למה מוות נתפס

למה מוות נתפס

כדבר רוחני? או למה "ההמשכיות של הקיום שלנו" אחרי המוות נתפס הרבה פעמים כדבר רוחני?
מה דעתכם?
שמתי לב שהרבה פעמים מוות והחיים אחרי המוות הופכים לשמשהו נורא רוחני משום מה. וגם מנקודת המבט שלי מי שאני רואה שמתנגד לזה או מתכחש לNDE עושה את זה הרבה פעמים בגלל החרדה שלו מכל דבר רוחני.. אני מכירה כמה ספקנים שיוצאים נגד הNDE ולפי מה שנראה לי שאם החווייות האלו לא היו נתפסות כרוחניות אולי הייתה פחות התנגדות?

בני33

New member
*פילוסופיה;לא יעזור שום דבר,,,,

אבל אף אחד עוד לא יצא חי מהחיים.*

ממליץ לנושא הזה על הספר של -אושו-,,,כאן ועכשיו.

לנערה ...

אינני יודע מאין שאוב הרעיון שהמוות או ההמשכיות נתפסים כדבר רוחני. אצלי זה נמצא תחת המונח "טבעי" או כתנועה אין סופית אל עבר... - כלומר "שלמות! מכל מקום אף אחד עוד לא חזר להעיד על כך או על כך. הכל הוא תפיסה אישית הנובעת מתוך משולש הא.מ.ת. (כמו כל דבר בטבע) אם יש אהדה לנושא הוא יהיה ממשי ותיווצר תקשורת חיובית עם הנושא (למען הבהר - אהדה, ממשות, תקשורת - הסדר לא משנה.

מה בדיוק אמרתי? גם אני אינני יודע

שנה טוב וגמר חתימה טובה לכולם

אהבתי אפי

ככל שנתייחס לנושא ונעסוק בו
הוא יקבל יותר נפח ויהפוך להיות ממשי,
בהחלט ניסוח מעניין.

אני חושבת ש..

לא המוות ניתפס כרוחני
אלא כל מה שמיתלווה אליו
כמו החיים שאחריי המוות
.הדבר הרוחני בעניי הוא.ההמשכיות
שכולם מפחדים מפנייה

מוות כולם מתים בסוף, השאלה מה קורה אחר כך?

אור

אאמממ..

ישנם אנשים שאומרים
מה שלא ראינו במו עניינו לא קיים

לכן מוות קיים , ומה שמיסביב שלא הוכח בעניי כמה מהאוכלוסיה שהוא קיים)כי הם לא ראו במו ענייהם) ועל כן הם נוטים לשייך
אותו לעולם הרוח.. הכי קל לתייג את זה כמשהוא לא ברור או "פסיכי". בורות של אנשים לצערי זה דבר גדול.

Nachmanides

New member
"מה שלא ראינו במו עניינו לא קיים" ?

טעות !
לא ראיתי במו עיני הרבה מאד מקרים של מימוש טענות בנוגע לעניני טבע.
אולם השתכנעתי כי לו היו בידי אמצעים כספיים נדרשים, ואילו רכשתי ציוד הולם - הייתי חוזר ומקבל במעבדתי בדיוק את אותן תוצאות שדיווחו החוקרים המקוריים (ואם לא - הייתי או פשלן, או שהייתי זוכה לתהילת עולם כמי שסתר והפריך חוקר נודע אשר כבר זכה למעמד בן-אלמוות)

Nachmanides

New member
מכיוון שהחידלון הפיסי של הגוף החומרי הוא

עובדה ניצפית שלא ניתן להכחישה, אפשר לטעון, או להאמין, כי קיימת הישרדות לא-פיסית ("רוחנית"), ולך הוכח שלא

מי ששולל השתיירות של משהו אחר המוות - בוודאי שאינו ירא מן החידלון

דווקא מי שדבק ברעיון של השתיירות משהו לא-פיסי מעצמו, לאחר המוות, ונאחז בו כטובע הנאחז בקש - הוא זה הירא מן המוות

NDE הוא סך הכל ספורי חוויות של מתאוששים מהלם טראומטי, ולעתים מלווה גם ברשמי OBE

בין אם קיימת נשמה היכולה להתקיים בנפרד מן הגוף, ובין אם לאו - מעשיות NDE/OBE אינן הוכחה לקיומה

אם אמונה בקיום נשמה שורדת מוות מנחם אנשים ומקל עליהם התנהלות שוטפת (במקום להיות שטופי אימה מן המוות) - אין טעם להתווכח עם המאמינים ולשכנעם אחרת, זולת אם מדובר בקרבן העומד לרכוש מנוכל מושב כבוד לימין אלהים, בשמים

לא ממש מסכימה איתך..

בתור אחת שעברה nde
אני לא מסכימה עם האימרה

Nde הוא סך הכל סיפוריי חוויות של מיתאוששים מהלם טראומתי..

כדאיי שתיקרא את הספר , הוכחה לגן עדן של איבן אלכסנדר
רופא שכל חייו הקדיש את עצמו לרפאה , הוא ניורוכירורג של חקר המוח
שחווה בעצמו מוות קליני ושיבעה ימיי תרדמת ואז אוליי תבין?..

אור

Nachmanides

New member
מתי תתפשי כי סיפור אישי אינו הוכחה לשום דבר ?

