לא, טבעה הראשוני והלא ראשוני
של המדינה היא להוות בית לעם היהודי, מקום שבו הוא יוכל להגדיר את עצמו, מי הוא כן ומי הוא לא, ההגדרה העצמית מטבעה מפלה לטובה את הלאום שרוצה להגדיר את עצמו. האי שיוויוניות הוא רק תוצר, אל תעוות את דברי. צרפת, בריטניה ובכלל כל מדינות אירופה הן מדינות לאום, העובדה שחלקם מנסות להפוך את עצמן למדינות כל אזרחיה, "מדינות רב תרבותיות" עושה להן נזק רב מאד ומעוררות מתחים שרק עולים כל הזמן, לעומת זאת, מדינות שהן קולוניות לשעבר כמו ארה"ב, קנדה ואוסטרליה הן מדינות מהגרים, מדינות כל אזרחיה שנוצרו יש מאין על חשבון העמים הילידים. הלאום שם הוא דבר שנוצר מלאכותית אחרי המדיה ואילו באירופה הלאום קדם למדינה, המדינה היא ביתו של הלאם שכבר היה שם. שום דימיון ולו הקלוש ביותר בין הציונות לאפרטהייד הדרום אפריקני ששם מיעוט לבן קולונאליסטי וכבש והשתלט על המדינה יצר הפרדה מלאכותית והפלה על בסיס צבע עור את השחורים. דרום אפריקה היא לא מדינת לאום, היא קולניה לשעבר, אף קולניה לשעבר היא מדינת לאום, אלא סוג של מדינת מהגרים, מדינה מרכזית, דרום אפריקה יכלה להיות מדינת לאום אך ורק של הלאום המקומי - השחורים. לקרוא לי גזען זו זילות המשג גזען ובריחה מדיון וטיעונים אינטילגנטים שכנראה אין לך, אני בעד שיוויון של זכויות הפרט, אני לא חושב שאני נעלה על שום קבוצה אתנית אחרת, האתיוניות בכלל לא משחקת תפקיד כאן, גם לא עליונות, לא כל אי שיוויון הוא בגלל שקבוצה אחת חושבת שהיא עליונה על קבוצה אחרת, לא כל אי שיוויון מקורו בגזענות או תסמין של גזענות.