למה מעל 1.60 -בטיחות??

למה מעל 1.60 -בטיחות??

ביום שישי ראיתי את המודעת דרושים דיילות אוויר לאלעל בהתחלה שבתור אחד הקרטריונים היה כתוב 1.60 לא התייחסתי לזה ברצינות אחר כך שקראתי שבמילוי שאלון יש סעיף מיוחד לגובה וצריך לרשום מה הגובה במדוייק ולחתום על הסעיף הזה במיוחד כבר הבנתי שהם רציניים בקשר לגובה אחר כך שקראתי בפורום שעושים במיונים ביום הראשון בדיקת גובה כבר הבנתי שמאוד רציניים!! עשיתי חיפוש בפורום והיה כתוב באחד ההודעות שזה עניין בטיחותי הגובה... ואני ממש לא מבינה איך זה בדיוק עניין בטיחותי? אני יודעת שדיילות יושבות בכיסא מתקפל בצד ולא כיסא רגיל כמו שאר הנוסעים אז העניין הוא שמישהי כמוני מתחת ל-160 לא תגיע לכיסא ותיפול זה העיניין הבטיחותי? אני רוצה תשובה למה אם מכל הנתונים אני מתאימה הגובה משהו שאני לא יכולה ללמוד או לרכוש או לשנות מגביל אותי מלנסות להתקבל לעבודה הזאת? זה הרי ברור שאם אני יכתוב שאני מתחת ל-1.60 בטפסים אפילו למיון לא ישלחו אותי אז מבחינתי העבודה מחוקה לא משנה עד כמה מכל הבחינות האחרות אני מתאימה פרפקט!!!

שלחו הביתה מועמדת בגובה 159.5

כך היה ביום המיונים שבו הייתי. צריך לזכור שהמדידה היא השלב ה-1 ולכן מי שמתחת לגובה 160 לא נבחן כלל במבחני המחשב ובראיון.

אני לא מתכוונת ללכת למיונים

אין על מה להתווכח! אני לא יחתום על טופס שמאשר שאני 1.60 שאני יודעת שאני לא!! אני רק באמת מנסה להבין למה?? זה ממש מעצבן שזה משהו שהוא לא בשליטת אף אחד זה לא משהו שאני יכולה לשנות ואין סיבה אחת טובה למה צריך להיות דווקא מעל 1.60? עיניין בטיחות טוב אני רוצה הסבר- הצדקה. איזה כלל בטיחות אני יפר בגלל שאני כמה סנטמטרים פחות? אני מרחמת על 1.59.5 זה כבר התעללות!! באה למיונים זה כבר השפלה! איך הלך במיונים?

זה משנה גם אם היא היתה בגובה מטר?

אני רוצה שיגידו לי למה צריך להיות דווקא מעל 1.60 מטעמי בטיחות אני מקבלת אני לא רוצה להרגיש לא בטוחה :) אבל אפשר להרחיב זה לא סודי או משהו כל דייל/ת אוויר צריכים לדעת למה צריך להיות מעל 1.60 אז ביותר משתי מילים אפשר לדעת?

lilush66

New member
אני לא יודעת בדיוק

אבל ממה שהבנתי פה בפורום זה קשור לעובדה שאת צריכה להגיע לתאים שמעל הנוסעים

חחחחחחחחחחחחח

הדיילת צריכה לשים לנוסעים את המזוודות??? התאים שמעל הנוסעים זה בשביל המזוודות... אז היית בבחינות ביחד איתו ועם ה-זאת שמתחת ל1.60 :)

אני מקווה שהכן זה לבחינות

לא לזה שהדיילת צריכה לשים את המזוודות לנוסעים בתאים ובגלל זה אני צריכה לגבוה בעוד 5 סנטימטר כלומר להיות 1.60 - לא כולל עקבים, ללא גרביים ובלי שיער מנופח יתר על המידה!!

lilush66

New member
האמת היא...

יש פה כאלו שיודעים יותר טוב ממני, והכן הוא כי הייתי איתו במיונים לפני חודש.
תקראי קצת בפורום כבר שאלו את זה הרבה לפנייך ויש תשובות הגיוניות דווקא...

