למה מה קרה?

atudaman10

New member
למה מה קרה?

קראתי היום את חוזה ההצטרפות לעתודה (ותודה ל UV), וכמה סעיפים בו ובפקודות המטכ"ל הנלוות לו ממש גרמו לי לבחילה עזה. 1) כתוב בחוזה שהעתודאי "מתנדב" לשירות מילואים של 60 יום על כל שנת לימודים, כלומר סה"כ 8 חודשי מילואים - מאיפה הם הקריצו את זה? האם מישהו מהעתודאים לשעבר יודע במה מדובר? ובכלל, איפה נשמע דבר כזה - כדי להצטרף לעתודה אתה מחוייב להתנדב למילואים???. 2) כתוב בחוזה שהצבא יכול לקרוא לעתודאי למילואים בעת תקופת הלימודים שלו(!!!), גם לתעסוקה מבצעית. לא ביטלו את זה יחד עם ביטול העתודה הקרבית? 3) לא ידעתי שכדי להישאר לתואר שני ישר אחרי תואר ראשון, יש חובה ללמוד לתואר שני שמוסכם על גומרים מהצבא, ועוד הדבר כרוך בחתימה על שנת קבע נוספת (!!!). אגב, כשאני דיברתי עם מישהי ממדור עתודה (פעם כתבתי על השיחה איתה בפורום), היא לא אמרה שום דבר על התנאים שהצבא מציב בנודע ללימודים לתואר שני רצוץ אחרי התואר הראשון, אלא רק גימגמה כל מיני שטויות בקשר לזה שצריך אישור, וצריך לעמוד ברף ממוצע מסויים. אם אנחנו העתודאי לעתיד היינו טיפה יותר מקושרים אחד לשני, היינו יכולים לארגן מרי מתגייסים לעתודה, ולגרום לשינוי החוזה. אני מתפלא שלא עשו את זה עד היום.

odedee

New member
קצת תשובות

קודם כל, אני חושב שהחוזה שנמצא בלינק הוא "חוזה ישן" שהשתנה מאז. אינני יודע מה מהות או כמות השינויים. שווה בהחלט לברר. בהתייחס לדבריך: 1. ככל שידוע לי הכוונה בשירות המילואים היא שעתודאי הנמצא בדחיית שירות דינו כאיש מילואים. מכיון ש (בזמנו לפחות) ההכשרות הצבאיות (טירונות, קורס מכ"ים, קורס קצינים, קורס חובשים) נעשו בחופשות שבין הסמסטרים ובחופשת הקיץ, נדרש מהעתודאים לשרת מילואים ארוכים - אף יותר משלושה חודשים בזמני. זה ההגיון מאחורי הדברים. לאיש מילואים רגיל הלא אי אפשר לקרוא לשלושה חודשים של טירונות וקורס מכ"ים... 2. האפשרות לקריאה למילואים בזמן הלימודים קדומה בהרבה לכל ענין העתודה הקרבית. לפי החוזה (שוב, לפחות בזמנו) הצבא יכול לקרוא לעתודאים למילואים באמצע הלימודים אם הוא צריך אותם למשהו. לא הוגן? מטומטם? נכון, אכל ככה זה. אולי זה השתנה מאז. למשל, היו מחזורים שבהם בה"ד 1 פתח קורס קצינים לפני תום הסמסטר (כי הוא לא מתואם עם העתודה, ונכון, גם זה מטומטם) והעתודאים חוילו מספר שבועות לפני תום הסמסטר כדי להשתתף בקק"צ הקרוב. 3. סימן שלא קראת מספיק פה בפורום... היה שרשור לגבי תואר שני, ונאמר שם (נכון, אני אמרתי) שכדי לקבל אישור להמשיך ללמוד לתואר שני אתה צריך "יחידה מאמצת" שתאשר לך להמשיך ללמוד. אני חושב שזה אכן מחייב שנת חתימה נוספת.

לא ביטלו שום דבר...

החוזה שחתמת הוא אותו החוזה שהיה לפני כמה שנים (רק עם פחות פרצות, שלא תוכל לעזוב באמצע). אף אחד לא ביטל לצבא את האפשרות העקרונית לקרוא לכל אחד מאיתנו לשירות מילואים ארוך בכל שנה - אלא שאין לצבא טעם בזה, ולכן לא עושים את זה לרוב העתודאים. במקרה של העתודה הרפואית, הצבא אכן משתמש באפשרות הזו, ויש לנו קורסים ותעסוקות כמעט כל שנה, עם מקסימום של 60 יום. המקסימום הזה מושג בקורס הקצינים, שנמשך חודשיים אחרי שמסיימים שנה ג´. מצד שני, גם משלמים כמו מילואים. ברמת העיקרון, כנראה שלא יקראו לאף אחד למילואים מעבר לאותה טירונות (אלא אם הוא רפואן, או אם תפרוץ מלחמה ורק העתודאים יישארו להגן על המדינה).

למעלה