אם האמונה בהשתיירות נשמה לאחר מוות מקלה עליך - אין זה חכם להעמידך על טעותך, ולהתנגד ל"תרופה" המקלה על התייסרות מפני חידלון

Nachmanides

New member
אני המום מכך שבמאה ה- 21 עדיין צריך להסביר

לאנשים מהם עקרונות חקירה מדעית

חקירה מדעית מבוססת בגדול על הצעדים הבאים:
(1) הצגת שאלה בענין תופעה ניצפית
(2) הצעת השערה
(3) הצעת חיזוי
(4) ניסויים (הניסויים חייבים להיות מבוקרים ו- doubleblind)
(5) ניתוח תוצאות בכלים סטטיסטיים כדי להחליט האם החיזוי שהציעה ההשערה, מדגים מובהקוּת (מובהקוּת - קריטריון סטטיסטי לאי-אקראיות, אל מול השערת-אפס)

הסבירי נא לי כיצד מתקשרת תגובתך זו להצהרתי שאני מודה כי אין זה מן החכמה להילחם בהשפעתה המרגיעה של אמונה טפלה

מחקר רפואי (של חברת תרופות, או של רופאים חוקרים), או מחקר במדעי החברה, המבוצעים על פי העקרונות הנ"ל - שונים לחלוטים מן ה"מחקרים" המתנהלים בתחום ה- NDE, המבוססים בלעדית על מעשיות מתאוששים מהלם טראומטי.
האג'נדה היחידה של ה"מחקרים" המתנהלים בתחום ה- NDE היא "הוכחת" קיום נשמה בנפרד מן הגוף, וזאת לצורך ניחום בני תמותה המשתגעים מפחד מפני חידלון.
בני אדם פשוט לא מקבלים כי סופם המוחלט כסופו של חתול סמטאות - פירוק הרקמות עד רמת שרשראות מולקולריות לשימוש החוליות הנמוכות ביותר בשרשרת המזון

יש רק דרך אחת, לדעתי, להפוך לבן אלמוות, והיא תרומה בולטת למין האנושי.
במובן זה - אינשטיין ומוצרט, למשל, אך לא רק, הם בהחלט בני אלמוות, ו"יחיו" עימנו עוד 200 שנים, ואף עוד 20000 שנים, ויותר

אני המום מכך שאתה חושב שאתה במאה ה-21

ותנסה להסביר את זה מדעית , למי שתופס וחי את הזמן אחרת ,
בתור רסיס של חלום של האדם הראשון ,
ואז אולי נשמע על חקירה מדעית .
שתגליתה העיקרית שהיא דמיון של מישהוא .
אל תהיה כזה המום , תהיה קצת על כיפק שיצא רך מהצדדים ,
ותפתח קצת את המוח רק קצת ...
דוד

אני המומה מכך שהתעלמת ממה ששאלתי

וענית על מה שרצית לענות. תקרא שוב את מה ששאלתי ואז תנסה לענות והפעם בלי להתנשא

Nachmanides

New member
אינני מבין על מה את המומה, שהרי עניתי ענינית.

מחקרי רפואה ופסיכולוגיה אשר מתנהלים על פי הנוהל המקובל עבור מחקר מדעי, הם משהו שונה לחלוטין מאוסף מעשיות אישיות של מתאוששים מהלם טראומטי

אם את סבורה כי עדיין לא עניתי על שאלתך - היי סבלנית, והסבירי לי היכן פיספסתי

הביטי, כפי שאמרתי, אין זה חכם לשלול אמונה טפלה מרגיעה ומנחמת, אלא כאשר נוכל מתכוון להשתמש בה לעשיית הון תוך הולכת תמימים שולל

זה פשוט

אתה טענת שאי אפשר ללמוד שום דבר מחוויות אינבידואליות ואני שאלתי אם כל המחקרים הרפואים והפיסכולוגים שעושים על אנשים לא נחשבים.
אני לא רואה שום חלק בתשובות שלך שעונהלשאלה הפשוטה שלי. כי אם חויות אינבידואליות לא נחשבות כך ששום תחום מחקר אנושי לא נחשב .

Nachmanides

New member
מחקרים רפואיים ומחקרים במדעי החברה

אינם מתבססים על מעשיות אישיות של האוכלוסיה הנבחנת.
ברפואה - תגובתו של נבחן לתרופה (למשל) אינה נקבעת על סמך מעשיותיו, אלא על סמך ניטור פרמטרים פיסיולוגיים.
במדעי החברה - תגובת נבחן ל"גרוי" (פיסי או מילולי, או סביבתי) אינה נקבעת על סמך מעשיותיו, אלא על סמך מעקב אחר התגובות ההתנהגותיות שלו

וכמובן, לא הנבחן ולא הבוחן (החוקר) יודעים איזה נבחן שייך לקבוצת נסוי, ואיזה - שייך לקבוצת בקרה

האם המלים double-blind controlled study מוכרות לך ?
האם שמעת אותן אי פעם ברצף זה (ולא כל אחת לעצמה, במנותק מן האחרות) ?

כן שמעתי על זה

ושמעתי גם על משולש ולא רק כפול. מה שמעיד שהתוצאות משתנות כשאתה יודע למה לצפות כך שהחוויה האינבידואלית משפיעה על המחקרים. ובוחנים השפעות אינבידואליות.

Nachmanides

New member
תוצאות מחקר שהתנהל כהלכה אינן תלויות בנטית

הלב של החוקרים

אולם, כפי שאמרתי - אין טעם להתווכח עם אמונה המקלה על המתייסרים.
מי שהאמונה בקיום נשמה היכולה לשרוד מוות פיסי עושה לו טוב - שיאחז בה ויבושם לו

למעלה