:)

עשיתי חיפוש לפני ששאלתי והינה מה שמצאתי: "החוק הבטיחותי מחייב דיילים להיות 1.60 מטר ומעלה": http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1323&msgid=60860803 קריטי "מטעמי בטיחות": http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1323&msgid=60815295 וזהו... !!! אני מחכה להיגיון :)

m a y a m a y

New member
160

לא רק לתאי הנוסעים.... גם למטבח וגם מטעמי ביטחון שאת לא מצפה שייפרטו בפורום. אגב,זה נראה לך הגיוני שמישהו יבקש ממך שמיכה ותגידי לו, "סליחה, אני לא מגיעה".....

חחחחחחחחחחחחחחח

אני ממש משועשעת!! בגלל ששמו את השמיכות גבוה וחושבים שאני לא יגיע אז החליטו לרשום את זה מראש בתור קרטריון שבו אני לא יוכל להגיע אפילו למיונים??? ואם אני לא יגיע לשמיכות אז אני יוכל ליפול ולשבור ציפורן אז מטעמי ביטחוני האישי כדאי שאני לא יהיה דיילת?? עד לפני שבוע במטבח וה-כל היה גבוה!! תאמיני לי שמי שרוצה מוצא את הדרך לעקוף את זה ומגיע גם אם צריך לטפס - טיפסתי!.. אני תמיד מגיעה לאן שאני רוצה! ת'אמת כן אני מצפה לדעת ולא להסתתר מאחורי המשפט -"מטעמי ביטחון" אני לא מאשימה אותך את לא כתבת את "החוקים" אבל שהחוקים משפילים ומגבילים זה מגעיל אותי!! לא בדקו את הכישורים שלי מראש אני פסולה! מגיע לי סיבה לדעת למה והרבה יותר טובה מזה שבגלל שאני נמוכה ב-5-7 סנטימטר אז אני לא יגיע לשמיכות ושמו את השמיכות ותאי המזוודות במיוחד לגובה 1.60 !!! זה טיפשי..

m a y a m a y

New member
../images/Emo4.gif

אני רואה שאת די משעשעת את עצמך, את לא מצפה שבפורום פתוח ישפכו לפנייך את נוהליי הביטחון?! או אולי יישנו את מרכב המטוס?! בכל אופן אם יש לך בעיה את מוזמנת לפנות אל החברה לקבלת הסברים , אני מקווה שהם ישביעו את רצונך. פקס: 03-9721442 שתהייה לך שנה טובה

ללא נושא

ניראה לי שיותר קל להתחמק מאשר באמת לענות על השאלה שניראת לי לגיטימית בגלל שאלעל ציינה בתור תנאי קבלה לעבודה! אני לא חושבת שתנאי לעבודה מסויימת כל עבודה צריך לכלול סעיף קבלה על פי משהו שניתן לשנות !! כמו גובה שלא ניתן לשנות!! בדיוק אותו הדבר הם יכלו לרשום שהם לא רוצים לקבל אותך בגלל שאת מהעדה הזאת והזאת או בגלל שצבע העור שלך כזה וכזה אלא דברים שלא ניתן לשנות כמו הגובה שלי! בגלל זה אני רוצה לדעת מדוע חשוב כל כך לאלעל ואול גם לחברות תעופה אחרות בארץ או אפילו בעולם אני לא יודעת כרגע ידוע לי על אלעל שהדיילי אוויר שלה והחברה עצמה מסתתרים מאחורי "נוהלי ביטחון" אם הסעיף הזה היה פוגע בסיכויים שלך להתמודד על העבודה היית רוצה לקבל לפחות תשובה קצת יותר מפורטטת מלא תגיעי לשמיכות, לא תגיעי לתאי מזוודות, מטעמי ביטחון, נוהלי ביטחון קצת יותר משתי מילים לפחות 7 כמספר הסנטימטרים שחסרים לי כדי להתמודד לתפקיד :) אם כבר אני יצלצל בסוף החג למרות שיש לי הרגשה שגם שם יסתתרו מאחורי טעמי ביטחון עדיף מאשר טעמי תביעה.. שנה טובה!!

