למה לוקח שנה ללמוד QA ועוד כמה שאלות.

danymaor

New member
למה לוקח שנה ללמוד QA ועוד כמה שאלות.

למה הלימודים של QA במכללות רבות הם לימודים של שנה שלמה?
כרגע אני מברר על לימודי QA (אשמח גם לקבל המלצות על מכללות) ברוב המכללות שבררתי הלימודים הם 10 -12 חודשים.
האם בלימודי QA באמת יש כל כך הרבה חומר ללמוד שצריך שנה שלמה ללמוד את זה?
אני מתכנת dot nat ואני תמיד מבצע QA לתוכנות שאני בונה אבל אף פעם לא בצורה מקצועית וחשבתי ללכת ללמוד את זה כדי לשפר את הרמה של הפיתוח. האם לימודי QA יכולים לתרום משהו למתכנתים?

c0der

New member
תשובות...

1. בכל מקצוע אתה יכול להשקיע חודש, שנה, או חיים שלמים. לגבי המכללות, כל אחת מחליטה על סילבוס וזורמת על זה. מן הסתם מלמדים אותך שם גם דברים מעבר ובקיצור, תבקש את הסילבוס. לא חשוב מה תלמד, בלימודים של כמה פעמים בשבוע במשך שנה, אתה לא תתמקצע בשום דבר, אלא רק תרכוש רקע.

2. יש הרבה חומר ב-QA כמו בכל מקצוע. הכרתי מישהו שלמד בגרמניה 3 שנים, כל יום, איך לבנות גגות מעץ.

3. מתכנת בדר"כ עוסק בDebugging ובבדיקות בקוד עצמו. אחד העקרונות היסודיים בבדיקות הוא שעדיף שאדם שכמה שיותר רחוק מהמתכנת יבדוק את התוכנה, כדי לא "לזהם" את האוביקטיביות ואת הביקורת. כמובן שיש גם חסרון כי כמה שאתה מתרחק מהתוכנה אתה מכיר אותה פחות. יש דרכים לפצות על זה.
אני מעריך שכל אחד שלומד משהו, זה עוזר לו, בטח אם זה קשור לתחום העבודה שלו. בוודאי שזה יעזור לך ללמוד QA, גם אם זה רק לדעת איך לעבוד עם בודקים בצורה יותר יעילה (וזה ממש לא רק זה, ראיתי גם מודעות דרושים של מתכנתים עם רקע בבדיקות תוכנה, שזה בלבד מוכיח שיש ערך מוסף לכך שתלמד את התחום)

*הכותב אינו עובד כבודק וזוהי דעתו האישית בלבד.

halperin

New member
מנהל
כתכנת - מספיק לך קורס בן שבוע - הסבר בפנים...

המכללות מלמדות הרבה נושאי רקע, מכיוון שאליהן מגיעים הרבה אנשים ללא שום קשר למקצוע, ולעיתים אף לא לטכנולוגיה...
חלק מהחומר שהן מלמדות חיוני לבדיקות יעילות - אך אם למדת תכנות במקום מסודר, כבר למדת חומר זה.
(מבנה המחשב, מבנה מערכות הפעלה, שפת תכנות אחת או יותר, מושגים מעולם התוכנה, SQL וכד')
מעבר לכך, מלמדים כיצד להשתמש בכלים שונים - לרוב כלי אוטומציה GUI וכלי לניהול בדיקות, ומתרגלים עליהם, וכמו כן מתרגלים כתיבת בדיקות.
מכיוון שהבודק לאוו דווקא ישתמש בכלים אלו במקום עבודתו, ובשנתיים הראשונות - הרי שיש סיכוי לא רע שזה ביזבוז זמן.

החומר הבסיסי הנדרש לאדם עם רקע מתאים, בכדי להבין בגדול מה עושים בבדיקות (גם ברמת יחידה וגם ברמת מערכת) דורש כ-4 ימי הדרכה מלאים.

