למה לי לקחת ללב?

shoosh101

New member
למה לי לקחת ללב?

למה לי לקחת ללב? יש לי דברים חדשים בראש יש לי דימיון שעוזר לפעמים לשכוח... אתן בטח מכירות את השיר הזה. הוא מתנגן לי בראש כל היום, בעקבות שרשור שרץ ביומיים האחרונים בפורום פוריות (אני עוד שם. לא בטיפולים כרגע, אבל חושבת כבר לקפוץ שוב למים הסוערים ההם). הנושא נפיץ - הריון רב עוברים, מישהי שם כתבה שהיא מייחלת לתאומים ואיך אפשר לשכנע את הרופא להחזיר יותר עוברים וכו'. יש שם שרשורים כאלה מדי פעם, וכן, הרבה פעמים זה מעורר ויכוח. לא תמיד אני מתערבת. לא תמיד יש לי כוח. אבל בד"כ כן, קשה לי להתעלם ולא להביא בפני מישהי חסרת ניסיון את העובדות היותר עצובות לגבי הריונות כאלה. ולרוב זה מתקבל בהבנה, לא תמיד בהסכמה, וזה בסדר. אבל הפעם היו שם המון אנרגיות רעות, מעבר לזה שנראה שאיזו "טרולית" מלבה שם את הלהבות (כי על אנשים כאלה באמת אין לי זמן לבזבז), היה שם משהו מזלזל. היו שם טענות שאנחנו (אלה שמתריעות על הסכנות, אלה שעברו על בשרן את האובדן) סתם מגזימות, או סתם מפחידות, או אפילו חצופות בכך שאנחנו מזכירות אובדן הריון בהקשר הזה. לא יודעת למה אני לוקחת את זה ללב, מי שרוצה לחשוב ככה שיהיה לה לבריאות, אבל אני כן, לוקחת ללב. בלילה חלמתי חלום בו יש אמהות שמטיילות בגינה הציבורית עם עגלות תאומים, ואמהות אחרות שמטיילות עם עגלות ריקות... כשקמתי חשבתי לעצמי אילו רק היה דבר כזה באמת היו כולם רואים עד כמה זה נפוץ, בצורה מחרידה, ועד כמה זו לא סתם הפחדה. דרך אגב, אותה אחת שקראה לנו חצופות כתבה בפורום הריון מרובה עוברים שהיא אושפזה בגלל מחיקה משמעותית של צוואר הרחם (ולא, היא עוד לא בשבוע בו כדאי ללדת). העיקר שאנחנו חצופות וסתם מבהילות. סליחה על הכתיבה המבולבלת, פשוט הייתי צריכה "לשפוך". מקווה לחלום חלומות קצת יותר רגועים הלילה. למה לי לקחת ללב - יש לי דברים חדשים בראש, יש לי דמיון שעוזר לפעמים לשכוח. למה לי לקחת ללב - יש לי הרבה לאהוב מראש, יש לי תמיד חברים שעוזרים לשמוח. תן לצעוק, תן ללמוד, תן לצחוק ותן לשמוע. תן לחיות ותן לטעות תן לעצמך לסלוח. פשוט לאהוב. זה מה שרציתי לכתוב - לך עם זה לאט, ואז תוכל פשוט לרוץ מהתחלה. למה לי לקחת ללב - יש לי דברים חדשים בראש, יש לי דמיון שעוזר לפעמים לשכוח.

meytall0

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo201.gif את כ"כ צודקת!

