגישה הזאת

גם אם ג'ורדי קרויף טעה השנה, זה לא מוחק את העבודה הטובה שהוא עשה במכבי תל אביב. מכבי תל אביב אינה אימפריה עולמית, היא לא מביאה מנהלים מקצועיים בעלי ניסיון רב, אלא בחור צעיר יחסית שיש לו עוד מה ללמוד. במקום לקבל את זה שגם הוא יעשה טעויות, אבל ילמד מהן, וכך המחיר שהמועדון ישלם גם עשוי להביא לו תועלת - לרוץ ולהדיח? למה, מחכה לך במקומו איזה מנהל על או מאמן על ברמה אירופית שרק מת להגיע לכאן?

וזה לא חדש, אני הרבה פעמים רואה את זה בארץ. כשמאמן לא מצליח, לפעמים אחרי כמה שנים טובות במועדון, זה תמיד האקט האחרון שלו. אף פעם לא אומרים "היו לו כמה שנים טובות, הפעם לא הצליח, זו לא סיבה שלא ימשיך", תמיד מניחים שזה צריך להיות האות לפרידה. גם לאלכס פרגוסון היו שנים פחות טובות.

DRORIKO8

New member
השאלה מה רמת התועלת שהוא מביא

אם אני בעלים של מועדון והמנהל שלי לא מביא את התועלת שאני מצפה שיביא בהתאם לכסף הרב שאני משלם לו אין לי מה להחזיק אותו בכח. אני בטוח שבכל אירופה יש איזה מנג'ר אחד או שניים שיכולים לעשות את העבודה יותר טוב. אני אלחש לך משהו בסוד? גם בארץ.
&nbsp
אתה מציג את זה כאילו היה פה איזה פאנצ'ר קל, כאילו הפסידו בדרבי. המטרה המוצהרת של מכבי היתה להגיע לצ'מפיונס,בשביל זה גולדהר הגדיל את התקציב. איך הוא אמור להגיב לזה שלא רק שמכבי לא העפילה לצ'מפיונס אלא אפילו לליגה האירופית היא לא הגיעה?
&nbsp
אתה אומר "אני תמיד רואה את זה בארץ" אבל בחו"ל זה לא ככה? ריאל לא פיטרה את מוריניו אחרי עונה אחת לא טובה? צ'לסי לא פיטרה את מוריניו בשביל....אברהם גרנט?

איך שזה נראה

ואני לא נמצא עמוק בעניינים אלא רק מדברים שאני קורא, בשביל זה גולדהאר הגדיל את התקציב תוך תנועה, בזמן תקופת ההעברות. כלומר, הוא התחיל מתוך שאיפה להצליח ועדיין לחסוך, ורק בדרך התרכך. זה גם לא עזר להכנות.

לא היה פה פנצ'ר קל, הוא היה די קשה. אבל לפעמים עושים טעויות ולפעמים דברים מתחרבשים. לטעמי יש הרבה יותר על כף הזכות של קרויף מאשר על כף החובה מאז הגיע למכבי. וגם אם נשים את כל הקיץ הזה על החובה, למה לא לבוא בגישה שהוא ילמד מזה, ישתפר ושזה בעצם יהיה לתועלת מכבי במקום לזרוק אותו ולהמר עכשיו על מישהו חדש, שהמעלה העיקרית שלו היא שהוא עוד לא עשה טעויות במכבי?

לגבי חו"ל, גם שם זה ככה בחלק מהמקרים. מצד שני, להביא כדוגמה את הקפריזות של ריאל ואברמוביץ' זו לא מחמאה למכבי תל אביב...

רוסב

New member

ומכבי לא שיחקה כה רע אמש

pgprince

New member
כמה דברים

1. חוזה של ג'ורדי מסתיים בסוף העונה הזאת ולדעתי מרצונו החופשי ג'ורדי לא ימשיך פה.
2. זה פשוט הזוי לקרוא כישלון טוטלי לבן אדם האחראי לשליטה טוטלית של מכבי בכדורגל הישראלי בשנתיים האחרונות
3. אתה פיתחת איזושהי אובססיה כנגד מכבי ת"א (דבר שקורה להרבה אנשים אוהדי מכבי חיפה פה) מה שהופך לכל דבר שאתה כותב ללא רציני...
4. אתה קורא לליגה ישראלית "ליגה מזורגגת, שלאף אחד לא אכפת ממנה". האם זו הייתה עמדתך, אם קבוצה שאתה אוהד הייתה מצליחה בליגה זו?