רוב המכללות מציעות גם קורסים אלו, אך כמובן מעדיפות להציע קורס ארוך ומלא (שבין השאר כולל גם חומר זה), ולכן לעיתים מצניעות קורסים אלו - אם תצא לקורס בדיקות מחברה בה אתה עובד - רוב הסיכויים שהמכללה כן תציע לך קורס כנ"ל.

כמובן שיש בבדיקות עוד הרבה נושאים מתקדמים נוספים, שניתן ללמוד בקורסי המשך, קורסים לשיטות ספציפיות, ו/או ללמוד מניסיון, מקריאת ספרים בלוגים וירחונים, דיון בפורומים ועוד...

בניגוד לדעה שהועלתה קודם (ונכונה ע"פ חלק מהתאוריה הבסיסית אך דיי שובשה),
רצוי מאוד שכל תכנת ילמד תאוריה של בדיקות.
התכנת כמי שמכיר את הקוד שכתב בצורה הטובה ביותר, יכול למצוא הבאגים בדרך המהירה והזולה ביותר, אם יסגל לעצמו דרך מחשבה של בודק - כולנו רק נרוויח מכך.
זה לא מספק לשחרור גירסה ללקוח, מכיוון שלתכנת יש גם Bias כלפי הקוד ולכן עלול לפקשש דברים (כמו גם שלרוב תכנתים חושבים באופן טבעי על מה צריך לעבוד, ולא כיצד ניתן לגרום לתוכנה לא לעבוד), ולכן נדרשת עבודת בודקים בלתי תלויים, שיהוו עזר שכנגד.
כמו כן, לתכנת במערכות גדולות יותר, אין ידע מערכתי אלא רק על התכונות עליהן הוא עובד, אין לו גם יותר מדיי זמן לבדוק דברים שמחוץ למסגרת שלו, לדוגמא שילוב עם תכונות אחרות.
זה לא זה או זה - אלא זה וגם זה, שיביאו למוצר איכותי.

danymaor

New member
תודה אבל לא מצאתי בשום מקום אפילו קורס בן חצי

תודה אבל לא מצאתי בשום מקום אפילו קורס בן חצי שנה. אזז בטח אני לא יכול לדבר על שבוע.
אם למישהו יש המלצה על מקום שיש בו קורסים קצרים אני אשמח לשמוע.

halperin

New member
מנהל
חיפוש מהיר באתר של סלע העלה הדף הבא:

כולל גם קורס בסיסי בן 4 ימים - ראה CTFL, ועוד קורסי העשרה רבים.
אני בטוח כי חיפוש דומה בג'ון ברייס יעלה תוצאות דומות.
http://sela.co.il/CoursesTable#Testing Engineer

itaystud

New member
התשובה פשוטה מאוד מאוד

אלו שעושים את הקורסים מעוניינים להאריך אותם כמה שיותר (ואגב ממלאים את התלמידים בהמון חומר מיותר שלא נדרש כלל לבודקים מתחילים וחסרי ניסיון) על מנת שהתלמיד יוכל להרגיש טוב ושלם עם עצמו כשהוא משלם את עשרות אלפי השקלים עבור הקורס הזה.

שנה טובה.

halperin

New member
מנהל
תפיסה מעט פשטנית...

צריך לדון בכך מבחינת התכולה והן מהבחינה הכלכלית:

הרי דנו פה לא פעם, ברקע הרצוי לבודק, וישנם נושאים נוספים הנדרשים למישהו שלא מגיע עם רקע בתחום.
ואכן למי שיש כבר רקע זה - מיותר ללכת לקורס החוזר על ידע קיים.

אפשר לדון האם הנושאים שנבחרו להדרכה ארוכה הנם באמת החשובים,
והאם התזמון ללימוד אוטומציה הינו נכון או מוקדם מדיי,
אפשר לדון האם יש מקום להכניס לתחום בודקים שלא מסוגלים ללמוד באופן עצמאי תוכנה לניהול בדיקות,
ואפשר גם לנסות ליצור קשר עם גורמים רלוונטיים, ולנסות לשפר את תכולת הקורסים.

