למה לבחור מרץ?

BARLIN

New member
למה לבחור מרץ?

אני שואלת- במציאות קשה ומפחידה זו, אני כ"כ מבולבלת, שרון לא הוכיח לי כלום! מבחינתי כשיש פיגועים אז אין מקום לשרון להמשיך, מה מרצ מציעה?

Black dog

New member
אני מפנה אותך

לעיין באירוח של מוסי רז בנוסף לכך לקרוא את המצע ואת המאמרים המתעדכנים לעיתים מאוד קרובות באתר מרצ . שם תשמעי דעת מרצ בכל נושא אפשרי ואם בכל זאת היתה בעיה הח"כ של מרצ עונים יחסית מהר (למרות התקופה) לכל שאלה ושאלה .

koby83

New member
מה שחסר כאן

חבל שאין מפלגה עם דעות מעורבות- לא רק שמאל קיצוני או ימין קיצוני. לדעתי, אין אפשרות לנסיגה מארץ ישראל שמציעים במרצ, ועוד מרצ מקדישים יותר זמן במחשבה על הפלשתינים מאשר למה שקורה בארץ.(בפועל) למה מרצ באופוזיציה לא מנסים לשפר מבחוץ את מערכת החינוך? תראו מה השרה ליבנת עשתה! איך בכלל שמו אותה להיות שרה? עם כל התקציב שנותנים לחינוך, הם לא עושים איתו מה שצריך, הכל שם חפיף, "יהיה בסדר". אני הייתי בוחר במפלגה שהייתה מבטיחה ומקיימת לשנות בצורה משמעותית את מערכת החינוך. כל מה שכתוב במצע של מפלגה כזאת או אחרת בדרך כלל גם נשאר על המצע. כך שהפניה למצע של המפלגה היא כהתחמקות ממתן תשובה אמיתית.

Black dog

New member
בדיוק להיפך,

אני לא יודע אם סתם אתה מנסה לנגח או... אבל מרצ פעלה יותר בבעיות פנים של הארץ מאשר כל סיעה אחרת וזה נתון יחסי למספר חברי הכנסת (זאת אומרת שהנתון שווה גם לפעילות של סיעה של 2 מנדטים) . בנוסף באתר מרצ אפשר לראות כל פעילות ואמרה של הסיעה וגם שם ברוב גורף הפעילות הפנים ארצית עומדת בראש, אני יודע שנוח לרחוב לנגח את מרצ כי היא שמאל מדיני שאומר את שלו ולהתעלם מהעובדה הפשוטה שמרצ פעילה הרבה יותר מכל סיעה אחרת. בנוגע לחינוך, ההשפעה האמיתית שאפשר לעשות היא בעיקר מבפנים. אפשר לראות את זה אצל שריד כשר חינוך שפעל רבות לשפר בצורה משמעותית את המשר עד לרמה שבראש השנה , קצת לפני האינטפדה התכנסו ראשי עירות הפיתוח במרכז מרצ (אותם ראשי עירות של הציבור "הימני") מה שמראה שאנשי עירות הפיתו הבינו שמי שנלחמה בשבילהם באמת היא סיעה אחת . זוהיא רק דוגמה אחת ויש רבות אחריה . לעומת זאת מרצ עשתה כל מה שיכלה מבחוץ לשפר את החינוך בארץ אבל מה לעשות העומדת בראשה כרגע איננה אוהדת שלנו כל כך. עדיות למאבק החוץ קואלציוני אפשר לראות בשנה וחצי (או יותר) בעיתונות. אז לפני שאתה מנגח , תבדוק.

מר"צ או מצנע ?

אני איש ר"צ ותיק למדי (פעיל מאז 1981 ומצביע עבור שולה אלוני מאז 1974) - אבל תמיד בודק עצמי מחדש ונמנע מלהצביע הצבעה "שיבטית" (גם בימים שכל מי שסבב אותי - בישוב, בעבודה, בחברה - הצביע עלי כעל שוטה/נבל הכפר).בימים אלה, לאחר שרמי מצנע "כבש" את מפלגת העבודה מידי פואד בן-אליעזר ויצר מעין הבטחה חדשה - אני כבר לא בטוח... שכנעו אותי, משוכנעי מר"צ, מדוע מוטב לה למדינת-ישראל לקבל את יוסי, רן, זהבה, אילן ומוסי (וכל האחרים) כקבוצה מחוזקת (הלוואי) על פני עמרם, אופיר, חיים ויעל (וחבריהם)? את מלחמתם של חברי סיעת מר"צ בשרון ומרעיו כבר ראינו. לא הרבה יצא מזה (מבחן התוצאה...). את מצנע טרם חווינו. אולי ניתן לו צ´אנס ? שכנעו אותי שאני טועה !

pelegs

New member
למה לא בעצם?

בגלל שיטת הבחירות החדשה-ישנה, כדי לתת קולינו לממשלת שמאל, יש להצביע אמת, גם אם זה בא על חשבון פתק למרצ. עדיף מרצ בשלטון עם 7 מנדטים ממרצ באופוזיציה עם 10 מנדטים(כאן יש לה הרבה פחות השפעה).

למעלה