למה לצפות מאימון?

אדם 08

New member
למה לצפות מאימון?

איך אני יודע אם אני מתאים לאימון
או שבכלל טיפול פסיכלוגי מתאים למצבי?

מהו המספר הסביר של פגישות כדי לחוש בשינוי?
אני מבין שמקבל האימון מחליט כמה אימונים לעשות וכמה זמן להתאמן
ובכל זאת - האם אימון יכול להמשך שנים? האם מאמן יכול לטעון שלא השיג את המטרות כי היו רק 15 מפגשים?

האם אימון הוא נקודתי או אפשר לפתור כמה נושאים בו"ז?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה אפשר להשיג באימון

איש יקר,
לא סיפרת על עצמך שום דבר שמאפשר להתייחס לשאלה אם אתה מתאים לאימון או לא.
באופן כללי - קל יותר לעבוד באימון על מטרות ממוקדות - שינוי הרגלים, שיפור בטחון עצמי, שינוי בדפוס יחסים וכמובן מטרות ספציפיות כמו קידום עסק, מיקוד, ראיונות עבודה וכו'.
אימון יכול להיות גם מעמיק מאוד ולאפשר שינוי באופנים בהם אתה תופס את עצמך ובתחושת היכולת.
המקרים בהם אימון אינו מתאים בעיני הם בדרך כלל סביב מקומות בהן האישיות תקועה עמוק בדפוס שדורש עבודה ארוכת טווח ומעמיקה הרבה יותר. מצבים של דיכאון בהם אין כוחות לפעולה או דפוסים של תלות והאשמה שבהם האדם נוטה להאשים החוצה במקום לקחת על עצמו את האחריות לשינוי.

מניסיוני, שינוי מתחיל באימון די מהר - תוך 3-4 פגישות אנשים מתחילים בתהליך (וכמובן לא מסיימים אותו). לפעמים אימון יכול להסתיים אחרי מספר פגישות קטן ולפעמים דרושות יותר פגישות, כאשר הממוצע הוא בעיני בסביבות ה-12-16 פגישות לעבודה אפקטיבית. ככל שיש יותר נושאים לאימון כך דרוש לו יותר זמן. אם עובדים למשל גם על בטחון עצמי, גם על זוגיות וגם על יחסים בעבודה, יש צורך ביותר פגישות כדי לכסות כל אחד מהנושאים. לשאלתך - אפשר ונכון לטפל בכמה נושאים בו זמנית, אך צריך לזכור שזה לוקח את הזמן שלו, אין קיצורי דרך.
אימון יכול גם להמשך שנים - אם אתה מרגיש שיש כל הזמן עבודה ושינוי. יש לנו כבני אדם לא מעט נושאים לעבוד עליהם.

נראה לי שהשאלה העיקרית חוזרת אליך: האם אתה מרגיש שלא חל שינוי ב-15 המפגשים שקיימת? או שיש שינוי ועבודה אבל היא לא הסתיימה?
אם אין שינוי בעיניך עד כה, משהו מאוד מפוספס באימון - או בציפיות שלך.
אם יש שינוי שאתה מרוצה ממנו, רק שהיית מצפה שזה כבר יסתיים - לא תמיד השינויים קורים לפי התוכנית שלנו. יש שינויים שלוקחים זמן, וכדאי מאוד לתת להם את הזמן הזה כדי לקרות.

מקווה שעזרתי, אתה מוזמן לספר יותר על התהליך שעברת ומטרות האימון ונוכל להתייחס באופן אישי יותר.

ordanco

New member
מה ניתן לצפות מאימון

שלום אדם,
ניתן לצפות לתוצאות בזמן קצר
לפעמים מתאים טיפול פסיכולוגי ולא אימון

3-4 פגישות וצפוי לראות שינוי ראשוני

15 פגישות ללא שינוי זה לא לענין

אימון חכם נוגע בנקודה אחת שמשפיע על תחומים אחרים,
בזכות המיקוד ניתן להגיע לתוצאות מהירות תוך השפעה על מספר תחומי חיים
בהצלחה,
אורן

CIsaac

New member
כמה זמן מתאמן שחקן?

שלום לך, מעבר להסבר המפורט שכתבה ענבל, כמעט שאין צורך להוסיף. לכן לא אוסיף. אשתף אותך במחשבה שלי בהקשר של השאלה שלך. בכל תלוי האימון הקלאסיים, בין אם זה ספורט תחרותי, ״חובבני״, שח, תחרויות ידע ועוד, המשתתף מתאמן, נקודה. האימון אינו מסתיים כאשר המשתתף משיג את מטרתו. איך אני רואה את החיים שלי? כמשחק כדורגל? משחק טניס? נראה לי שזה לא משנה - גם אם זה ללא מאמן - אני לא מפסיק להתאמן. נקודה למחשבה תצליח איציק

צריך לבנות מבנה שאפשר להמשיך

שלום לך,

אתה נוגע בנקודה משמעותית.
מצד אחד - לרובנו יהיה טוב להמשיך להתאמן רוב חיינו. כך נמשיך להתקדם.
ומצד שני - הפורמט הרגיל של תשלום של כמה מאות ש"ח מדי שבוע יקר מדי (או לא נמצא בסדר העדיפויות) לחלק מהאנשים.
ולכן צריך לבנות מבנה אחר, שיאפשר להמשיך להתאמן/לעבוד/לשחק כל הזמן, בלי לשלם את הסכום היקר מדי.