בסופו של דבר, רוב חברות ההדרכה לוקחות משהו כמו 1500ש"ח ליום הדרכה (כולל מע"מ),
לא רק בתחום הבדיקות - ראו לדוגמא את לוגטל בתחום התקשורת והתוכנה, אלו המחירים הנהוגים.

בקורסים הארוכים ייתכן גם שמבחינה שיווקית - ישנה תאימות יתר לתקציב של מענקי השחרור - שהרי המשתחררים הם עיקר קהל היעד.

eliman27

New member
פשטני אבל נכון.

הם צריכים להצדיק הוצאה של אלפי, אם לא עשרות אלפי שקלים על הקורס וההצדקה היחידה היא אורך הקורס.
לא פעם בסיליבוסים ניתן לראות חומר שאין מה לעשות איתו אח"כ או קורס שהוא בעצם קידום למוצר כמו QTP שאותה מכללה גם משווקת במקום קורס על כלים חינמיים כמו selenium או כמו Jsystem.
מצד שני יש לא מעט חומר שחבל שחסר.
בקיצור ניתן להבין שהם מתחו את הקורס, די בכוונה כדי להוציא ממך כסף, ועכשיו מחפשים תוכן כלשהו ומה טוב אם יהיה שיווקי בשביל ללמד אותך.

אור841

New member
לימודי QA קצרים

היי
נכון, מרבית הקורסים במוסדות השונים הם בסביבות שנה.
אנו בג'ון ברייס מכללת הי-טק זיהינו שלא לכולם זה תמיד נוח :)
ולכן פתחנו מסלול בוקר של 3-4 חודשים . מדובר ב- 3 מפגשים בשבוע
המקיפים בדיוק את אותו מסלול של שנה באופן ממוקד יותר .
כמו כן אנו מתחייבים להשמה, במידה ולא הינך מקבל החזר של 4,000 ₪

אשמח לעניין אותך בפרטים נוספים והטבה מיוחד לכבוד השקת המסלול
במייל האישי שלי
[email protected]
בהצלחה :)

halperin

New member
מנהל
למה לשלוח מתכנת לקורס מקיף - לא ביזבוז זמן?

היי נופר,
במקרה ספציפי זה, כשהאדם ציין שהוא תכנת - למה לשלוח אותו לקורס שכנראה חלק ניכר ממנו הוא כבר יודע?

למה לא מציעים את הקורסים בני השבוע?

אור841

New member
מגוון קורסים

היי ,

כמובן שבירור עמו אנו מציעים ללקוחות את כל האלטרנטיבות. במיוחד לפי בקשותיו.
קורסים למקצוענים/ קורסי הסבה מקיפים/ במתכונות ערב ובוקר.
תודה על הביקורת הבונה

חתימה טובה

yehuda186

New member
ההסבר נמצא בסילבוס של הקורסים

לפני מספר חודשים ניסיתי לעזור לעובד שלי שרצה להרחיב ידע לבחור קורס.
התברר שכל הקורסים הארוכים בנויים מאוסף של תת נושאים המכסים מגוון רב של נושאים
שפות אוטומציה
מתודולוגיות
יכולות ניהול בסיסיות ועוד

חלק מתתי הנושאים מורכבים ממספר פרקים המתחילים מידע בסיסי (לחסרי רקע בנושא) ועד לנושאים מתקדמים

רוב החברות מציגות את המסלול השלם כיחידה אחת אבל פניה ליועץ שלהם מספקת מידע מפורט על תתי הנושאים והתלויות ביניהם (וגם על תנאי קדם
ברמת ידע לכל פרק).

ניתן ללמוד פרקים ספציפיים בלבד בתאום עם היועצים של המכללות השונות (כאשר הם רואים אדם עם ידע בנושאים מסוימים הם מבינים שהוא לא ילמד מסלול שלם
וכדאי להם שילמד לפחות משהו ולכן הם עוזרים לבחור חלקי קורסים)

למעלה