למה מר"צ ולא חד"ש?

ricardo18

New member
אני אצביע מרצ משום שמרצ היא מפלגה

ציונית, ואני רוצה לראות בישראל את מדינת העם היהודי ולא מדינת כל אזרחיה. כל זאת כמובן תוך שמירה מוחלטת ושוויונית של זכויות כל אזרחי המדינה. מעבר לכך שמתי לב לכינוי שהצמדת לך - תוכל להרחיב?

גם מרצ היא בעד מדינת כל אזרחיה

אז הטיעון איננו מספיק טוב מה רע בחד"ש? אינני מכיר מצעה היום אבל לפני עשרות שנים היה לה מצ"ע שכל מי שהוא בן אדם היה חותם עליו

ricardo18

New member
מרצ לא רוצה לראות בישראל מדינת כל

אזרחיה אלא מדינת העם היהודי. מרצ היא מפלגה ציונית.

shay or eli

New member
ציונים? אז אני רץ אליהם!

ועכשיו ברצינות: הסיסמא הציונית הותיקה אומרת "מדינה יהודית ודמוקרטית". איך תשמור מרצ על ישראל כמדינה דמוקרטית באמת ולא "דמוקרטיה ליהודים" כמו שדורשים חלקים בימין הקיצוני? כיצד תשמור מרצ בו זמנית על הדמוקרטיה ועל האופי היהודי של המדינה - האם באמצעות אפרטהייד בשטחים? האם באמצעות אפלייה שיטתית של ערביי ישראל? האם על ידי מדיניות הגירה גזענית ("חוק השבות")? האם באמצעות שילוב של הדת והרבנות במדינה? מאיפה שלא מסתכלים על זה, מדינה יהודית ומדינה דמוקרטית הן פרדוקס. אני כבר עשיתי את הבחירה שלי, אני תומך בדמוקרטיה ובמפלגת חד"ש. כניראה שמצביעי מרצ עוד לא מצאו תשובה.

koby83

New member
חוק השבות

נועד לשמור על רוב יהודי, על עם למדינה- מדינת ישראל לעם ישראל. כדיי שלא נהייה מיעוט בארצנו. זה אחד הלקחים של השואה. אני לא רואה בזה גזענות, יש ארצות שבהן יש חוקי הגירה יותר גזעניים, מישהו מעיר להן? לא! ארה"ב הדמוקרטית מפרה כל שני וחמישי את הדמוקרטיה כדיי לגרש אזרחים על בסיס גזע. דמוקרטיה זה רק מילה.

shay or eli

New member
"דמוקרטיה זה רק מילה"

זה מעיד על הלאומנות שפשטה בקרב אזרחי ישראל. הסתכלות על השואה כאילו היא הונעה משנאת ייחודית ליהודים שצצה לה משום מקום היא זילזול בלקחי השואה. היו עמים נרדפים אחרים לפני כן ואחרי כן: הארמנים, הבוסנים, האלבנים, הצוענים ועוד. היו גם אנשים שנרדפו על סמך קריטריון לא לאומי: הומוסקסואלים, לסביות, נכים, שחורים, אינדיאנים ואחרים. האם גם כל אותם אנשים נרדפו בגלל היותם יהודים? ברור שלא, כיוון שהם לא היו. הם נרדפו בגלל חוסר בדמוקרטיה, בערכים דמוקרטיים ובערכים הומאניסטיים. הרדיפות האלו אשר בלטו במיוחד בקרב היהודים אך לא בלעדיות לנו נבעו מאי קבלת השונה, משנאת מי שאינו חושב כמוני, מרצון לכפות את עצמי על אחרים, מן האמונה כי אנשים יכולים להיות מיותרים ומזילות ערך חיי אדם. אם כן, האם מדינה לאומנית אחרת ללאום נרדף תפטור את הבעיות הללו? כלל וכלל לא, היא פשוט תעבירן למסגרת שונה. גם אם אנו בוחרים לחיות במדינת אזרחיה וגם אם אנו בוחרים לחיות במדינה יהודית-דמוקרטית, חשוב שקודם כל נעלה את הדמוקרטיה כערך עליון. כיוון שהדמוקרטיה היא הדרך שלנו לשמור על הערכים ההומאניים והיא המסגרת השומרת עלינו ולא לאומנות כזו או אחרת. שנאה וזילות ערך חיי אדם הם אויביה של האנושות משחר קיומה כחברה, והומאניזם ודמוקרטיה אינם רק מילים אלא המגן והשומר שלנו כבני אדם - יהודים, ערבים, דרוזים, בריטים, גרמנים או סלובנים. ודרך אגב, בקשר ל"ארה"ב הדמוקרטית", לא הייתי לוקח את ארצות הברית כדוגמא ומופת לדמוקרטיה כיוון שאמנם ניתנות חירויות מסויימות כמו חופש הדיבור או זכויות אחרות, אבל השלטון על חייהם של אזרחי ארה"ב נמצא לאו דווקא בידיו של העם אלא לעיתים קרובות בידיהם של מספר בעלים בעלי ממון של תאגיד זה או אחר. אז אני לא מנסה לחקות את ארה"ב, אל תחשוב שאני.