JuveFan

New member
אני מריח פה מירמור

זה שאת הרבה פחות מ-1.60 לא צריך לפתח אצלך את יצר המירמור שיש לכל המדוכאים ולאלה שרוצים אבל לא יכולים. מה לעשות? יש כאלה שרוצים להיות רופאים אבל הם לא יכולים כי הם לא חכמים מספיק. אם התנאי הוא 1.60 אז אין לך מה לעשות עם זה. אם תשאלו אותי, לדעתי העניין הוא גם היצוגיות וההופעה. דיילות צריכות מאוד לשמור על הטיפוח ועל איך שהן נראות (לא כי אני קבעתי אלא כי ככה זה בחברות התעופה). לדעתי מישהי שהיא נמוכה מדיי עלולה לא להיראות ייצוגית. אז אל תוציאי את התיסכול שלך על כל העולם ותאשימי את מי שלא אשם. תקבלי את זה וזהו. החיים קשים.

חלק מציוד החירום ממוקם גבוה

מיקום שלציוד החירום בחלק מהמטוסים הינו מעל הדלת בתקרה המונמכת כמו כן מבחינה שירותית כשדיילת עומדת מאחורי עגלת משקאות ומוסתרת ע"י בקבוקי הליטר וחצי זה מגוכך

התחלתי לרשום שוב תשובות מפורטות

אבל אם הסתכלות נוספת בתשובות שלכם רק הבנתי שוב כמה שהסעיף על 1.60 גובה זה מגוחך!! כשהייתי קטנה שנאתי את הגובה שלי כי הייתי שונה כשגדלתי הבנתי את ההתרונות שבו והתאהבתי בללכת יחפה בלי עקבים השחרור!! אבל אף פעם לא חשבתי שיגיע היום והמצב יהיה הפוך ויבדילו אותי בגלל הגובה שלי בלי לתת לי להתבטא.. למי שרשם שאני ממורמת אז המילה הנכונה היא מתוסכלת לא בגלל שאני לא יוכל להיות דיילת כי לא נתנו לי אפילו צ'אנס להוכיח שאני יכולה להיות דיילת מצויינת...

kalah

New member
תביעה על מה בדיוק יקירה?

את ממש לא יכולה להשוות במשפט אחד בין עדה,מוצא וצבע עור לבין גובה.כל מה שהזכרת זה גזענות שאסורה על פי חוקים וגובה ,ככל שזכור לי,לא כלול בהגדרת הגזענות.אם ללכת לפי קו המחשבה שלך אז את יכולה גם להביע תסכול מכך שלא קיבלו אותך להיות עורכת דין רק משום שאין לך השכלה משפטית....זה שני דברים שונים ולא קשורים. מה ההתעקשות הזו-את רוצה דוגמאות? בג'מבו בגאלי במח' עסקים ,למעלה,לרוב יש דייל אחד לבד ,מה תעשי באמצע ארוחה בביזנס כשאת לא מגיעה לארונות האיחסון העליונים-תבקשי מהנוסעים לעזור לך? מהפרסר? תבקשי שלא ישבצו אותך שם? וב757 בארונות הצדדיים בגאלי אחורי? וכן,אגב,חלק מהתפקיד שלך זה לעזור עם מזוודות לנוסעם שמבקשים זאת. גם להפוך את המסך הגדול ועוד כהנה וכהנה דוגמאות. יש רציונל מאחורי הבקשה הזו ולא צריך להיות דון קישוט בכל דבר.

rona21

New member
מבינה אותך

גם אני מאוד התאכזבתי מהדרישה הזאת של ה-1.60, בייחוד בגלל העובדה שאני 1.58. כשהתקשרתי לשאול למה יש את הדרישה הזאת ענו לי שזה מטעמי בטחון ותיפעול המטוס. מה שנראה לי כמו די בולשיט כי: א. בחברות תעופה אחרות, למשל ישראייר, אין את ההגבלה הזאת והם משתמשים באותם מטוסים ב. הדרישה הזאת כתובה תחת סעיף: הופעה נאה וייצוגית, כלומר חברת אל על חושבת שמי שהוא מתחת לגובה 160 ס"מ הוא פשוט לא ייצוגי מספיק בשביל להופיע מול אנשים וצריך להיות סגור במרתף חשוך. יכול להיות שאפשר לתבוע אותם על כך ולבקש שיסבירו ביתר פירוט את הדרישה, הרי חב' אל על נתבעה כבר פעם על אפלייה בקשר להוצאת דיילי אוויר לפנסיה מוקדמת יותר (כדי לשמור על "חזות צעירה של החברה") והפסידה. בקיצור, אל על זו חברה נאצית מסריחה והייתי ממליצה להתרחק ממנה בכל מקרה. יום טוב.

למעלה