למה לא לפיד

למה לא לפיד

לקולות הצפים שבינינו- למה לא לפיד.

אם את רוצה לדעת אם אדם מסויים יילחם בשבילך בכנסת, כל שאת
צריכה לעשות זה לראות מה הוא עשה לפני כן. אדם שהקדיש חלקים ניכרים מחייו למאבקים חברתיים, ימשיך לעשות את זה.
אדם שהקדיש את כל חייו לקידומו האישי בלבד, יהיה נאיבי מאוד להניח שהוא רץ לפוליטיקה ממניעים אלטרואיסטים.

יאיר לפיד לא יילחם בשביל מעמד הביניים באמת. לפיד אפילו לא יודע מה הבעיות של מעמד הביניים, הוא לא קשור אליו ומעולם לא השתייך אליו. זה מה שמוכר עכשיו, וזה הדגל שהוא מניף. זה לא כל כך מסתדר עם עובדת היותו עשירון עליון, מפרסם בנקים, רץ עם יו"ר בנק בדימוס, מעשן סיגרים נוסע במכוניות יוקרה. שוויון בנטל? הוא בעצמו ניצל קשרים כדי להגיע לשירות נוח בדובר צה"ל בגלל פרופיל נמוך, למרות שהוא מצהיר על עצמו שהוא בבריאות וכושר מעולים והיה מתאגרף.

אין דבר יותר רחוק מלוחם חברתי מיאיר לפיד, אבל ככה הוא משווק, ומשווק בהצלחה רבה. הוא לא רץ לבד כמובן. הוא מורץ. פעילים של ארץ חדשה הצליחו לתעד את לפיד לפני שבוע במסיבה פרטית שערך לכבודו הסנדק שלו, נוני מוזס, ובה הוא הציג לחבריו האמידים את האיש שלו בממשלה הבאה.
לפיד לא יילחם במעמד הביניים, מלחמה כזאת צריכה להיות מופנית נגד האנשים שמרויחים מניצול המעמד הזה, ואלו בדיוק האנשים שמריצים אותו לכנסת. שמת לב איזה סיקור אוהד הוא מקבל בידיעות?

התוכנית הכלכלית שלו לא מחזיקה מים. השפן העיקרי שלו, חרדים והפסקת תקצוב ישיבות הוא לא יותר מחצי מליארד שקל. הוא לא מתייחס לגירעון של 40 מליארד, ולתקציב הנוראי שביבי הולך להעביר מיד אחרי הבחירות. תקציב ניאו ליברלי מובהק שיכביד עוד ועוד על השכבות החלשות ומעמד הביניים.

מבחינה מדינית הוא ניצי והצהיר שמבחינתו "ירושלים בשום אופן לא תחולק", ובכך שבר ימינה מהנציג הקודם בשלטון של אותו מלייה, אולמרט, וגם סגר את הגולל על פיתרון מדיני מוסכם.

הוא צבוע בצורה מבאישה וסותר את עצמו בקצב של תת מקלע.
אם אני אתחיל עם דוגמאות זה לא יגמר. יש דפי פייסבוק מעולים עליו, ויש דוגמאות מפורטות אצל יוסי גורביץ'.
טוב, אחד קלאסי בשביל החיוך-
יאיר לפיד 2006:
"אנשים שאסור בשום אופן להאמין להם- ... פוליטיקאים שאומרים ש'הם לא שם בשביל הכסא."
לפיד 2012:
"אני לא כאן בשביל הכסא."
ציטוטים מדוייקים.

לפיד כבר הבהיר שהוא הולך לשבת בממשלת ביבי הבאה, הוא אפילו הזמין גם את לבני ויחימוביץ' להצטרף אליו שם. יש עתיד היא עוד אחת מהמפלגות תאבות השלטון שאין להן קיום באופוזיציה. הצבעה לאחת כזאת היא קול לביבי הלכה למעשה.

לפיד הוא פוליטיקאי במובן הרע של המילה. הוא רוצה השפעה (אגב, יש עתיד בנויה לא דמוקרטית בעליל ולפי חוקת המפלגה, הוא פשוט קובע הכל במהלך שמונה שנים הקרובות) ובשביל זה הוא יעשה מה שצריך. יבליט את שיערו האפור בתמונות לשדר בגרות, יתחיל לנופף באגרופים לשדר סמכות, יניף את הדגלים הפופולרים של התקופה, "מעמד ביניים" ו"שוויון בנטל", ויותר מאוחר, ימכור מה שצריך למכור בשביל להישאר בעמדת כח. זו עוד מפלגה ברשימה ארוכה של מפלגות מרכז חסרות אידאולוגיה שמופיעה ותיעלם אחרי כנסת או שתיים מבלי להשאיר שום שינוי משמעותי. כמו ד"ש, הדרך השלישית, מפלגת המרכז, הגמלאים, שינוי ו"התנועה".

הייתי כותב גם- למה לא לבני, אבל אני חולה מאוד.

צאו להצביע מחר, יש מלא מפלגות ממש טובות.
אני אישית חושב שכל אחת מארבע הבאות היא בחירה טובה-
חד"ש, מרצ, דעם וארץ חדשה.
גם הצבעה לעבודה מצליחה להידחק אל גבולות הסביר.

למעלה