למה לשרוף כסף? למה?

למה לשרוף כסף? למה?

לכולנו המצב קשה, בסדר, אז למה בסופר אני תמיד רואה אנשים קונים גבנ"צ באריזת ואקום וחלב בקרטון?
גם בסופרים של קרית מלאכי ורמלה.

למה?
חלב בקרטון עולה כמעט פי שניים מחלב בשקית
גבנ"צ באריזת ואקום עולה 15 ש"ח בערך ל-200 גרם. נא לעשות חישוב, זה אומר 75 ש"ח לקילו. פי 2 כמעט מהגבנ"צ שפורסים לנו במעדניה
וחסה בייבי בשקית (פי 4 מאשר חסה רגילה)
ויש עוד הרבה

לפיד וביבי (שיהיו לי בריאים) באמת לא אשמים שאנחנו עושים שטויות עם הכסף שלנו

טליסמה

New member
כל אחד

ומה שטוב/נוח לו
ההבדל בין חלב בשקית לחלב בקרטון הוא בערך 1.2 ש״ח,
החלב בקרטון יותר נוח לאיחסון במקרר הביתי,
לילדים, הוא נוח יותר לשימוש.
אני מעדיפה גבנ׳צ במשקל כי אורזים לי אותה בקופסה ואני קונה את הכמות המתאימה לי,
לפעמים ההעדפה לא נמדדת במחיר (אם הפער לא גדול)

ismeralda100

New member
בעיקר למשפט הראשון שלך....

חיסכון ברכישת מזון

לתחושתי חיסכון כזה הוא רלבנטי רק למשפחות גדולות, למשפחות קטנות מדובר בהבדלים זניחים. לא נראה לי שמישהו ייחלץ מעוני אם יתחיל לקנות חלב בשקית במקום בקרטון. ההוצאות הגדולות באמת שמעיקות על המשפחה הישראלית הממוצעת נמצאות במקומות אחרים: דיור, תחבורה, חינוך, בריאות.

אבל היות ורכישת מזון הן דבר שכל אחד מבין בו, ויש בו קצת יותר בחירה מאשר בתחומים אחרים, נח להתמקד ברכישת מזון ולהגיד שאם נהיה צרכנים יותר מתוחכמים, כל בעיותינו הכלכליות תיפתרנה.

פארקינסון כבר כתב על מועצות המנהלים שמאשרות בהינף יד השקעות של מיליונים בנדל"ן ובציוד כבד, אך מקיימות דיונים ארוכים ומתישים בתקציב לציוד משרדי ואספקה קטנה. כי בזה - כולם מבינים.

היתקליף

New member
ולחם פרוס וארוז במקום לחם רגיל

אתה צודק, אני איתך. למרות שההפרשים באמת קטנים וזניחים בתקציב משפחתי, יש פה ענין של גישה להוצאות. ענין של הלך רוח. מהגישה הזו מתחילים ומחילים אותה על כל התקציב.
בעל החברה שאני עובד בה יושב על מחזור של מליוני דולרים בשנה, אבל מתעסק (גם) בחיסכון בתקציב של נייר טואלט. זו הגישה שלו לניהול.
דין פרוטה כדין מאה.

אטכן, זאת הגישה

אפשר להקל ראש בכל דבר ודבר כי כאן זה רק 1.20 ש"ח ושם זה לךחפש את המטבע מתחת לפנס (והרי הסעיף העיקרי הוא בדיור) אבל בסופו של דבר הגישה של דין פרוטה כדין מאה היא המאפשרת לאנשים לשמור על איזון תקציבי ואף לשגשג

במחקר שנעשה בשעתו בקרב המיליונרים של בריטניה התגלה כי מרביתם חיים בצמצום ביחס ליכולותיהם, טסים במחלקת תיירים (למרות שיכולים להרשות לעצמם יותר), ו במבצעים והכי חשוב: בודקים את החשבון ביציאה להקניות

שנה טובה לכולם ביציאה מהסופר

היתקליף

New member
אתה אומר לבדוק את החשבון

במכולת השכונתית שאני קונה בה לפעמים לחם, מפקיעים את המחיר שלו. משמעותית - 5.70 במקום 5.10.
אני משלם ולא אומר מילה. יש כנראה מס מכולת-שכונתית, ואני מקבל.

טליסמה

New member
לא עניין

של הקלת ראש
זה נעשה במודע, קניית חלב בקרטון, זולה יותר מבחינתי
נניח שעם שימוש בשקית, אצל ילדים, יש בזבוז של אחוזים מסויימים מהתכולה, עקב שפיכת החלב בגלל אריזה "גמישה" יותר
ושימוש של 100% של החלב בקרטון... אני רואה את היתרון מבחינה כלכלית בשימוש בקרטון, בנוסף ליתרונות הנוחיות
מצד שני קניית גבנ"צ במשקל הרצוי לי ולא כפי שמוצע לי באריזה סגורה, נעשית גם כן במודע בנוסף ליתרונות הנוחיות (אריזה בקופסה)

כשאתה מסתכל פרופר על מחיר, לפעמים זה מטעה
קח לדוגמא מבצעים של קנה שניים במחיר 20 ₪ כאשר אחד עולה 11 ₪
זה כאילו מפתה כי יש כאן חיסכון
אני טוענת שאין מה למהר ולקנות את כל המבצעים, אם אני צריכה אחד, אקנה אחד
כי בשני יכול להיות שלא אשתמש בזמן הקרוב, התוקף עלול לפוג והנה בראיה מצומצמת כאילו חסכתי,
בראיה רחבה יותר בזבזתי,
ובנוסף , שיבשתי את תזרים המזומנים שלי לחודש הנוכחי

להסתכל על השקל בלבד זה לא נכון (מבחינתי) אלא גם על הצורך

זה פשוט נכון.

הגישה ש"שקל וחצי לא יזיז אותי לכאן או לכאן"...
מוטעית מיסודה.
משום שזו הגישה הכללית של אותם אנשים ולכן בכל תחומי החיים הם נוהגים בפזרנות וחבל.
יכול להיות גם שהם פשוט לא מודעים להבדלי המחיר - עד כמה שזה נשמע הזוי.
אולי אם בתי הספר היו חדלים מלהיות "מפעלי ציונים" היינו יכולים גם לחנך לצרכנות נבונה (בלי מבחן).
שבוע טוב

למעלה