למה לא סיפרת לי ?

למה לא סיפרת לי ?

היום בערב בערוץ 2. ועכשיו תדמיינו את חיים הכט רודף אחריכם עם אצבעות מתוחות קדימה ומאיים לנקר לכם את שתי העיניים... מה אתם !!! הייתם עושים, אם הבת המתבגרת שלכם היתה באה ומודיעה לכם שהיא בהיריון מהחבר, ולא רק זאת,אלא שהיא מתכוונת ללדת את התינוק. יותר קל להיות בצד של הבחור שהופך לאבא ? אולי בעל כורחו ? האם אין לו זכות לומר דבר בנידון לדעתכם ? גם במקרה שכזה הבחורה היא אדון לגופה ? בעד או נגד להביא לעולם ילד בסיטואציה שכזו ?

אייבורי

New member
למה לא אמרת

למה לא אמרת לי שאימך היום איננה, למה לא אמרת לי שהיום את לבדך? למה לא סיפרת לי שאביך ברח ממנה, למה לא סיפרת שאחותך יפה ממך? יפה ממך.. יפה ממך אבל בנוגע לשאלות אני מניח שאחרי כל הכעסים הדאגות החששות, הייתי עוזר לה כמיטב היכולת. וכן זה מבאס לגמרי לבחור להיות אב בגיל צעיר אני מניח שעל טעויות משלמים ויש אחריות גם בגיל צעיר למעשים שלך.

זו שאלה לא פשוטה בכלל

מקווה מאוד שלא אצטרך להתמודד איתה באופן מעשי אלא רק באופן תיאורטי. חלק גדול מהחינוך אותו אני מעבירה לילדיי הוא שמספרים הכל ועם זה מתמודדים. אם הילדה תרצה לעשות קעקוע/פירסינג - אני אהיה זו שאקח אותה. אם הילדה תרצה לקיים יחסי מין עם החבר שלה - תקבל ממני הרצאה ברורה על ההשלכות של יחסי מין לא מוגנים (ולא רק הריון...), תקבל את החיסון לוירוס הפפילומה ותלך איתי לרופאת הנשים לקבל מרשם לגלולות. מקווה שהחינוך לאורך כל השנים והפתיחות שקיימת היום יספיקו בכדי להגיע למצב שאם חו"ח היא כן תיכנס להריון - אני אהיה הראשונה שאדע על זה. במידה ובאופן תאורטי היא כן תרצה ללדת בגיל צעיר - אני לא מתכוונת לתמוך בהחלטה ואעשה הכל כדי לשנות אותה אבל כמובן שבסופו של דבר ואחרי שתדע ותבין את כל ההשלכות הבחירה והחלטה שלה הם - ועם אותה בחירה והחלטה היא תתמודד. מעבר לכך - אעשה הכל בכדי לעזור אבל הילד יהיה שלה ולא שלי, ולכן לא אני אהיה זו שאגדל אותו. מאמינה שאצלי לא נגיע לסיטואציה הזו (חמסה) אבל עוד ימים יגידו... ולגבי הבחור? אין לי מושג. בשלוף הייתי אומרת שההחלטה אם לגדל את הילד או להפיל צריכה להיות שלה כי היא זו שאמורה לשאת את ההריון... אבל במידה ותחליט ללדת אז בוודאי שגם לבחור יש דעה בעניין. בקיצור - מסובך מדי והלוואי שלא אגיע לסיטואציה הזו.

אני יודעת

מה הייתי לא עושה לא הייתי צועקת וצורחת לא הייתי מנדה אותה לא הייתי אומרת זו הבעיה שלך לא הייתי מנסה לחנך כשהמעשה כבר נעשה . . . בהחלט הייתי עושה את הכל על מנת לא להגיע לזה מגיל קטן ובשקיפות מלאה מעבר לזה קשה לי להגיד מה הייתי עושה במצב כזה עד שלא הגעתי לשם <בתקווה גם שלא אגיע לעולם למצב כזה . . .>

irit 123

New member
אני חושבת שהציגו רק צד אחד ומאוד שטחי

של אמהות צעירה. אמהות צעירות זה תחום כל כך נרחב... וכרגע אני מדברת על מה שקורה כשהילד כבר בחוץ, כשהמעשה כבר נעשה. הציגו שם צד מאוד שטחי של ילדה בת 15 שנכנסה להריון ולא באמת הבינה את ההשלכות של לקיים יחסי מין בלי קונדום, או עם קונדום ואם הקונדום נקרע. אני חושבת שהבחורה ההיא בכלל לא הבינה מה זה אומר לקיים יחסי מין בגיל כל כך צעיר. היא לא רצתה לספר לאמא שלה שהיא בהריון וכשכבר גילתה על ההריון היא הייתה בשבוע די מתקדם, בשבוע שבו כבר נקשרים לעובר נפשית ולא יכולים לדמיין הפלה או מחשבה שבה בסוף התהליך הבחורצ'יק או הגברת הקטנה שגדלים שם לא יהיו ביחד איתך בסופו של דבר. יש הבדל מאוד גדול בין אמהות עד גיל 17-18 ואמהות מגיל 18 ומעלה. אני מתארת לעצמי שרובכם עדיין חושבים "אבל מה זה משנה? היא עדיין ילדה!" נכון, אתם צודקים. רוביינו עדיין צעירות, גם "המבוגרות" שביניינו, בנות העשרים. לפעמים אנחנו נתקלות במצבים שאנחנו לא ממש יודעות איך להתמודד איתם. אפילו כמו... איך להכין מטרנה, או איך לבחור גן לילד או איך מתמודדים עם שיניים שיוצאות לעזעזאל?! אבל אני כמעט בטוחה שמי שהולכת להתהליך הזה, של שמירת העובר וההחלטה ללדת אותו היא כבר קצת יותר בוגרת מהסביבה. בעצם העובדה שהיא מתמודדת עם הריון בגיל מאוד צעיר, והיא חריגה משאר הסביבה היא מוכיחה לכולם שהיא משהו אחר, משהו מתמודד. נכון, אנחנו מפסידות לא מעט דברים שמעניינים את בני גילינו אבל אני חושבת שגם מי שמביאה ילד בגיל מבוגר, כמו הקיצון השני- 40, מפסידה לא מעט דברים. אני מזמינה אתכם לקפוץ לפורום הורים לתינוקות, או לקומונת אמהות צעירות. תוכלו לפגוש שם הרבה "מאיתנו" אולי ברגע שתדברו עם אמא צעירה, תבינו שהיא לא בהכרח כזו... חסרת אחריות כמו שמנסים לצייר אותה. מקווה שהצלחתם לקרוא את "מאחורי הקלעים" של מה שאמרתי ולא רק את העובדות הקרירות, שמן הסתם נכונות- אבל לא תמיד.

דבי74

New member
לא יכולה עוד לדמיין

מה היה קורה אם הבת שלי היתה מודיעה לי. אם היא היתה רוצה ללדת הייתי מנסה לשכנע אותה למה לא כדאי לה לבחור גם לא קל הוא לא יכול להתעלם מזה שהוא יהיה אבא אני נגד להביא ילד לעולם במצב כזה

למעלה