למה מר דל פלטה בצבע אפור תמיד?

מה עם איזה קובץ jpg להודעה זו?

טרם ביקרתי שם אבל יום יבוא ומקווה להציץ ולטבול שם. בינתיים די ברור לי למה מקום שנקרא "מר" הוא אפור. איזה צבע רצית שיהיה למקום מר? כחול? כחול של ים? אמנם כחול באינגליזית הוא "עצוב", אבל הצבע האפור עצוב ממנו עשרות מונים. וחוצמזה, לא כל ארגנטינה יכולה להיות נאמנה לשמה = מוזהבת. זה מסנוור. לפעמים צריך קצת מנוחה בעיניים.

shellyland

New member
מה, את מאותגרת צביעתית?

קחי תמונה של סתם ים. תבעי אותו באפור - et voila! חוצמזה, plata זה כסף, אז כסף יכול להיות מר?

מעולם לא הייתי רודפת צבע או רודפת

בצע $$$
, למרות שאני מוכרחה להתוודות שהאחרון די חביב עלי. ככה זה עם הבורים. סברתי ש-plata=שטוח, הים השטוח. דימיתי אותו כמפרץ רוגע. והנה למדתי שזהו ים הכסף. ימבה כסף. למה הוא אפור? כנראה את כל מטבעות הזהב הם זרקו בנהרות, וכך נשארו להם רק מטבעות הכסף. אנא עארף? מה שנקרא, בעיות טובות.

כמה מלים

ארגנטינה מלשון Argentum כסף, על שם הכסף שנכרה בשעתו במכרות בבוליביה והושט דרומה עד לנמל בואנוס איירס וממנו לאירופה ריו דה לה פלטה - הנהר שעליו שוכנת בואנוס איירס, נהר הכסף מר דל פלטה - ים הכסף. אני לא בטוח שזה קשור להובלת הכסף, כי לא הרחק משם יש עיר חוף אחרת הנושאת את השם Mar de ajo ים השום.

shellyland

New member
אני מניחה שכוונתך ליסוד כסף.

יכול להיות. איפה ג'יבה שיפתור לנו?

giba70

New member
כי הנהר/הים הוא ליד בואנוס איירס

והוא אפור, אבל את דיברת על מאר דל פלאטה, שזו עיר הקיט הראשית עבור רבים מתושבי ארגנטינה, יחד עם פונטה דל אסטה שבאורוגוואי. מאר דל פלאטה לא נמצאת כלל באזור השפך של הנהר, וכך גם פונטה דל אסטה שנמצאת ממזרח למונטוידאו, כלומר שתיהן נמצאות די מחוץ לזרימה האפרפרה... על הנהר - ריו דה לה פלאטה, הסביר כבר טל יותר ממה שידעתי. כסף=Plata בספרדית, Prata בפורטוגזית, כמובן הכוונה למתכת ולצבע, כלומר ל-Silver ולא ל-Money. משהו מעניין: ריו דה לה פלאטה וכל מערכת הנהרות שלו מזכירים מאוד את נהרות בבל: שני נהרות גדולים - אורוגוואי ופראנה (האמת שזה נהר הרבה יותר גדול, שמגיע מצפון ומנקז חלקים גדולים מברזיל, ארגנטינה ופרגוואי) מתחברים ויוצרים שפך נהר רחב ידיים, בדיוק כמו שבדרום עירק מתחברים הפרת והחידקל ויוצרים את השאט אל ערב. גם בארגנטינה יש אזור פורה בין שני הנהרות, זהו מחוז Entre Rios (בין נהרות) המכונה גם מסופוטמיה, בדיוק כמו בעירק. ומה שנותר לי כעת הוא לשיר את שירו של שלמה יידוב: "הולך ברחובות בואנוס איירס, משקיף על הנהר הרחב בעולם..."

למעלה