למה לי?

למה לי?

אולי השאלה תישמע בגישה תוקפנית אבל היא ממש לא... למה דווקא מאמן אישי? אני כרגע בן 23 הגעתי להחלטה מסויימת מה אני רוצה לעשות בחיי אני יודע שיהיה לי מאוד קשה להגיע למטרה שלי ואפילו אני לא יודע איפה להתחיל אבל למה דווקא מאמן אישי? מה זה יתן לי? האם יהיו לי הבטחות לתוצאות? האם הוא ילווה אותי לאורך כל הדרך? ויש לי עוד מיליון שאלות שיצוצו בטוח בהמשך.... אני אשמח לשמוע תגובות. ניר.

אולי נקח צעד אחורה

למה אתה בכלל שואל? בעיקר את עצמך אני מתכוון? מה גורם לך לראות שמאמן אישי זו בכלל אופציה עבורך? (אני משער שכך אחרת לא הייתה שאלה)

בשביל להגיע למטרה

שלי אני יצטרך עזרה חיצונית, תמיד היה לי את החלום להיות איש עסקים אין לי שום דרך לרכוש ידע חוץ מלעבור קורסים או להיעזר במאמן אישי. ניר.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מהי המטרה?

כדי לענות אם אכן אימון אישי הוא המענה הטוב ביותר, האם תוכל לספר לנו יותר על החלום שאתה רוצה להגשים? איש עסקים באיזה תחום? איזה גודל של עסקים? בתור איש עסקים - מה הכי תרצה לעשות? ספר גם - איזה ידע נדרש לדעתך כדי להגשים את החלום הזה? האם לימודים אקדמיים? על אילו קורסים אתה חושב? השאלות חשובות כי מאמן אישי הוא לא הפתרון להכל. אם עליך לרכוש ידע למשל בתחום של מנהל עסקים - תצא נשכר מללמוד את התחום באופן רציני. כאשר יהיה לך ידע, מאמן יוכל לעזור לך (אם תצטרך), להתמקד ולהתגבר על מכשולים.

טוב...

המטרה שלי כמו שהזכרתי כבר היא בראש ובראשונה להיות אדון לעצמי, זה אומר להיות איש עסקים שדואג להכנסותיו. באיזה תחום? אין לי כיוון ממשי ואני גם לא יודע במה אני יוכל להתמחות בעיקר, מבחינתי להתחיל בעסק קטן, להבין את הרעיון ותמיד לשאוף לאן לגדול ובמה אפשר ליעל את העסקים. אני מאמין שכל מידע שקשור לעניין העסקים יעזור לי אם זה מקורסים ואם זה מלימודים אקדמאיים, אני משתדל להימנע מלימודים אקדמאיים ומעדיף להתמקד בכיוון של קורסים של יזמות. ניר.

אני מבין

שהחלום שלך הוא להיות איש עסקים אני מבין שאתה מאמין שהדרך היחידה שלך לרכוש ידע תהיה האמצעות קורסים ומאמן אישי, אני מבין גם שאתה מאמין שעל מנת לממש את המטרה שלך תצטרך עזרה חיצונית, ובכל זאת אתה שואל בהודעתך הראשונה "למה דווקא מאמן אישי?" התשובה לשאלה זו היא לגמרי לא דווקא, אימון אישי הוא כלי ודרך, וידוע הוא שדרכים שונות עשויות להוביל לאותו המקום, על כל אחד לבחור את הדרך שמתאימה לו. איך אתה יודע אם דבר מה מתאים לך? בנוסף שאלת "מה זה יתן לי?" ובכן, באימון תווכח בקיומן של היכולות שלך להגשים את החלומות שלך וליצור את המציאות שאתה שואף אליה. אתה שואל "האם יהיו לי הבטחות לתוצאות?" הבטחות יהיו לך בשפע, אך האם אתה חפץ בהבטחות או בתוצאות? אם אתה חפץ בתוצאות אני מציע לך לחשוב על ניסוח חדש לשאלה. שאלת "האם הוא ילווה אותי לאורך כל הדרך?" ברור שאינני יודע מכיוון שאינני יודע מהי כל הדרך, ואני מהמר שאפילו אתה אינך יודע מהי כל הדרך ועוד פחות מכך האם ליווי של מקצת הדרך יהיה בעל התועלת הגדולה יותר.

האלי

New member
כי יש לך מטרה שאתה רוצה להגיע אליה

ואתה אומר שיהיה לך קשה מאד להגיע אליה, שאתה אפילו לא יודע איפה להתחיל... לא כדאי היה, לדעתך, שמישהו יהיה איתך לאורך הדרך הזו? מאמן אישי טוב יוכל לעזור לך למצוא את דרכך ולצעוד אל המטרה שהצבת לעצמך.

