למה לשקר??

איזי בת

New member
למה לשקר?? ../images/Emo122.gif

לא אלאה אתכם בכל הסיפור אבל בקיצור ביום חמישי דיברתי עם חברה מהעבודה כששמעתי שהיא עוזבת לתפקיד טוב יותר, היא נשבעה לי שהכל שמועות והיום כשהגעתי הסתבר שהיא עזבה..... מהצהריים מנסה להבין למה ומה זה בעצם נתן לה? למה בעצם אנשים משקרים ואני לא מדברת על שקר שנועד להגן על האדם השני, הרי זה כמעט תמיד מתגלה בדרך זו או אחרת....

רק שיר

New member
היא אמרה לעצמה

ממילא אני עוזבת- אז לא אומר לה את האמת .
מי יודע למה אנשים משקרים, אולי חחש שלא יסתדר לה בסופו של תהליך, עין הרע, לשמור על פרופיל נמוך וכו'.

איזי בת

New member
זה מה שחשבתי בהתחלה אבל...

היא כבר ידעה שעוזבת, כנראה באמת פחדה מעין הרע.... בחיים לא אבין את זה (אולי כי אני מספרת הכל בלי בעיה)......

א ש לי

New member
עיזבי למה הם משקרים.

את מבינה שאת יכולת להיות הם:) יש לי בעבודה מישהי שתמיד מאוד מרירה, לעולם לא מחייכת אוי כמה שזה נורא, זה הגניב אותי, נירגעתי שניזכרתי במשפט הנחמד הזה ש...שיווו האישה ההיא יכולה הייתה להיות אני:)

felka

New member
אולי פשוט תשאלי אותה למה זה היה

חשוב להסתיר ממך ? מאיפה כל הרצון והדרישה לזכות לדעת הכל. אולי היו לה סיבות.... אנחנו כל כך אוהבים לדעת הכל להרגיש שייכים ולהכנס לחיים של אנשים אחרים. לנו זה נראה אולי לגיטימי אבל לפעמים זה מיותר. אני לא הייתי קורא לזה שקר ... אולי ניסיון למדר אותך זמנית מלדעת. בשקר משתמשים כאשר הסיכוי להחשף לאמת היא קטנה עד לא קיימת. פה היה לה די ברור שתדעי

איזי בת

New member
זה לא כזה חשוב בעצם....

זו רק הייתה דוגמא.... להגיד "מאיפה כל הרצון והדרישה לזכות לדעת הכל" או "אנחנו כל כך אוהבים לדעת הכל להרגיש שייכים ולהכנס לחיים של אנשים אחרים" נראה לי קצת כהיסחפות זה לא ששאלתי אותה עם מי היא נכנסת למיטה..... במקרה הכי גרוע הייתי שמחה בשבילה שמצאה מקום אחר..... .

felka

New member
תשימי לב שעוד פעם את מחליטה

איפה הגבולות. אולי הפעם היה חשוב לה למדר מסיבה כלשהי..... אני תמיד מנסה לתת לאנשים להחליט מה אני אמור לדעת ותדעי לך אנשים מספרים לי הרבה מרצונם

איזי בת

New member
לא מחליטה שום דבר רק מנסה להבין

ברור לי שהיתה לה סיבה לשקר.... מנסה להבין את הסיבה שלה..... שוב חוזרת זה לא כ"כ משמעותי כל הסיפור רק ניסיתי להבין מאיפה זה נובע, מה גורם למישהי לבלף בשטות כזו (הרי למחרת האמת התגלתה).....

felka

New member
אני רק מנסה להסביר לך שזה לא היה שקר

היא פשוט רצתה להסתיר ממך משהו... כמו שמנסים להסתיר ממתקים מילדים

אולי זה ישמע קצת הזוי

אבל אני מוצא הבדל בין לשקר לבין לא לומר את האמת-או את כל האמת... לדעתי כאן היא לא אמרה את כל האמת :) יחי ההבדל הקטן מבחינתי לפחות.

איזי בת

New member
היא אמרה שהיא לא עוזבת

ועזבה יום אחרי..... איפה היא לא אמרה את כל האמת?

שקר זה שקר

לא לומר את האמת - או לא לומר את כל האמת - זה שקר. כי הצד השני, הזה שמגלה שלא אמרו לו, מרגיש ששיקרו לו. גם אם יש הבדל, זה לא הופך את השקר למשהו אחר (איך היית קורא לזה? חצי-אמת?...)

זה בדיוק

ההבדל הדק לדעתי בין שקר לאי-אמירת אמת לילדים שלך את מספרת את כל האמת ורק את האמת?

לא אמרתי שלעולם לא משקרת

לדעתי השקר לא תמיד דבר שלילי - לרוב כן, אבל לא תמיד. אגב לילד משתדלת להגיד את האמת. לא הצלחתי להזכר באף מקרה ששיקרתי לו...

משתדלת

גם אני משתדל :) וכל עוד לא מדובר על שקרן פתולוגי, אלא על אי אמירת אמת במקרים מסויימים כי הנסיבות מאלצות אותנו לכך, לפעמים זה בסדר

כמו שכתבו פה, שקר הוא שקר, אבל-

יכול להיות שהיו לה סיבות לא לענות לך בכנות לגבי העזיבה שלה, לכי תדעי. דוגמה- אחרי שעזבתי את הבית, לא סיפרתי בעבודה מיד שאני גרה אצל אמא שלי, וכל פעם שראו אותי בהסעות נוסעת לעיר של אמא שלי, תמיד היה לי תירוץ בשלוף. למה שיקרתי? כי לא התאים לי באותו זמן שכולם ידעו שאני בתקופת משבר, שעזבתי את הבית ועברתי לגור אצל אמא שלי. קורה. אני לא בעד שקרים בכלל, אבל לפעמים יש מקרים שהרבה יותר נוח לא להגיד את האמת ואת לא יכולה לדעת, אלא אם תשאלי אותה, אם זה כ"כ מציק לך.

jooch

New member
אנחנו לא באמת יודעים מה עבר לה בראשון...

יש 1001 סיבות. ואני גם לא רואה את זה בתור שקר, יש דברים שלא נעים ולא ממש מחתשק לשוחח עליהם לכן "השקר" הזה מגיע. שיהיה לה רק בריאות ואושר.

למעלה