זה רק מעיד על הרקנות של מצביעי מרצ

דוקא בימין תמצא כאלו שמסכימים שיש בעיה בין השנים אבל אצל מרצ כמו אצל מרצ הרבה דברים לא מתישבים יחידיו אבל להם זה כמובן לא יפריע וימשיכו לטעון כי אין סתירות

shay or eli

New member
בימין הקיצוני בהחלט מסכימים שיש

פרדוקס בין מדינה יהודית ודמוקרטית. פשוט הם תופסים את הצד המנוגד לגמרי לדעותיי, את העדפת הלאומנות על פני הדמוקרטיה והחופש. אני לעומת זאת תומך בצד השני, בחד"ש אשר מעלה את הדמוקרטיה על נס. אפשר ליצור מדינה יהודית הרבה יותר דמוקרטית ממה שהיא היום, בזה מרצ צודקים. זו אף פעם לא תהיה לגמרי דמוקרטיה ולא לגמרי מדינה יהודית, אבל הטענה שלהם היא שזה הכי טוב. כך שיש להם איזו נקודה, אבל לדעתי הפרדוקס יותר מדי גדול וחייבים לבחור בדמוקרטיה.

האם מדינה דו לאומית תישאר דמוקרטיה

לאורך זמן? אני בספק. סביר שברגע (שיגיע די מהר עם זכות השיבה לערבים לתוך המדינה) שהערבים יתקרבו לשוויון מבחינה כמותית, תפרוץ פה מלחמת אזרחים כמו בלבנון, ויהיה הרבה יותר רע לכולנו - גם ליהודים וגם לערבים.

עפ"י מרצ מדינת ישראל היא מדינת ה |ש

עפ"י מרצ
מדינת ישראל היא מדינת העם היהודי ומדינת כל אזרחיה. האזרחים הלא יהודיים החיים במדינת ישראל זכאים לשוויון זכויות מלא אולם העלייה למדינת ישראל מוגבלת ליהודים בלבד מלבד מקרים יוצאי דופן שמרצ
נתנה דעתם עליהם (נישואים מעורבים, הורי חייל/ת וכדומה).

גרומפי

New member
טעות גוזל

מרצ תומכת במדינת כל אזרחיה הכיצד תומכי מרצ לא מכירים את מצע מפלגתם? עצוב

ricardo18

New member
שוב. מרצ רוצה לראות בישראל מדינת

העם היהודי. פתח ספר אזרחות ותלמד על ההבדל בין הגישות.

