למה? למה? ל מ ה ???

למה? למה? ל מ ה ???

אני משתייכת לחוג החסידי הכללי ולא דוברי אידיש וכן חברותי. למה לעזזאל בנות מתארסות בגיל 17? תגדלו קצת, תסיימו תיכון, תתבגרו? לאן רצים? מיילא תתארסו אבל אל תלחיצו! אני מוצאת את עצמי במצב שאני דואגת כמו רווקה בת 28 ומבקשת מההורים לשמע לי שידוכים למרות שעוד לא מלאו לי 18 ואני בכלל לא בשלה להתחתן עכשיו, אבל הלחץ הזה זה לא נורמלי... (הודעה זו נכתבה לאחר שחברתי בת ה-17.5 התארסה כאשר היא בשידוכים מגיל 16 והיא לא חריגה. וזה למרות שלא מדובר בחסידיות פנאטיות או בחוגים הירושלמיים) ל מ ה?

לא . היא לא ברסלב

היא אמנם התחילה לשמע מגיל 16 אבל היתה שנה וחצי בשידוכים.. בנות אחרות מתארסות גם בגיל הזה אבל התחילו לשמע רק לא מזמן... וכך גיל 17.5 נהפך לגיל ממוצע להתארס בו. מלחיץ, לא?

האמת היא שאני באופן אישי מאוד מבינה אותך

היתה לי חברה חברה טובה מאוד בבית הספר. היתה לנו חברה לכיתה שהתחתנה בת 17 בערך. אנחנו הרגשנו מאוד לחוצות ועשינו הסכם שאנחנו לא מתחילות לשמוע לשידוכים בשנים הקרובות, מכיוון שאנחנו לא בשלות עדיין. ילדות נו... עדיין, יש כאלה שמרגישות מוכנות לזה. שמגיל קטן עזרו בכל דבר בבית עם האחים הקטנים שלהם. אני מכירה נערה צעירה בשכונה, שנה ראשונה בסמינר. יש לה 8 אחים ואחיות מתחתיה. היא הבכורה. היא עושה הכל בבית, בזמנה בפנוי. לשבת היא גם עוזרת בבישולים. לוקחת את הקטנות לרופאים. למעשה היא כבר אמא מגיל צעיר. היא רואה בהקמת משפחה בגיל צעיר כהמשך טבעי.

באמת למה?

אל תלחצי ואל תישטתי כמו חברותייך! זה הדבר הכי לא בריא (מכל הבחינות!) להתחתן בגיל ככ צעיר.. דוקא כפי שאני יודעת כל החסידויות מתחתנות בגיל הזה חוץ מחבד.. אצלנו זה לא מקובל ומגנים את זה בתוקף.. קחי נשימה עמוקה ותחשבי רציונלי.. בהצלחה מותק :)

דיתIש

New member
באמת למה../images/Emo35.gif

זו בחירה שלך.. למה את בלחץ? אם את מחליטה שאת לא רוצה עדיין להתחתן ולא בשלה, למה את ככ בלחץ?? כנראה את כן רוצה. ההחלטה אם להלחץ או לא היא שלך ב-ל-ב-ד. אני התחתנתי בגיל 24 פלוס פלוס ומעולם לא הייתי בלחץ למרות שרוב חברותי סביבי כבר היו עם בטנים הריוניות.. אדרבא, אני חושבת שזה מאד מבגר, קודם לסיים סמינר, לצאת מהמסגרת שעטפה אותך ועשתה אותך תמימה (כן, המסגרת הסמינרית היא מאד מגוננת ושומרת! ) להכיר את העולם- במובן של למצוא עבודה, להשתפשף קצת בעולם הרחב (לא במובן של להפתח לעולם החילוני.. זה לא נחשב מבחינתי עולם רחב, אני מרחמת על החילונים שהם ככה, וכל יום מודה לקב"ה ששם אותי וגידל אותי במשפחה חרדית) להכיר מושגים, להכיר בדיוק את הטעם שלך בדברים שעד היום קבעו לך. למה את בלחץ? תשאלי את עצמך.. ואם מפעילים עליך לחץ את יכולה להעיף את זה ממך. הכל תלוי רק בך. (תאמת, את נשמעת לי די נואשת, ולא אתפלא אם תבשרי עוד כמה זמן שבסוף התארסת ..)

אני שואלת למה שונה... למה? את צריכה

להלחיץ את עצמך בגלל החברה??? ועוד שאת מודעת לזה שאת לא מוכנה? אז למה? זה שיש כאלה שכך נוהגים אז בסדר שיעשו מה שהם חושבים אבל את מודעת למצב/מוכנות שלך לנישואין אז לאן את רצה ונלחצת? תהני מהחיים תפסיקו להתנהל כמו השכנים/הרחוב... לכי לפי מה ומי שאת. אל יאוש! בהצלחה!

למעלה