ופה בדיוק

מתעוררת הבעיה שלי, איך מתבצע התהליך? תהליך של כמה זמן זה? האם להתחיל את התהליך עכשיו? ו

האלי

New member
כמו שענתה לך ענבל

התהליך מתחיל מהגדרת והבהרת המטרה אליה אתה רוצה להגיע. לפעמים בזה מסתיים התהליך. המשך התהליך הוא במציאת הדרך שהכי מתאימה לך להגיע למטרה שסימנת לעצמך (שני השלבים האלו על פי הנסיון שלי לא אורכים יותר משלושה חודשים עד חצי שנה). אם אחר כך אתה רוצה ליווי של המאמן שלך כשאתה צועד לקראת המטרה זה ייקח את כל הזמן שבו תרגיש ששווה לך להחזיק את המאמן שמלווה אותך. בשום מקרה מאמן אישי אינו מקור לידע מקצועי כזה או אחר. תפקיד המאמן הוא לעזור לך להתמקד במטרות שאתה מציב לעצמך ובמציאת הדרך הכי טובה בשבילך להשיג אותן.

האמת היא שאתה לא צריך!!

לכל אדם יש את דרכו המיוחדת בעולם. כל אדם, במודע או שלא במודע שם לעצמו יעד ומטרה או לפחות חלום אליו הוא שואף להגיע. יש אנשים שחייבים לעשות את הדרך לבד, בעצמם. יש מי שלומדים מספרים, יש מי שבוחרים לקחת על עצמם עול תורה ומצוות ועושים תמיד כמצוות הרב יש מי שבוחרים מסגרת חיצונית כזאת או אחרת שתתווה להם את דרכם. ויש מי שמעדיפים ללמוד מאחרים, להיעזר, ולקחת לעצמם את מה שמתאים להם. אז קודם כל אתה יכול להחליט שבכל מחיר, אתה הולך בדרך שלך לבדך. במקרה כזה, אתה ממש לא צריך מאמן. אתה גם יכול להחליט שאתה רוצה הדרכה או לפחות ליווי - זה בודאי קל יותר כשמישהו עוזר לך לשאת את המשקל. מניסיון, זה מקצר את הדרך וחוסך הרבה כאב. אם החלטת שאתה רוצה הדרכה או ליווי, אתה צריך להחליט איזה סוג של ... יש מורים יש מאמנים יש מטפלים יש פסיכולוגים. לכל מקצוע יש את מאפייניו המיוחדים, ובתוך כל מקצוע כזה יש מגוון רחב של העוסקים בו ולכל אחד אופי, כריזמה, רקע ודרך עבודה שמאפיינים אותו. אז... מה אתה רוצה? תגדיר את הצרכים שלך ולך לחפש את האדם שמתאים שייספק לך אותם. למה הדגשתי אדם? כי המקצוע פחות חשוב. אם אתה רוצה עזרה, מצא את האדם שאתה מתחבר אליו ושאתה יכול ללמוד ממנו ולקדם את עצמך אל מטרותיך. אגב, אם מישהו מבטיח לך תוצאות מובטחות - אל תאמין! רק אתה אחראי על חייך ועל התוצאות שתפיק מהליווי, מהאימון, מהטיפול או מהלמידה. בהצלחה!

הבעיה העיקרית

היא החלטה במי להיעזר, אני בטוח ישתמש במקור חיצוני לעזרה אם זה קורסים, מורים, מכרים או מאמן איישי פשוט אני לא יודע מה יתן לי את מירב התועלת. ניר.

coach miriam

New member
ציינת הרבה אפשרויות

שעומדות לרשותך: קורסים, מורים, מכרים, מאמן אישי, נראה לי שכל דרך שתבחר להתחיל בה תוביל אותך אל המטרה שלך . אולי הבחירה שלך תהיה משולבת אולי אם תפנה למאמן אישי תמצא בדרך החקירה שתעשה שאתה זקוק לקורס מקצועי, אולי אם תבחר קורס מקצועי תראה שזה לא מספיק ואתה זקוק גם לאימון אישי או להדרכה מסוג אחר. ודבר נוסף הוא שהבחירה שלך יכולה להשתנות כשאתה מתקדם אם המטרה שלך ברורה לך אולי תעשה רשימה של כל האמצעים שעומדים לרשותך להשיג אותה ותבדוק את היחסים ביניהם , אולי תבחר להתחיל במה שיותר קל לך להשיג בשלב ראשון וכשתצא לדרך תראה מה הצרכים שלך הלאה. בהצלחה.

