למה לא מגיע המחזור?

למה לא מגיע המחזור?

היי בננות.. כל חודש אני מקבלת מחזור כמו שעון ביום ה25 ועדיין לא קיבלתי מחזור והיום היום ה31 מהמחזור הקודם. האם דלקת בדרכי השתן יכולה לעכב? אתמול עשו לי בדיקת שתן ולא ראו הריון. מה יכול לעכב?

אני לא אחרי טיפול

לא עשיתי טיפול חודשיים ולא בדקתי בטא. הגעתי לטרם כי היתה לי דלקת בדרכי השתן ובבדיקת שתן לא ראו הריון. אולי ציסטה מעכבת???

ייתכן, תבקשי אולטרסאונד ובדיקת דם

במקומך הייתה מבקשת לבדוק בטא, אסטרידיול ופרוגסטרון כדי להבין טוב יותר מה קורה.
אולי היה ביוץ מאוחר, אולי באמת יש ציסטה
מקווה שיסתדר במהרה

עשיתי היום בטא הלוואי ויקרה נס

אולי אולי יהיה נס אמן... אבל לא נראה לי כי יש לי ציסטה אז נראה לי שהיא מעכבת

Maive1

New member
מצטרפת לשאלה... אני 16 יום אחרי הזרעה

גם אצלי המחזור מאוד סדיר (כל 31 יום). אני אחרי הזרעה ראשונה על בסיס טבעי (ללא זריקות/ איקקלומין). יש לי את ה"סימנים" הקבועים של המחזור שלי, הפרשות לבנות כאלה. 2 בדיקות ביתיות של חברות שונות (שתן ראשון של הבוקר) שליליות.
לתומי חשבתי שהבדיקות האלה מאוד אמינות (בטח אחרי 16 יום מההזרעה) אבל אני קוראת פה שלא? אני מבינה למה שעושים מוקדם מדי אז זה לא מדויק, אבל אם היה משהו כבר, בדיקה ביתית הייתה מזהה לא? יש טעם לעשות בדיקת דם?

ועוד שאלה- בהנחה שהמחזור יגיע ביום-יומיים הקרובים, האם זה אומר שההזרעה לא הייתה בביוץ בעצם??

בדיקות ביתיות, אצלי למשל, לא אמינות כלל

גם בשבוע 8 לא זיהו אצלי הריון, עם בטא גבוהה מאוד. כמובן שיש נשים שמגלות הריון כבר בשלב מוקדם מאוד איתן, אבל לא הייתי מסתמכת רק על זה (גם אם זו הזרעה על בסיס טבעי). לדעתי האישית בכל מקרה כדאי לבדוק בטא, וגם הורמונים כדי לדעת איפה את עומדת.
איך איתרתם את הביוץ לצורך ההזרעה? והאם לאחר ההזרעה קיבלת תמיכה כלשהי? אמנם לא נטלת זריקות/כדורים לסטימולציה, אך האם קיבלת כדורים/ג'ל או כל תמיכה אחרת לאחר מכן?

Maive1

New member
תודה רבה על התשובה, עונה לשאלות:

1. לא קיבלתי כל תמיכה לאחר ההזרעה (הרופא פיריון סבר שלא צריך)
2. לא היה מעקב זקיקים (שוב, הרופא סבר שלאור הנתונים לא צריך עדיין. רק עכשיו למדתי על הדבר הזה).
3. הרופא התבסס על זה שהמחזור מאוד סדיר, ועל ערכת ביוץ שאני עושה בבית.

עכשיו אני ממש מבואסת שאולי כל המאמץ הזה היה לשווא כי בכלל הביוץ לא היה באותו היום
אוף.

אני בתחושה שהוא קצת חיפף איתי, לא כי הוא לא רופא טוב, אלא לדעתי כי מבחינתו אנחנו בשלב כזה התחלתי, רק "נכנסנו" לעולם הזה לפני חודש. אנחנו עדיין בשלבי עיכול...
בכלל לא ידעתי שצריך לעשות בדיקת דם 14 יום מההזרעה...( הוא גם לא אמר לי) אפילו לא עלה על דעתי לבקש... אני מרגישה ממש סתומה! חשבתי שעושים בדיקת שתן ורק אם חיובי עושים בדיקת דם... הוא אפילו לא נתן לי הפנייה לבדיקת דם ועכשיו אני צריכה מהרופאת משפחה (כי הוא בחו"ל).
לבינתיים הוא סוף סוף כן נתן לי הפנייה למעקב זקיקים+ מרשם לאוביטרל +הפניה לצילום רחם.
אז בינתיים אני מחכה למחזור ואז אתחיל את כל הפרוצדורה...
היום למשל, עמדתי כמעט שעה בתור לבית מרקחת בעיר שלי כדי לקנות את האוביטרל (פעם ראשונה שאני קונה משהו שהוא לא אופטלגין או אנטיביוטיקה), כולי שוקיסטית
, אפילו לא לקחתי את המרשם כי חשבתי שזה אלקטרוני כמו מרשמים של רופא משפחה... הרוקחת אומרת לי שממש לא וגם שבכלל לא מוכרים את זה בבית מרקחת הזה (בית מרקחת גדול של הקופה שלי). היא מסבירה לי, כמו לילד שלא מבין בעיה במתמטיקה, שבכל עיר יש רק בית מרקחת אחד שמוכר תרופות פיריון (היא לוחשת את המילה פיריון כן?)... בקיצור הייתי צריכה לנסוע לצד השני של העיר, לעמוד שוב בתור כדי לקנות את האוביטרל... חבל שלא שהקופה לא כותבת את זה באינטרנט

אני לא יודעת באיזו קופה את

אבל בכללית - ברוב מרכזי בריאות האישה ובמרפאות גדולות יש תרופות של פריון,
חוץ מזה אפשר לבקש ולהזמין מראש שיהיה לך במרפאת אם שלך,
במרפאה שלי, למשל, לא תמיד יש תרופות זמינות, אבל במרכז רפואי סולד, יש תמיד.
&nbsp
כך שברגע שתדעי איפה לקנות יהיה לך פשוט יותר,
ועוד משהו, תבקשי שיגידו לך באיזה מבתי מרקחת אפשר לקנות,
לפעמים אפשר גם בסופרפארם/ניופארם ובתי מרקחת אחרים באותו סבסוד.
&nbsp
ועוד משהו קטן, להמשך - תדעי שעל מנת לקנות חלק מהתרופות צריך לקחת מרשם
ואת הדף שחרור שמקבלים אחרי שאיבה / החזרה, ואם את צריכה עזרה מהאחיות
אז תמיד לקחת את הפרוטוקול הטיפולי - הדף שבו כתוב כמה את מזריקה וימים,
אחרת האחריות לא עוזרות.
&nbsp
בהצלחה

&nbsp
&nbsp

ולגבי לוחשת...

אני מניחה שזה בשביל החיסיון הרפואי שלך, ולא משום סיבה אחרת,
יום אחד קניתי תרופות, ואחרי שהסתובבתי גיליתי שמאחורי עמדה מישהי מהעבודה,
ואם הרוקחת לא היתה דיסקרטית היה לי מאוד לא נעים...
&nbsp
אין שום בושה בלעבור טיפולי פוריות,
זו הדרך שלנו, וכך ננצח.
&nbsp
&nbsp

למעלה