איך הפכנו להיות ה"פסימיות", ה"דאגניות", ה"חרדתיות", ה"מבהילות"?! אחנו ישר חושבות על הגרוע מכל. כי אנחנו היינו שם. והן לא יבינו זאת, עם התמימות ה"אידיוטית" (שלמען האמת מאוד יכול להיות שגם אנחנו היינו שם קודם, לפני שנפלו עלינו השמים
) שלהן. מצד אחד מבינה אותן, שהן רוצות להיאחז בתקווה ולא לפחד, אבל אני לא אוהבת את גישת "לטמון את הראש בחול"- זו דעתי- ומאמינה שרובנו כאן חושבות כך. נכון שאנחנו "רק" נפלנו בצד הלא נכון של הסטטיסטיקה, אבל אנחנו יודעות שמה שקרה לנו היה 100% והן בונות על אחוזי הסיכוי שאולי הכל יהיה בסדר. אז באמת, מכל הלב, שיהיה להן בהצלחה. שימשיכו עם ה"אידיוטיות" התמימה שלהן ושלעולם לא יבקרו אותנו כאן. ומאמינה, שלקחת ללב, זה כבר חלק מאיתנו. כל הריון של מכרה, ואפילו רק בפורום, אנחנו עוצרות נשימה, ומקוות עבור אותה אחת שהיא תעבור אותו בשלום. והרבה פעמים אנחנו לוקחות את זה ללב עבור אלו התמימות. אז שולחת חיבוק גדול, ומודיעה לך רשמית שאת סתם "אישה לאחר אובדן הריון" נורמלית לחלוטין.
מיטל

shoosh101

New member
תודה מיטל

טוב להרגיש "נורמלית". אני צריכה להימנע מלהיכנס לויכוחים האלה כל פעם, לא כי יש לי בעייה עם דעות אחרות משלי, אלא כי אני פשוט נפגעת מהתמימות ומבלבלת אותה עם זילזול. אני יודעת מבחינה רציונלית שאין זילזול, או לפחות הן לא מתכוונות לכך, אבל למזלן הן לא מבינות את תהומות הכאב האלה. תודה על החיבוק, הייתי צריכה אותו

inb10

New member
לא תמיד מקשיבים לבעלי הנסיון ../images/Emo4.gif

לצעירינו עד שדבר כזה לא קורה לאדם מסוים אותו אדם לא מסוגל להבין את זה (אבל באמת באמת להבין) שזה יכול לקרות, אז יותר נוח "להכניס" למי שמתריע. אני יכולה להגיד לך שאני פשוט סותמת את הפה חזק חזק, למשל משפט של מישהי שידעה שעברתי אובדן בשבוע 18, כשהיא היתה בהריון וסיימה את השליש הראשון היא אמר שעכשיו היא יכולה להיות רגועה, בשבילינו זה ברור וידוע, שלאורך כל ההיריון עד הסוף ולפעמים גם אחרי הלידה, הסכנה עדיין שם. אני לא מאחלת לאף אחת לעבור את מה שאנחנו עברנו, אבל אי אפשר להבין את זה לעומק בלי לעבור את זה, זה כמו לבקש מהן לוותר על הפנטזיות שלהן. אני מבינה אותך ב - לקחת ללב זה כמו לקבל סטירה כשמנסים לעזור. מקווה שישנת טוב הלילה

shoosh101

New member
תודה יקירה,

קלעת בול, זה כמו לקבל סתירה כשבעצם מנסים לעזור. מצד שני כמו שכתבת, אני מבחינתן מן משביתת שמחה כזו, ואולי לא בא להן להסתכל למציאות בעיניים. זכותן. לנו תמיד תהיה רגישות יתר לכל מיני "משפטי חוכמה" של אנשים שנאמרים בלי לחשוב יותר מדי. הייתי מצפה שעם הזמן נפתח עור עבה יותר, לא יודעת איך זה אצלך, אני עדיין לא הצלחתי לעשות את זה. תודה