מכמה סיבות:

1. בגלל שבשלישייה הראשונה של חד"ש, כלומר שלושת המקומותה הריאליים, יש שלושה גברים ערבים עשירים. איפה השוויון? במקום הרביעי יש גבר יהודי. 2. כי עיסאם מ´חול ומוחמד ברכה לא חוקקו שום חוק חברתי חשוב בכנסת האחרונה, ובלי תמר גוז´נסקי אין מה לחפש בחד"ש. 3. כי אחמד טיבי, מס´ 3, הוא קפיטליסט, מושחת, ואיש ימין קיצוני שתומך בטרור. זה לא איש של דו-קיום. 4. כי מרצ היא המפלגה היחידה בישראל שפועלת למען צדק חברתי ושוויון הזדמנויות, הן בחקיקה והן כאשר ישבה בממשלה, בעיקר במשרד החינוך של יוסי שריד. אתה מוזמן להסתכל על החוקים והצעות החוק של מרצ באתר- www.meretz.org.il 5. כי חד"ש מפלגה המציגה עצמה כפוסט-ציונית. 6. כי חד"ש היא בפועל מפלגה אנטי-ציונית. 7. כי מרצ היא מפלגה ציונית, אשר מאמינה בשוויון זכויות מלא למיעוטים.

ההבדלים בין מרצ לחד"ש הם בולטים ../images/Emo70.gif

ההבדלים בין מרצ לחד"ש הם בולטים: חד"ש תומכת בסרבנות מרצ
מתנגדת לסרבנות. חד"ש אינה תומכת בשמירת הצביון היהודי של המדינה מרצ
הינה מפלגת שמאל ציונית . חד"ש תומכת בזכות השיבה לגבולות המדינה מרצ
מתנגדת לכך מכל וכל.

חחחחח

1. מרצ מתנגדת לסרבנות? אבל רוב מכריע ל הסרבנים הם מקירבה וחלק לא מבוטל ממנה תומך בהם 2 מרצ תומכת בציביון היהודי של המדינה?! ממש!! 3. מרצ לא תומכת בזכות השיבה - טענה יחידה נכונה אבל כנראה זמנית ביותר היא היתה זמנית עוד לפני בא בילין , היא כבר תפסה נקודת אחיזה עם בילין אשר הגיעה לפריצת דרך מדהימה לשלום [לדבריו] בקבלו אותה..... ויוסי שריד הראה אז את בורותו שכלל איננו יודע מהי אותה החלטת או"מ ..

ricardo18

New member
עמרי (אני לא בטוח שזה אתה -

הנהלת פורום מרצ), אתה טוען שמרצ רואה את ישראל כמדינת העם היהודי וכמדינת כל אזרחיה. אתה סותר את עצמך. לא תתכן חפיפה בין השתיים - אלו שתי גישות שונות לחלוטין. מדינה הפועלת להבטיח רוב יהודי לא יכולה להיות מדינת כל אזרחיה. לכן אני רוצה לתקן אותך - כמו שאני מבין זאת, מרצ רואה במדינת ישראל את מדינת העם היהודי. חד"ש רוצה לראות בישראל מדינת כל אזרחיה.

ricardo18

New member
אני מסכים איתך שמדינה יהודית

ודמוקרטית היא אשליה מסוימת. למרות זאת אני חושב שניתן לעודד בישראל שמירת הבית הלאומי לעם היהודי, תוך פגיעה מינימלית בדמוקרטיה. שמירה מוחלטת על כל זכויות האדם והחברה של המיעוטים בישראל. וכמובן יציאה חד צדדית מהשטחים ותמיכה להקמת מדינה פלשתינאית בשלבים - כך נתנתק מהאוכלוסייה הפלשתינית הלא-ישראלית. ובנוסף לכך, ייצוג לאומי לעם הפלשתינאי ייתן לגיטימציה מוסרית לעידוד מדינת ישראל לשמירת הרוב היהודי באמצעות חוקים כגון חוק השבות - אותו אני רואה כחוק לגיטימי, שבא לדאוג למתן בית לפליטים יהודיים ברחבי העולם. פליטים ערבים יוכלו תמיד לשוב לפלשתין ולהקים להם שם בית לאומי.

ההגדרה לא סותרת:

המדינה בהחלט יכולה להיות של כל אזרחיה, וגם של כל היהודים. הרעיון הוא שכל יהודי זכאי להגר לארץ, אולם מרגע שהוא אזרח, לא צריך להיות הבדל בין אזרח יהודי לאזרח ערבי (בפועל זה לא ממש עובד בנתיים).

למעלה