יש סוגים רבים של עבודה קבוצתית שכוללים בתוכם המשך עבודה מוזל או חינמי, כאסיסטנט/מתלמד/מסייע/מתנדב.
יש טכניקות של שיחה שלומדים בקורס ואז יכולים להמשיך ולתרגל אותן שנים בחינם, באופן הדדי עם אנשים שמכירים את השיטה ("התמקדות", "יעוץ הדדי" ועוד). זה לא אימון אך זו שיחה נהדרת שדומה לאימון בתוצאות שלה.
אפשר לבנות זוג, שלישיה או רביעיה של חברים/מכרים עם אינטרס דומה שנפגשים/מדברים בקביעות (מדי שבוע, נניח, או מדי שבועיים) ומקדישים זמן לכל אחד כדי לשתף ולחזק.
אפשר לעבוד עם מאמן מתחיל שגובה מעט או כלל לא, אם הנושא מתאים.

העיקר - להמשיך. לא להתייאש. התמדה היא סוד גדול של הצלחה.

תבוא ללא ציפיות!

אדם שלום,

נסה לבוא לאימון ללא ציפיות!
פשוט תבוא ותהיה, תראה מה יקרה.

אימון יכול להיות בין 2 פגישות ועד 15 פגישות.
מאמן טוב ידע אם אתה מתאים להיות מתאמן או לעבור טיפול פסיכולוגי.

מאמן טוב גם ידע להיות לצידך גם שנים מעבר לתהליך האימון ולהיות לשרותך.

מאמן לא יודע על מה מהתאמן מגיע לו ועם המתאמן הם מגלים האם הם מתמקדים במשהו נקודתי או שהם יקיפו מגוון של תחומי חיים.
בדרך כלל יכול להיות ששינוי בתחום אחד של החיים ישפיע על השאר.

לגבי עלות, ישנם מאמנים שנמצאים בשלב הפרקטיקום ואצלם העלות נמוכה וסימלית.

שיהיה לך בהצלחה ונשמח לעדכון.

אימון לעומת טיפול פסיכולוגי

אני מצטרפת לחלק מחברי - אימון אמור להימשך כ- 12 מפגשים. כשמגיעים לאימון יושבים עם המאמן ומחליטים על הצבת מטרה מוגדרת . שוב כפי שחברי אמרו :מטרה מוגדרת עם מאמן טוב תשפיע על תחומים נוספים בחיים ותשפר גם אותם. אתה צריך להגדיר מה המטרה שלך (כמובן בעזרת המאמן) ומשם להמשיך ליעדים שיובילו למטרה. מהר מאד -תיראה כיצד המטרה שבחרת מופיע בתחומים נוספים בחיים ותתחיל לחוש בשנוי כבר מהמפגש השלישי או הרביעי.
טיפול פסיכולוגי הוא טיפול ארוך ושם עולים נושאים רבים מן העבר- הילדות, הבית, בית הספר, הורים , חברה וכל התהליכים שעברת עד היום. מאמן טוב יוכל לזהות ולאמר לך כבר בפגישה הראשונה או השניה אם התהליך שאתה מעוניין לעבור מתאים לאימון או לטיפול פסיכולוגי
האימון כאמור ממוקד מטרה ועוסק בכיצד להגיע אליה בדרך שמתאימה לך- אותה אתה בונה יחד עם המאמן.
בהצלחה,
גבי

השאלה כמה המאמן כן

ואומר לך שתפסיק את האימון?

אם בגלל שאין התאמה
ואם בגלל שאתה צריך בעצם טיפול פסיכולוגי

אני מאמין שהרבה מאמנים מותחים קצת בגלל העניין הכלכלי. לא?

מאמן אמין

לדעתי כל מאמן צריך לאמר את דעתו האמיתית - זה מה שלמדנו! וזה גם מה שניראה לי נכון באופן אישי. מעבר לכך ניראה לי שגודל האחריות גדול מדי במידה וברור למאמן כי יתאים יותר טיפול פסיכוולוגי. או שלדעתו אין התאמה לאימון.
כמובן שאני לא יכולה לדבר בשם מאמנים אחרים ולהיות במקומם ואני מבינה את הדילמה שהצגת.
אני מאחלת לך שתמצא מאמן אמין וטוב שימשיך תהליך באמת לפי ההתאמה אליך.
בהצלחה,
גבי

אם רק היית יודע

איזה מצב לא פשוט זה לעבוד עם מתאמן שלא מתקדם.
לפעמים ההתקדמות איטית, אבל עקבית, יסודית, משמעותית. וזה נפלא.
אבל כשהאימון לא מתאים למתאמן - ואין התקדמות כלל - זה מצב מאוד, מאוד לא נוח גם למאמן.
אני לא חושבת שמאמנים רוצים להשאר במצב כזה.

למעשה רוב המאמנים יכלו להרויח הרבה, הרבה יותר במקצועות אחרים. לפחות בשנים הראשונות. וזה די הרבה שנים.
אנשים לא באמת נשארים באימון בשביל הכסף. אנחנו באמת רוצים לקדם אנשים. אחרת כל העסק לא היה עובד.

למעלה