פיריבום

New member
../images/Emo24.gif

אני מאוד מכירה את הסיטואציה שבה את מדברת מדם ליבך,מחטטת לעצמך בפצעים ומרגישה שאת בעצם מדברת לקיר
זה בסדר לקחת ללב,כי ההתייחסות הזאת שמזלזלת בכאב שלך ובמילים ובחוויה שלך פוגעת-אין מה לעשות. אבל בתוך הפגיעה הזאת,כדאי לזכור,שגם אם זה מרגיש ככה לפעמים,את לא מדברת לקיר ולמה שאת אומרת יש חשיבות עליונה. על כל אחת כזאת שלא רוצה לשמוע, יש אחת לפחות שכן שומעת וכן מפנימה וכן בוחרת אחרת או לפחות בוחרת בחירה מושכלת. אז נכון שלפעמים נדמה שאין עם מי לדבר. אבל עובדתית,זה לא כך. עובדתית מה שאת אומרת חשוב,משנה ומציל נפשות. נכון,אי אפשר להציל את כולן,אבל כל אחת כזאת שכן עוצרת לחשוב היא המון.

shoosh101

New member
../images/Emo24.gif

את יודעת משהו - דווקא זו שפתחה את השרשור כן השתכנעה, או לפחות כתבה כך, וזה דבר מעודד. מאחלת לה שתנהג בצורה הכי חכמה עבורה. תודה על מה שכתבת יקירתי

הי יקירתי

אני כבר למדתי שאפשר לדבר רק למי שרוצה לשמוע. אני חושבת שזה בעיקר מעיד על מה שהן לא יכולות להכיל. לפעמים אני מקנאה על הנאיביות וצר לי שכולנו לא נהיה שם כבר. את יודעת לפעמים אני עסוקה איך אתמודד עם ההריונות של הילדים שלי (הזוי, הא?) איך אוכל לשמור על אופטימיות סבירה עם כל מה שהחיים לימדו אותי על בשרי. לגבי הפורום אולי תשמרי על עצמך קצת ותתפסי מרחק. כתבת, הדברים שם וכל אחת תשתמש כפי שהיא יכולה. קחי ללב את הקטנה לשבת שקטה.

shoosh101

New member
../images/Emo13.gif כל כך אהבתי את המשפט האחרון שכתבת

את הקטנה שלי אני תמיד לוקחת ללב, הכי הכי שיש. כל צחוק, כל חיוך, כל בכי, כל מילמול, כל דבר הכי קטן שהיא עושה, הכל שם
את צודקת לגמרי, רק את זה שווה לקחת ללב, את השאר צריך לשחרר. תודה יקירתי שהזכרת לי את זה. ולגבי המשפט ה"הזוי" שכתבת - בכלל לא הזוי. תמיד נאחל לילדים שלנו לא לעבור דברים קשים שאנחנו נאלצנו להתמודד איתם. ולא קל לשמור את ה"שריטות" שלנו לעצמנו, זה מחייב מודעות מאוד גבוהה למה שמקרינים החוצה. לא חושבת שיש הורה שמצליח לשמור לגמרי לעצמו את הפחדים שלו, וזה בסדר. כי אני חושבת שבסופו של דבר ילדים שיודעים שהם אהובים יודעים גם שכל מה שהוריהם עושים הם עושים מאהבה נטו, גם אם לעיתים זה קצת מכביד (ואת המשפט הזה אני כותבת כשאני חושבת למשל על הלחץ של אימי כשהייתי בהריון עם שירה - בזמן ההוא זה הכביד עלי לעיתים, אבל בכל רגע ידעתי שכל מה שהיא עושה היא עושה בשביל שיהיה לי טוב).

אחרי מה שאני עברתי (הפחתה של עוברית

בשבוע 33 ולידה של תינוקת חיה ועוברית מתה) יוצא לי לפעמים לאחל לנשים שרק שלא יהיה הריון תאומים...אני כל כך מפחדת שבטיפול הבא יצאו תאומים. אני ממש מפחדת מהריון תאומים ואני ממש מבינה אותך...

meytall0

New member
שלום לך, ../images/Emo140.gifעכשיו רק ראיתי את הודעתך..

ברוכה הבאה לפורום שלנו, את מוזמנת לפתוח הודעה ולהציג את עצמך. מיטל

למעלה