......

הבעיה שלפעמים אני עסוק ביותר מידי לחשוב מה אני מפסיד בעצם בדרך הראשונה שאני בוחר את הדרך השנייה.

כתבת שורה וחצי

ואני עפתי לי בראשי לדיונים פילוסופיים עמוקים. זה עוד לפני שכתבתי לך אפילו מילה
אז אני קוראת את עצמי לסדר ואנסה להעביר לך את כל התורה על רגל אחת. אתה מחפש "מה יתן לך את מירב התועלת" והתשובה היא: שום דבר!! "מה" זה עניין אקדמי. שינוי הוא לא... שינוי הוא תהליך מורכב שיש בו הרבה מאוד מעורבות רגשית (אם כי לא רק...) יותר מזה, אנשים רבים היום מחזיקים יותר מכובע אחד (אני למשל: נטורופתית, מורה ליוגה, מאמנת. ויש כאן עוד אנשים כמוני עם יותר מכובע אחד) האם יש הבדל בלמידה שלך ממני אם תגיע אלי לשעור יוגה או מדיטציה, או אם תגיע לטיפול בגב תפוס, או לאימון? הדרך (ה "מה") אולי תהיה שונה אבל בסופו של דבר, מאחורי הכל עומדת אני. וה "אני" הזה הוא אותו הדבר. האם זה משנה אם אכלת את הבצל פרוס בתוך הכריך, חתוך בתוך הסלט או מוחבא בתוך תבשיל? מה שחשוב זה שהבצל שם. כיוון אחר הוא לשאול: "מי יתן לך את מירב התועלת" זה קרוב יותר. אבל גם כאן התשובה הראשונה שעולה לי היא: אתה!! וגם זה לא מה שרצית לשמוע..... ושוב, כי אין זה משנה כלל מה מאמן / מדריך / מורה / מטפל יחשוב שהוא נותן לך, בשורה התחתונה מה שחשוב זה מה שאתה תדע לקבל ממנו. ולפעמים הלמידה היא על דרך השלילה: OK, ככה זה לא נכון בשבילי! אז אני אעשה זאת אחרת.... ובאנלוגיה של הבצל, מה שחשוב זו היכולת של הגוף שלך להפיק מהבצל את מה שהוא צריך. אמרת: "את המירב" מכאן אני שומעת רצון לקבל תמורה מכסימלית לכסף שאתה משלם. ובא לי הפסוק של חכמינו: "תפסת מרובה - לא תפסת" מה שדרוש לך עכשיו זה מעט שיניע אותך לכיוון המטרה שלך בצורה הנכונה ביותר. ואם זה מה שתקח - זה המון! ובאנלוגיה של הבצל: האם הרבה בצל זה יותר טוב? אני אישית מעדיפה אותו בכמות אופטימלית לטעם שלי
אז תבחן היטב מה נחוץ לך עכשיו: ידע? ליווי? הדרכה? חיזוק והעצמה? ואז תברר ממי הכי מתאים לך לקבל את זה. ומתוך ניסיון החיים: אנשים רבים משלמים המון כדי להגיע לפרופסורים מפורסמים ומנהלי מחלקות. פרופסורים אלו עמוסים, שחוקים, וכיון שהם כבר יודעים, מפספסים פעמים רבות פרטים קטנים. לרוב גם היחס שלהם פחות נעים, לא אמפטי. פעמים רבות אדם יקבל יותר אצל הרופא המתלמד שבאמת אכפת לו ושהוא שם לב לכל פרט כי הוא בתהליך של למידה. ועוד משהו: אתה מחפש תשובה אחת. לא בטוח שאתה צריך אדם אחד שילווה אותך את כל הדרך. יש אנשים שהולכים על הדרך ונעזרים בכל פעם במישהו אחר שנקרה בדרכם. אז אולי התשובה שלך נמצאת בסוגים שונים של מדריכים ומורים שיכולים לפעמים להיות בו זמנית. למשל: לקחת קורס (מורה) ולעבוד עם מאמן או מטפל. ואם בעסקים עסקינן, אז אפשא לעבוד במקביל עם יועץ עסקי, ללמוד בקורס שנותנן מיומנויות עיסקיות ולעבוד עם מטפל. האפשרויות רבות מאוד. ולכן, התשובה לשאלה שלך נמצאת אצלך. אתה יודע מה אתה צריך ומשום מה רוצה לקבל על כך חיזוקים מבחוץ. סמוך עליך! צא לדרך עם מה שיש והזמן מהיקום שישלח לך את המלווים המתאימים בכל שלב. זרימה, אומץ ואמונה בעצמך - אלו הכלים שנחוצים לך עכשיו, אתה יכול לקחת מאמן שיעזור לך לעשות את מה שכתבתי