DRORIKO8

New member
כי מה לעשות,למכבי לא היו מתחרות בשנתיים האחרונים

ולשאלה 4, למה "האם", עד היום כשמישהו משבח את רוני לוי על התקופה במכבי חיפה אני אומר שהוא לקח אליפויות רק כי כל הכוכבים היו בקבוצה שלו.
אני את האהדה שלי לחיפה משאיר מחוץ לפורום. לא היתה לי בעיה לשחוט אותה בעונה הקודמת.

pgprince

New member
גם מכבי תרמה לזה שלא היו מתחרים ראויים בשנתיים האחרונות

DRORIKO8

New member
בסדר....

אותי מעניין אם היינו מנהלים את אותה שיחה אם ערן זהבי לא היה נפצע באיטליה

אותי מעניין

מה היינו אומרים אם לידס לא היתה מתקשרת יום אחד ליונייטד כדי לשאול אם אפשר לקנות את ארווין, ופרגוסון היה מציע ליו"ר שלו שאם הוא כבר בטלפון, שישאל על קאנטונה.

גם אם היתה מקריות מסוימת בדרך, זה לא ממעיט מערך ההישגים. המקריות היא חלק מהכדורגל. כבשת, זכית בגביע אירופה, אתה ענק, מלך. בעטת חמישה ס"מ ימינה ופגעת בקורה, אתה לוזר, אפס, תתפטר, תפרוש.

ifa1111

New member
אין פה מגמה

אני חושב שיש פה מראה של מקומו האמיתי של הכדורגל הישראלי. ליגה אירופית זניחה לצד הרבה ליגות אירופיות זניחות וחלשות אחרות.
מדי פעם יש יותר הצלחות ולפעמים פחות. אם עכשיו 3 שנים נסיים את דרכינו באירופה באוגוסט נוכל להצביע על הקיץ הזה כתחילתה של שינוי שלילי. נכון לעכשיו זה פשוט נראה כמו עוד קיץ שגרתי שהתוצאות בו קצת פחות טובות.

תיקון: זה קרה גם בעונת 2008-2009

אז, בית"ר עפה מיד מול קראקוב עם ה 5:0 המפורסם. ק"ש והפועל ת"א אמנם עברו סיבוב אחד, אבל אז ק"ש עפה מול ליטקס לובץ' ואליה הצטרפה נתניה שעפה, סתם ככה, מול וארנה.
היחידה שהגיעה לפלייאוף היא הפועל ת"א שגברה על ויובודינה, אלא שאז, היא נתקלה בלא מדורגת אח החזרות שיש: סנט אטיין מצרפת. וכך, כמו היום, נותרנו בלי נציגות בספטמבר. העונה ההיא לטעמי היא כישלון גדול יותר משום שאז הייתה לנו ביתיות (בית"ר ניצחה בטדי, הפועל ונתניה אירחו בבלומפילד)
מה לא עבר?
קודם כל, היעדר היביתיות, שהיה השנה קריטי יותר מבכל שנה בה אירחנו בחו"ל. הפעם אין מה לבוא בטענות לאופ"א. מדובר היה במלחמה לכל דבר ולא ב"מבצע". 50 ימים(!!) של לחימה. אזעקות במרכז. הסיבה לקריטיות נעוצה גם בהכנה לקוייה: בבאר שבע ארבייטמן ומליקסון הגיעו באיחור, הפועל ת"א ויתרה שלא בצדק על מחנה אימונים בחו"ל וכאמור בארץ עם המלחמה מדובר היה בשיבוש קריטי.

הגדילה לעשות מכבי, עם המינוי המחודש והתמוה של האיש הכבוי והמפוחד העונה לשם אוסקר גארסיה, אחד שכבר ברח מכאן לשם ואז משם לכאן, אחד שלא יודע להתמודד עם כלום. כל מי שמבין קצת בשפת גוף ראה את הלחץ ואת חוסר התפקוד של המאמן. אין דרך בעולם שזה לא יחלחל לשחקנים. טעויות בשיקולי הרכב ושיקולים טקטיים משונים (זהבי באגף, אייגיבור באגף...). מכבי נראתה כמו אוסקר- כבוייה,דהוייה, מפוחדת. גם מול סנטה קולומה. עובדה שאתמול ראו את השינוי. ה 1:3 מאתמול מציל טיפונת מהניקוד ובעיקר ממחיש כמה זה היה אפשרי להגיע לפחות לצמד משחקים מול סלטיק ולעונה אירופית מובטחת, לו רק היה מאמן אחר במקום הפחדן מוג הלב. תוסיפו לזה את ההתעקשות של ג'ורדי על ליגיונרים מכל מיני מינים וצבעים, ותבינו שהכתובת הייתה על הקיר.

