למה למה ?

offnik971

New member
למה למה ?

למה הכדורגל באירופה התחיל להיות מגעיל ? שמתי לב שבליגה האנגלית לפחות כל הקבוצות משחקות 4-5-1 מגעיל ומשעמם , אם זכרוני אינו מטעה אותי הכדורגל באיטליה כבר מזמן משחקים 4-5-1 ואילו בספרד העייסק מתחיל לחלחל לשם עם ברצלונה וריאל ואולי אפילו עוד כמה קבוצות. משהו יכול להסביר לי למה זה קורה ? מתן

על מה אתה מדבר?

זה הגנתי לשחק עם סמואל אטו, רונלדיניו וג'ולי? לריאל מדריד יש את ראול, רונלדו, זידאן, פיגו ובקהאם שתמיד פותחים בהרכב כשהם כשירים + אואן ומוריינטס על הספסל. יובה ואינטר עולות קבוע עם שני חלוצים, גם מילאן (חוץ ממתי שהיא סובלת ממכת פציעות כמו עכשיו ששבצ'נקו אינזגהי ותומאסון פצועים ולמעשה החלוץ הכשיר היחיד שנשאר לה זה קרספו) ורומא מעלה במשחקים האחרורים מערך של 3-4-3 עם טוטי מונטלה וקסאנו בחוד את הליגה האנגלית אני לא ממש רואה כי אני לא מוכן לשלם לצ'רלטון את הסכומים שהם דורשים אבל אני יודע שבליגת האלופות בארסנל תמיד פותחים שני חלוצים (הנרי ורייס\ברגאמפ) ומנצ'סטר גם עולה קבוע עם ואן ניסטלרוי ורוני בהרכב (ולפעמים גם סמית')

offnik971

New member
אז ככה

נכון מאד שכביכול אטו,רונלדניו וג'ולי זה נראה התקפי על הנייר אבל בתכ'לס על המגרש הם ממקומים כ-4-5-1 ונכון שבריאל ראול,רונלדו,פיגו ושות' זה נראה התקפי אבל תכ'לס על הנייר זה עדיין 4-5-1 ושלא נדבר על יונייטד שמשחקת עם ווין רוני בתור קשר מאוחרי ואן ניסטלרוי ועל ארסנל שבמשחקים האחרונים שיצא לי לראות מתפקדת את הנרי/רייס לסירוגין בתור חלוץ ואת השני באחד האגפים שליונברג עובר לאמצע. גם ביובה ובאינטר (לפחות לפי המשחק האחרון של השתיים) היו הרבה פעמים שתכלס על המגרש זלאטן היה באמצע וזלייטה שיחק בצד שמאל שנדבד הגיע מאוחרי החלוץ. אפשר להשים לך שכמות השערים במחזור האחרון באנגליה הוא נמוך מאד יחסית , לא ככה ?

המממ....לא ממש

ריאל משחקת 4-5-1?????, לא נראה לי ראול ורונלדו (ואואן ומוריינטס) הם חלוצים לכל דבר, פיגו וזידאן הם קשרים תוקפים שעושים רק אבל רק התקפה (זאת אגב אחת הסיבות המרכזיות שריאל לא מצליחה בשנה וחצי האחרונות), בקהאם הוא כעיקרון הקשר האפור שעובד קשה בקישור למרות שתכלס גם הוא גלאקטיקו וגם הוא תוקף הרבה יותר מאשר מגן. הקבוצה היחידה מאלו שהזכרת שאולי משחקת עם חלוץ אחד זאת ברצלונה, אטו הוא החלוץ ורונלדיניו וג'ולי קצת מאחורה, וגם זה ברירת מחדל בגלל שהחלוץ השני לארסון גמר את העונה. בכ"מ בכל המשחקים העונה של ברסה שראיתי מאוד נהנתי מההתקפה שלה (חוץ ממחצית השניה המגעילה שלה במשחק האחרון מול גטאפה) ואם אני לא טועה לא היה משחק אחד שהיא לא הבקיע בו. במחזור האחרון אגב באנגליה הובקעו 25 שערים ב10 משחקים, כלומר ממוצא של 2.5 שערים למשחק שזה לא רע בכלל, בליגה האיטלקית הובקעו 2.3 שערים למשחק ובליגה הספרדית הובקעו 3.3 שערים למשחק!! לשם השוואה בליגת הישראלית יש ממוצא של 0.0000001 שערים למשחק.....

onda

New member
4-5-1..

אם רשום על הניר שהם משחקים 4-5-1 זה אומר שכול אחד עומד במקום שלו ולא זז? רונאלדיניו רשום קשר אבל בתאכלס הוא משחק איפו שבא לא.. עוד דבר.. זה שיש חלוץ אחד זה לא אומר שרק הוא בהתקפה, אתה יודע, יש גם כזה דבר קשרים שעושים התקפה..

למעלה