את די צודקת

העניין הוא כזה, יש לי את המטרה העיקרית שלי מול העיניים ואני יודע בדיוק לאן אני רוצה להגיע... העניין הוא שאין לי מספיק ידע בשביל זה, אין לי מספיק ביטחון בשביל זה והדבר הכי גרוע שלמרות שרוב הזמן אני די מאמין שאני יוכל להשיג את המטרה לפעמים אני מנפץ לי את הבועה ואומר זה רחוק מידי בשביל להיות אפשרי. נ.ב אני מצטער שאני רושם 2 שורות בכל פעם ואת מתפרקת על המקלדת

bridges

New member
האם יש לך מטרה עיקרית?

היי נירקו, קראתי את כל ההתכתבות שלך ולצערי לא הבנתי מה המטרה העיקרית שלך. מה זה אומר לך להיות אדון לעצמך? איזה עסק אתה רוצה להקים? איזה איש עסקים אתה רוצה להיות? עכשיו, אני אסביר לך מאוד בקצרה מה זה אימון (לפחות איך שאני מכיר את התחום). אני לא יכול לתאר לך משהו אחר ולהשוות משום שאני לא מכיר את התחומים האחרים טוב כמו אימון - אתה תדרש לעשות את ההשוואה כשיגיע הזמן לבחור. אימון מתחיל בבניית המטרות באופן מדוייק. דיון ממוקד ועמוק על מה שאתה רוצה לעשות ולהיות בעוד מספר שנים. מהו הייעוד שלך ומה יהיה הייחוד שלך. אח"כ אתה קובע יעדים ספציפיים ומדידים. הם יכולים להיות יעדים כספיים (מחזור, רווחים ו/או שכר) ויכולים להיות יעדים אחרים. אבל הם יהיו יעדים שניתן למדוד אותם. ואז תבנה תוכנית פעולה שכוללת יעדי ביניים. אם תבצע אותה תגיע ליעדים הסופיים שלך וגם למטרות שלך. בדרך תדון בחסמים שעלולים למנוע ממך להגיע לתוצאות, איך לפתור אותם וגם זה ייכנס לתוכנית הפעולה (יכול להיות שהפתרון לחסמים האלה יהיה לעשות השתלמות, ללמוד תחום, ללכת לייעוץ או טיפול). תהליך אימון כזה לוקח בסביבות 12 מפגשים שבועיים וכולל משימות בין המפגשים. בהצלחה, רונן

קצת תשובות והבהרה...

אני תמיד קיבלתי חינוך בבית שצריך להסתפק במה שיש, אני לא אומר שחס וחלילה היה חסר לנו משהו. הוריי תמיד דאגו שיהיה הכל גם בתקופות קשות וכך גדלנו אני אחיי ואחיותיי... כנראה שאני גדלתי קצת שונה, תמיד היה לי את הרצון להיות שונה תמיד היה לי את הרעב לכסף ואת הרצון לחיות באידיאל שלא חסר לי כסף, אולי מבחינתם הרבה כסף זו מילה גסה אבל אני תמיד חשקתי וחושק להגיע לאידיאל ולהיות מבוסס כלכלית. אני לא רוצה להיות ביל גייטס השני (טוב אולי דווקא כן) אבל אני כן קוצה להיות מבוסס כלכלית שבעתיד לא יחסר כלום לי ולשמשפחתי. זו בעצם המטרה העיקרית שלי ואני מוכן להקריב כל דבר בגבולות החוק בשביל להגיע אליה. אני מקווה שאני לא נשמע כמו בן אדם שטחי שכל מה שהוא רוצה זה כסף אבל בחיינו היום כסף נותן הרבה ואני לא מוכן להיות עוד משפחה שסוגרת את החודש בקושי.

bridges

New member
כסף זה מטרה לגטימית אבל...

במטרה "כסף" אין פתח לפעולה. וזה בדיוק מה שקורה לך כרגע. אתה לא יודע איך לפעול. מה הכיוון. הדרך למצוא פתח לפעולה היא בלראות מה כסף מסמל עבורך. כסף הוא תוצאה של משהו או אמצעי למשהו. אתה כבר כתבת שכסף הוא אמצעי לתת בטחון למשפחה שלך. תסתכל עוד על מה משמעות הכסף עבורך. על זה בדיוק דנים באימון כאשר מחפשים את המטרה שתאפשר לך לפעול. בהצלחה, רונן

למעלה