ברשותכם, נשחק רגע בנדמה לי: בואו נניח שהמבצע באמת היה מבצע, מסתיים תוך עשרה ימים ולא 50. שהייתה לנו ביתיות. תחזית אופטימית. זה גם היה משפיע קצת על החלטות השופטים (רק אני הרגשתי אנטי מסויים כלפי ישראל בהחלטות ה 50\50? הפנדל התמוה והאדום של אוראל דגני בדקה ה 15, אי אישור השער לקריית שמונה מול דינמו בגומלין, הפנדל שהגיע לב"ש מול ספליט לעומת הפנדל שכן נשרק לאוסטין אג'ידה, ועוד. תקראו לזה פראנויה, תקראו לזה סירחון, גם השופטים לא ממש היו בעדנו השנה. רגע של מסתורין).

אז ככה: הפועל תל אביב מפסידה רק 2:0 באסטנה, ועוברת בבלומפילד (כן כן, אמרנו אופטימי). היא כושלת מול השבדים בסיבוב הבא. (בכל זאת, עדיין קבוצה פח באוגוסט) תיקו והפסד. עוד 0.125 לניקוד.
ב"ש עוברת את ספליט ואת אודסה (אם ספליט יכולה למה אנחנו לא?) מפסידה פעמיים לטורינו בפלייאוף . עוד 0.500 לניקוד.
ק"ש עושה סנסציה בסמי עופר, עוברת את דינמו מוסקבה. מודחת בפלייאוף עם תיקו והפסד. עוד 0.375

ומכבי? היא אמנם מודחת מול מאריבור (בכל זאת, גארסיה המבוהל עדיין על הקווים) אבל עוברת מול היוונים (לפחות מבקיעה את הרביעי שהיה חסר) . מדורגת שלישית בליגה האירופית. שני נצחונות ותיקו בבית, ועוד תיקו אחד לפחות בחוץ. בואו נפרגן שניים. מקום שני, תיקו והפסד בשלב הבא.
עד כאן ריאלי. הלא כן?
עוד 2 נקודות שלמות.
בקיצור, ואחרי ששיקללנו פנימה את הליקויים בהכנה ואת הטעויות במינוי המאמנים ואו השחקנים, הלכו 3 נקודות.
לא נעים, לא נורא. הכי גרוע? קריית שמונה וב"ש נופלות לסיבוב המוקדם הראשון, מנצחות שם פעמיים (אוי ואבוי אם לא) ומדורגות לפחות בסיבוב הבא. זה מה שיפה בשיטה של פלאטיני. הנקודות תחזורנה. לא לדאוג.
בשנה הבאה חיפה בצ'מפיונס, מכבי מדורגת עד הבתים בליגה האירופית. יש עתיד. באר שבע כנראה תהיה, ואם לא תהיה סנסציה מוגזמת בגביע, תצטרפנה קריית שמונה או הפועל ת"א (שכרגע עם החיזוק והקישור שלה ובעונה טובה של עמוס ו ורמוט יכולה להגיע למקום ה 4-5) . צריך לזכור שיש מדי פעם שנים כאלו. גם לקפריסין הדגולה זה קרה. גם לאוסטריה. בשנה הבאה תהיה ביתיות ותהיה גם הצלחה. אמן.

DRORIKO8

New member
זה יותר מדי תירוצים אחי

הפועל הודחה כי היא לא התאמנה בחו"ל? גם היא היתה מתאמנת במתקן של צ'לסי היא היתה מקבלת בראש. כי כשאתה מלביש חמור עם חליפה ועניבה זה עדיין נשאר חמור. יש 2 אשמים בכישלון הזה-ברקוביץ' ודומב. מילא ההגנה,אז בסדר אין תקציב להביא מגנים טובים יותר,אבל קיבלת את אותה ההתקפה מהעונה שעברה מינוס דמארי. איך יכול להיות ששחקנים שאצל רב"ש היו תותחים כמו ורמוט וזגורי וליאור לוי ולוקאס סשה נראים אצלך כמו הצל של עצמם? על זה המועדון צריך לשלם משכורת לשני אנשים? עד עכשיו אני לא מבין איך אוהדי הפועל לא אירגנו חרם מנויים.

גם אלישע אשם בהדחה של באר שבע. למה לשחרר חלוץ חוד שסיפק לך את הסחורה בעונה הקודמת ולהביא במקומו חלוץ שבשנים האחרונות מחמם ספסלים?לא למדת כלום ממקרה איתי שכטר? ועוד להכניס אותו למשחק הכי חשוב שלך כשהבן אדם יומיים בקבוצה? למה כי אתה מפחד שאם תפסידו אז האוהדים יאשימו אותך שזרקת מיליוני שקלים על רכש ולא שיתפת אותו? אתה מאמן או פוליטיקאי?

חוץ מברק בכר שיש לי הרבה ריספקט אליו,כל שאר הקבוצות הודחו בגלל המאמנים הכושלים שלהם נקודה. לא מלחמה ולא שלום.

למעלה