למה לחכות אחרי הפלה טבעית?

יולי 154

New member
למה לחכות אחרי הפלה טבעית?

עברתי הפלה טבעית בשבוע 6 ללא צורך בגרידה. למה צריך לחכות עד למחזור הבא ורק אז לנסות שוב להיכנס להריון? האם יהיה נזק אם אקלט החודש? האם אני צריכה לשמור לא להיכנס להריון? מה הסיבה? תודה!

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום לקראת הריון במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

Gill Gallad

New member
הפלה טבעית

הי יולי. כשאני הפלתי - ממש כמוך - בשבוע 6 הוסבר לי שהרחם עברה טראומה לא קטנה וצריך לתת לה להתאושש. גם הגוף שלך ספג "מכת הורמונים" והוא צריך להתגבר על המשבר שעובר עליו. אמנם הדימום בשבוע 6 נדמה לדימום של וסת, יש לזכור שזו לא וסת כלל וכלל אלא הפלה של עובר קטנטן. לי הומלץ מאוד להמתין 4-6 שבועות על מנת שהגוף "יסתדר" ותקבלי וסת טבעית. אחרי כן יגיע הביוץ הבא ואפשר לשוב ולנסות. ידוע לי שהדעות בעניין מגוונות ויש שיגידו לך לא להמתין, אבל מה שכתבתי כאן הוא בד"כ דעת הרופאים וכמו כן זו גם הדעה שמופיעה בספר של בר ורוזין. כמובן שלא יקרה אסון אם תיקלטי מייד אחרי הפלה, אבל את מגדילה מאוד את סיכוייך להפיל שוב בהריון כימי קצר. אז אם אפשר, למה לא להמתין? את בודאי תשמעי עוד דעות לכאן ולכאן, אך אני לא הייתי מסתכנת בעוד שברון לב זמן כה קצר אחרי הפלה טבעית אם יש בידי האפשרות מעט להמתין ולתת לגופי להתחזק. מה שלא יהיה, אני מאחלת לך שההריון הבא שלך יהיה תקין ויסתיים בטוב!

למעלה